|
|
- insanların birbirlerine sözlük aracılığıyla cevap vermesi sonucu oluşan durum
bu hastalıktan kurtulmak için;
(bkz. icq)
(bkz. irc)
(bkz. im)
- giri bir: ısırarak kanı emen böceklerdir.
giri iki: ama o öyle değil, ben discovery'de izlemiştim sivrisineklerin iğnesi var hortum gibi aynı, onu deriye sokuyorlar ondan sonra vakkum gibi çekiyorlar.
- örnek - 1:
başlık: bir araba modeli
giri bir: güzel bir araba modelidir, özellikleri şudur budur, iyi kaçar, severim.
giri iki: boktan bir araba modelidir, bilmemne marka araba bu arabanın eline verir.
giri üç : güzel bir araba modelidir, mesela bilmemne marka araba 100 beygir gücündeyken, bu araba 200 beygir gücündedir.
örnek - 2:
başlık: bir araba modeli
giri bir: güzel bir araba modelidir, özellikleri şudur budur, iyi kaçar, severim.
giri iki: boktan bir araba modelidir, bilmemne marka araba bu arabanın eline verir.
giri üç : güzel bir araba modelidir, yukarıdaki giride bahsedilen araba 100 beygir gücündeyken, bu araba 200 beygir gücündedir. asıl bu araba o arabanın eline verir.
görüldüğü üzere, birinci örnekte konsepte uygun yazılmış, bir girideki hata altına yazılan bir başka giriyle düzeltilmiştir.
ikinci örnekte ise forum dili kullanılmış, girideki hata giri refere edilerek gösterilmiş, bir nevi cevap verilmiştir.
forum ve sözlük arasındaki farkı çözememiş olanlara duyurulur. elbette sözlüğü foruma benzetmek için öncelikle forumların da ne olduğunu öğrenmek, bir kaç forum incelemek daha mantıklıdır.
elimiz değmişken, zamanında yazılmış olan bir uyarıya da göz atalım:
(bkz: @193326)
- ispikçilerin ispikle tuşunu daha sık kullanmasına sebebiyet verecek olaydır.
- (bkz: forum nedir ne değildir)
(bkz: sözlük nedir ne değildir)
- ''dostum bkz vermişsin boş çıktı bi el atsan.''
''dostum bkz lar ölmüş''
- beyler artı yoksa yeni entrylerde yok bundan sonra paylaşıma saygı şeklinde türleri de görülebilir...
- (bkz: yazar'a saygı)
(bkz: + oyları unutmayalım beyler)
- (bkz: paylaşım için teşekkürler)
(bkz: dostum zenci demişsin izmirli çıktı)
(bkz: repleri görelim arkadaşlar)
|