belki ilginizi çeker
  1. · sözlüğü dinsizlerin basması
  2. · sadece allahın ilk harfi büyük yazılsın kampanyası
  3. · seri eksi oy veren dinci
  4. · sözlüğü dilencilerin basması
  5. · otu boku genelleme egosu
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · yılmaz özdil
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · erkekte ses tonu
  5. · thierry henry
  6. · 2012
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · gap ı gaptırmam
  9. · izmir e gitmek

sözlüğü dincilerin basması  

sayfa  / 2
  1. yaz döneminde öğrenci nüfusunun azalmasına bağlı olarak akp'nin yürüttüğü planlı kadrolaşmanın sonucu

not: bir başlık daha üzerimize kaldı sayın seyirciler...
    (mavio, 19.05.2004 14:47 ~ 13.02.2007 14:34)
  2. yeter be artık diye insanı isyan ettiren olaydır.hani haddime değil ders vermek pardon ama; adam gibi tarafsız yorum yerine bazı şeyleri empoze etme amacına girince olay, hangi .........cılar basarsa bassın itüsözlüğü*** işi çığırından çıkaracak olay.
    (bkz. herkesin tuttuğu kendine)
    (hell guardian, 19.05.2004 23:07 ~ 23:10)
  3. sözlüğü x lerin basması şeklinde bir çok kombinasyonunun oluşturulabileceği manipülasyoncuk
    (marooned, 19.05.2004 23:19)
  4. (togisama, 01.10.2004 02:26)
  5. (your reverie, 01.10.2004 11:35)
  6. arka fonun griden yeşile çevrilmesi ile ve latin harfleri yerine sözlükte arap harflerinin kullanılmaya başlanması ile sonuçlanacak olay.
    (legionturk, 01.10.2004 18:26)
  7. (excalibur, 01.10.2004 20:21 ~ 07.03.2005 20:32)
  8. (easy company, 26.08.2005 09:09)
  9. dinlerin amacı insanları uyutmak,hizaya getirmek ve aykırılıkları yok etmek olduğundan kaygılandığım durumdur.
    (kusmuk, 27.08.2005 00:00)
  10. acaba hangi dinciler, hangi dinin mensubu olanlar diye ufak bir araştırma yapalım.
    "hüstın! 'şeddeli a' timi takipte, daha sonra 'alfa' ile birleşicez." (bkz: mordor/!hell guardian) (yozlaşma* *, ab falan derken araya sıkıştırdım içimden geldi)

konuya dönelim:

"sarı öküze yemek sunarken dakkat edilecekler" şeklinde bir başlık göremedim. henüz budistler ortalıkta yok demek. bu durumda çokonat turuncusu ihramlarda budist rahiplerden söz edemeyiz... basan dinciler demek ki sözlüğe kast sistemi getirecek ve kötü bir şey yapacak değiller.

"teslis" diye bir başlık ve uzantıları tespit edildi efendim!
    - aferin kutsi...
    evet söz konusu din bu sefer hristiyanlık... adamlar da maşallah iç basmışa benzemiyor. arkaplan rengi de, frame yerleşimleri de haç a benzemiyor. her şaşkınlığını jesus! şeklinde bitirenler de yok. etkilenenler de.

yapılan araştırmalar doğrultusunda az sayıdaki musevi başlıklar da tehlikesiz bulundu.

heh, buldum be, ulan ben de dinciler diye zannettim ki her yerden bahsediliyor. adam dine değil müslümanlığa düşmanmış da o yüzden üstü kapalı "dinciler..." diyor. vay anasını sayın seyirciler şeklinde şovenist bir yaklaşımda blunmak da kolaydı ama vazgeçtim. müslüman ülkede, o ülkenin resmi diliyle açılmış ve o ülkenin vatandaşlarının üye olduğu bir internet sitesinde doğal olarak müslüman insanlar ve onların yanında sayın zararsız diğer iki dinin mensubu arkadaşlar olacaktır. e zaten diğer 2 dinin mensuplarına laf eden olmaz. (yönlendiğim kitleye eleştirel ara ayar: israil ve dünyanın her yanındaki yahudiler yahudi şeriatçısıdır)

ne pislik varsa zaten hep o müslümanlardan oluyor. bütün ülkeyi sarmışlar, 75 milyonun 70'i müslüman, bu ülkede 5 milyon düzgün, dinci olmayan insan var zaten tabi...

hani burası bir bilgi hanesi diye biliniyor da, batının yaptığı gibi (moderasyon haricinde) bazı arkadaşlar kendilerine demokratik, insan hakkı hukuku gözeten, diğerlerine lağım faresi gözüyle bakan şahıslar sanırım*.

not: bu giri yüzünden de hakkımda "aha işte bu da dinci" diyen de taliban gibi gericinin en önde düdük çalıp bir yerleriyle oynayarak mendil sallayan allahıdır. ne milliyetçi, ne vatansever ne komünist, ne anarşist vs hiç bir fikre sahip olmayan, karaktersizdir. (giri silinecek boyutlara gelmeden susmak iyidir)
    (hell guardian, 27.08.2005 00:26 ~ 00:37)
  11. aslında bu ülkede en yaygın -cı -ci oluşumu etiketçiliktir. ve bu bize ciddi zarar vermektedir herkese bir üst kimlik yaklaşımıyla yafta vurmak üstten gülmek ortantalizmin çığlığı ve milletimizin de huzursuzluğudur. ne zaman ki insanlara sıfatsız betimlemeler ve objektif gözlemler ile yaklaşabilirsek işte o zaman entellektüel bir vizyon kazanırız. yoksa bu sözlüğü daha çooook tantanacı basar.
    (yuziko, 27.08.2005 01:40)
  12. kendi dininden utanan ve tematik çalışma nedir bilmeyenlerin hemen otu boku genellemesi ile sözlüğün içine eklenen bir genelleme daha.

bu kadar genelleme sözlük kültüründe olmamalıdır, sözlüklerin çoğunun öyle veyahut böyle toplumdaki genel yargılardan bir nebze olsun sıkılmış, baymış insanların özgürlük ortamı bulabildiği bir yer olduğunu söylemek yanlış olmaz.

bugüne kadar ota boka milliyetçi, faşist , kürtçü, dinci, xci, yci dendi duruldu... halbuki bu birbirimizi bokun içine boğmaktan öte nedir ki. insanlar ister ekşi ister private ister itüsözlükte ister bir x sözlükte yazsınlar, her nerede olursa olsun zaten normal hayatta duyuramadıkları, kendi merkezlerinden kopan tanımlamaları buraya aktarmak istiyorlar veyahut sözlüklerin hepsinin doğası gereği böyle olmalıdır. o zaman kendi içinde bir altkültür oluşturması gereken sözlük yazarları neden herşeyi ota boka bağlayıp geneliyorlar hem de iştirak ettikleri bir müessesede, hem de benzer sebeplerle ihtiyaç duydukları bir müessesede.

isteyen yüzelli tane allahsız giri girer , isteyen kuranı sözlüğe paste eder, buraya okur olarak giren bağlanan kişiler de neyi merak ediyorlar ise onu okurlar, neden bunu başaramıyoruz. şahsen ben insan hakları adı altında türkiye'ye laf sokan birinin üstü kapalı olarak saygı duymadığım fikirleri yazmasına kıl oluyorum ama çıkıp "sözlükteki x ler" diye bir başlık açma gereği hissetmiyorum. insanların kendi benlikleri var ise beğenmediklerini okumayacak kadar iradeleri de olmalı, bir şeye uyuz olup onu genelleyip sonra "haydi meydanda asalım" zihniyeti ile hareket etmek , daha sert tepkiden başka birşey doğurmaz, neden insanlar düşünce özgürlüğü denen şeyi olması gerektiği gibi kullanmaz dedirten bir genellemedir bu.

birbirlerinin fikirlerine, davranışlarına saygı duymak zorunda değildir insanlar. insanlar inanmadıkları fikirlere "saygı duyuyorum ama..." diye başlarlar ve ardından gelen genellikle bir şekilde karşı tezdir. saygı duymayın kardeşim, hiçbir insan inanmadığı bir şeye saygı duymaz zaten ama o kişinin bir şeylere inanma özgürlüğüne saygı duyun, saygı duyun onun birşeylere inanmasına kendiniz de birşeylere inandığınız için, sonuçta insan nesnesine saygıdır bu ama o fikre saygı duymazsınız , adama da kıl olabilirsiniz ama en azından erdem çerçevesinde onun insani yanını, öyle veyahut böyle bir seçim ile birşeylere inanma özgürlüğüne saygı duyarsınız, onu anlamanız gerekir çünkü aynı şeye genellediğiniz şey kadar siz de ihtiyaç duymaktasınız dedirten cümledir...
    (skuba, 27.08.2005 02:00 ~ 30.12.2007 04:09)
  13. (bkz: dinci)
    (lethe, 27.08.2005 02:19)
  14. (skuba, 27.08.2005 02:25)
  15. şu anda bu giriyi okuyarak haberdar olduğum, şuurumu tokatlayan şaşılası hadise. dinci giri uçurulmazsa ne uçuruluyor o zaman dedirten hal, vaziyet.
    (newyearresolution, 22.09.2005 15:21)
  16. (eriyenadam, 31.10.2005 22:19)
  17. dindar insanların da bir şeyler yazıp çizmesine düşünmesine yazmasına üretmesine hatta dindar insanların yaşama alanlarının kısıtlanmasına karşı çıkan demokratların tepkilerine tahammül edemeyen yobaz bünyelerin uydurduğu durum.evet aynı zaman da 'ya sev ya terket' adlı sloganla yıllarca (haklı olarak) alay etmişlerdir.fakat aynı zihniyete nazaran ırkçı sınıfçı bir bakış açısına sahiptirler.he bi de
    (bkz: sözlükte 28 şubat özlemi)
    (suspect, 31.10.2005 23:27 ~ 23:35)
  18. güzel bir temizlik yapılmasının vakti gelmiştir heralde diye düşünülebilen olay.
    (maddog, 05.12.2005 18:28)
  19. darbe çığırtkanlarının ağızlarını sulandırması muhtemel uyduruk olay. yok öyle bişi kardeşim, hadi...
    (mclaren, 05.12.2005 18:39)
  20. eğitimsizce ve bilinçsizce yetiştirilmiş, kendisine sunulanı araştırmadan kabulenmiş bünyelerin feryad-ü figanı.. olay herhangi dine inancı olan kişilerin sözlükte göze batmasından şikayetçi olanların serzenişi olarak yorumlanacak olursa (dikkat edin dinci demiyorum) bu insanların, yani herhangi bir dinin mensubu olan insanların bu kişilere ne yaptığına bakmak lazım. en fazla sözlüğe hakim oldukları konu hakkında, (bu din de olabilir, mekanik de, organik kimya da faketmez) giri yapmalarıdır. sözlükte hristiyanlar göze batsa misyonerler geldi diye çığırtkanlık mı yapacağız, ya da budistler gelse, buda rahiplerini anma törenleri, zirveleri yapsalar gocunacak mıyız..? hayır.. ya da neden bu herhangi bir dine mensup insanlar, alkol hakkında giri yapılırken eyvah sözlüğü ayyaşlar bastı, alkolün propagandası, günah'ın propagandası yapılıyor diye feryat etmezler.. hiç anlamış değilim.. her gece kilolarca içerim.. "kuzudis bu kadar içmesen be olm" dışında birşey işitmedim ne hristiyan arkadaşımdan, ne de müslüman arkadaşımdan.. dinsizken bile adamı dindar yapar bu dinsizler deyip,
    aynanın arka tarafındaki yazıya dikkat etmenizi öneriyorum.
    (bkz: sözlüğü cahillerin basması)
    (kuzudis, 08.04.2006 12:47)
  21. (spoiled, 08.04.2006 15:18 ~ 15:19)
  22. - evet sayın seyirciler, bugün itü sözlük'de tansiyon gayet yüksekti. aldığımız haberlere göre, bir grup dinci ellerinde mouse'larla sözlüğü bastı. şimdi sözlükteki ajanımız, öhöm pardon yazar arkadaşımız gelirsemkal'a bağlanıyoruz son haberleri almak için. gelirsemkal?
    + he he he iyi akşamlar aysel.
    - iyi akşamlar. gelirsemkal, sözlükteki başlıklardan edindiğimiz bilgiye göre, sözlük daha sözlüğü komunistlerin basmasını tartışırken dinci baskın duyumları aldık, nedir durum?
    + şimdi necla...
    - aysel!
    + ha aysel, evet sözlük sözlüğü ülkücülerin basmasının şokunu yeni atmışken, sözlüğü komunistlerin basmasının etkileri hala sürerken böyle bir olayın olması gerçekten ilginç. başlıkları takip eden yazarlar bilirler, bir grup dincinin sözlüğü ellerinde hem de mouse'larıyla basması ve her gördüklerine eksi oy basması ve akabinde bir o kadar eksi oy yemesi tartışılıyor. bu konuda güvenilir kaynakların girdiği giriler bize yol göstermekle birlikte henüz doğrulanmış değil.
    - seri eksi oy veren ibne ne düşünüyor bu konuda, ulaşabildiniz mi ona?
    + malesef aysel. aysel burada ortam biraz karışık, ama seri eksi oy yediğini sanan embesil şu anda yanımda, sanırım onun düşünceleri önemli olabilir, izninle ona dönüyorum.
    + evet seri oy yediğini sanan embesil, nasıl değerlerdiriyorsunuz son olayları? gerçekten ciddi bir olay sanırım değil mi? bu durum sizinn statüyü nasıl etkiledi?
    * evet, teşekkürler bana bu fırsatı verdiğiniz için. benim statü eksilerde şu anda, sanırım 4 haneli rakamları çoktan gördü. ben ilk önce ülkücülerden süphelenmiştim, biliyorsunuz sözlüğü ülkücüler basmıştı bir dönem. ama sonra anladım ki sözlüğü solcuların basması asıl etken. tabii benim statüde sağ olsun sözlüğü feministlerin ve abazaların basmasının da etkisi var. sözlüğü dincilerin basması bunun tuzu biberi oldu, diyebilirim ki sözlüğü fethullahçıların basmasından da daha etkili bir durum bu.
    + peki sizin alacağınız önlemler nedir sayın embesil?
    * ben yazmayı bıraktım bir ara, ama baktım bu sefer eski girilerim seri eksi oy yiyor. bu konuda yetkililere sesleniyorum, çok zor durumdayız biz. daha giriyi bitirmeden eksi oy yiyorum, yani burada birşeyler yapılması lazım.
    + pek teşekkür ederiz sayın embesil, söz sende tuncay.
    - aysel!!
    + aysel...
    (gelirsemkal, 23.04.2006 10:32 ~ 10:32)
  23. alınan eksi oyların sebebi olarak addedilen hadise.ayrıca bu arkadaşların bir girisine uyuz oldukları yazarın başka alakasız girilerini de eksiledikleri kanaatindeyim.kınıyorumm.
    (tebetha, 19.07.2006 01:33 ~ 01:35)
  24. (skuba, 08.08.2006 13:01)
  25. dine yönelik en ufak bir eleştirinin yer aldığı girilerin anında eksi oy bombardımanına tutulmasının nedeni olabilcek durum. ne olursan ol gel felsefesi dini duyguları bütün yazar arkadaşlarımızı da kapsayacağından karşılıklı hoşgörü ve dialog ortamıyla yumuşatılabilecek durumdur.
    (adenozin tri psikopat, 08.08.2006 13:15)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil