görseller
sözüm meclisten dışarısözüm meclisten dışarı

belki ilginizi çeker
  1. · dönence
  2. · uzun giri okuyamamak
  3. · cacık
  4. · barış manço
  5. · chelsea otobüsünün kaza yapması
  6. · fikir tartışmasında şahsa küfür etmek
  7. · ego tatmini yapan yazar
  8. · elinde çiçekle dolaşan kız
  9. · askere giden sevgiliyi aldatmak
  10. · bekareti savunan kadınların mal olması
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · öğretmenler günü
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · disko kralı
  7. · zongul ducks
  8. · tayyip erdoğan ı rüyada görmek
  9. · yume

sözüm meclisten dışarı  

1. edilen lafın ucu ortamda bulunan bir kişiye dokunuyorsa "sen de aynı hıyarlığı yapıyorsun; ama sözüm sana değil" anlamında kullanılan bir söz
    (lethe, 17.04.2005 14:48)
  2. barış manço'nun 1981 çıkışlı,içinde dönence,alla beni pulla beni,gülpembe,ali yazar veli bozar gibi hitler bulunduran,herkesin arşivinde bulunması gereken albümü
    (parantezicindeucnokta, 17.04.2005 17:59)
  3. (bkz: ademoğlu kızgın fırın)
    (jellicle, 01.03.2006 23:38)
  4. (bkz: haşa huzurdan)
    (yeşilçam, 04.04.2007 11:15)
  5. sözün meclisten dışarı olması tırsaklık yapmaktır, ikiyüzlülüktür biraz da. konusu olan sözün başka mecliste söyleniyor olsa ortamdaki kişiye de giydirileceği bellidir ama kişi ortamda bulunuyor diye kendini kollama olayıdır. kişiye önem verildiğinden de değildir kesinlikle. çünkü başka mecliste de o meclisteki kişiyi tenzih eder bu kaypak!
    (ayabakan, 05.02.2008 19:50)
  6. günümüz türkiye'sinde senin sözün meclisin içine yönelik olsa da etkisi bir işe yaramayacağı ve tınlamayacağından dolayı günden güne esprisini yitirmiş bir laf olarak geliyor kulağıma..
    (zeus, 08.05.2008 10:38)
  7. hakkında fazla yorum yapmak istemediğim 1981 yılında çıkan barış manço kurtalan ekspresalbümü... böyle bir albümü çıkaran bu insanlara sadece şapka çıkarılır, sonra oturulur dinlenilir. bu albüm yıldızlar ve zirveler topluluğu gibidir. şarkılar hittir. muhteşemdir. muhteşemdir. muhteşemdir.

bu 33'lükte yer alan şarkılar:
    a yüzü:
    alla beni pulla beni,
    arkadaşım eşşek
    sözüm meclisten dışarı
    şehrazat
    gülpembe

b yüzü:
    adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
    ali yazar veli bozar
    2025 (üçüncü ve son yolculuk)
    dönence

sonradan cd'ye bahçede hanımeli, hamburger, halhal ve ce sera le temps isimli parçalar eklenmiş daha güzel olmuştur. ayrıca cd'de sözüm meclisten dışarı şarkısı cacık adıyla basılmıştır. "sözüm meclisten dışarı bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum..." diye başlar bu şarkı.

müzik hep böyle olmalı... şu an ce sera le temps çalıyor fonda...
    (renkler, 17.02.2009 13:24 ~ 13:25)
  8. ne akar ne kokar bir laf. lafımı sokayım, ayarımı vereyim, ortamda kim varsa kendine bir pay çıkarsın ama sözüm meclisten dışarı diyerek topu üstümden atmış olayım. yemezler. böyle yapanlar ibnedir, göttür ama sözüm meclisten dışarı diyeceğine, sen götsün, ibnesin de, benim için daha makbul.
    (heroine, 28.05.2009 14:37)
  9. barış manço'nun, aynı adlı albümden, hafif tribünlere oynasa da, üstadın içtenliği ve doğal sevimliliğiyle içe işleyen kara mizahlı monologu. "böyle gelmiş, böyle gidecek." dedikten sonra inceden rimski-korsakov'un şehrazat süitine yapılan geçiş etkilidir. (bkz: cacık/@2190560)
    (tembel, 28.05.2009 14:58)
  10. yarası olanlar var şu an burda hepiciği gocunsun demektir. çünkü olan bir olay üzerine benzer bir olay anlatılır.
    (eni, 28.05.2009 15:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil