|
|
- israil ve abd tarafından türk topraklarının bir bölümüde içine alınarak kurulması istenen kukla devletin yönetim şeklidir.
yonetim sekli: ibnelik...
evet evet bariz bir şekilde bu olurdu herhalde.
zira bu arkadaşlar amerika'nın, israil'in kucağına oturmaktan olsa gerek alışmışlardır bu işe.
(bkz: alışmış kudurmuştan beterdir)
- devletin en üst makamı , abd nin kucağı: makam plakası 001
ikinci makamı ,israilin kucağı : makam plakası 002
haber:seçimlerden birinci çıkan bilmemne bilmemkim ,abd nin kucağına oturma hakkı kazandı..
ama eninde sonunda oturacakları kucak : t.c. nin kucağı..hop hop çok severler onlar o kucağı
- kimilerinin israil ya da abd'nin kucağına oturacaklarından dolayı ibnelik olacağını düşündüğü yönetim şekli. sanırım olmayan ve belki de hiç olmayacak bir devletin nereye oturacağını tartışmadan önce şu an kimin kimin kucağında olduğuna bakmak gerek. tayyip bush'un kucağından indiği vakit yer bulabilir belki diğerleri.
- sanırsam federal olurdu. o kadar meraklılar ki federal devlete, bunu uygulayabilirler, e hem amerika amcaları da federal yönetiliyor şimdi onlardan örnek alınmasa ayıp olur, saygısızlık edilmiş olur, zaten başbakan da bushun liseden arkadaşı olacakmış. bizimkiler de "devlet kurduk yuppiii ulan o kadar senedir başaramadığımızı abd sayesinde yaptık gördünüz mü lo" diye zıp zıp zıplayacaklarmış. ama ibnelik fikri daha güzel be kabul. ha tayyip de abd kucağında olmasına rağmen neden bizim ülkemizin yönetim şeklinin ibnelik olmadığına gelince,e bunu pek düşünmeye gerek yok, bir kitabevine gidip "türk tarihi" bölümüne göz gezdirilmesi yetecektir. okumayın, seneler alır, sadece bir göz gezdirin.
- kürdistan kıyafet yönetmeliği
- mavi donun var mı?
- var abi.
- yaz, donunu kendi getiriyo.
(bkz: devlet kuruyoruz burda kolay değil)
|