söyleyecek şeyim yok ama ben de buradayım bakınızı 

adana çık aradan

1. takribi 10 paragraftan ibaret kendi çapında bir şeyler anlatmış girilerin altına konuyla ilgisi olmadığı halde verilegelen, toplayıp hepsini izaydaş'a göndersek bir ilçenin elektriğini karşılayabilecek kadar fazla sayıda bulunan gereksiz bir bakınız çeşidi.

(bkz: oha bir an beethoven sandım) [şaşırmış, şaşkınlığını gizleyememiş]
    (bkz: bye bye türkçe) [burada hayatında belki ilk kez duyduğu kelimeleri görünce şaşırmış, kendince dil kullanımına ayar veriyor]

bunun gibi sözlükte birçok örneğe rastlamak mümkün. lam ve lamelleri çıkarın, birer preparat hazırlayıp inceleyin.
    (wondrous, 25.08.2007 00:51)

2. (bkz: bakınız vereyim de iq belli olsun) şeklinde verilen bakınız'lardır. çoğunun altı boştur ve sittin sene doldurulamaz.
    (blaberus, 25.08.2007 00:53)
  3. (bkz: söyleyecek şeyim yok ama ben de buradayım)
    (luto, 25.08.2007 00:55)
  4. çoğunlukla, üzerine saatlerce tartışılacak bir konuda "herşey söylenmiş, valla ne yalan söylim aklıma da bişi gelmiyo, ama ben de bu konuyla ilgili yüzeysel de olsa bişiler düşünüorm" bakınızıdır. kendimden örnek vermek gerekirse:

başlık: sen vermedin ben vermedim kim verdi lan akp ye oy (konuş babam konuş başlığı)
    giri: @1733105
    (havuç varyermisin, 25.08.2007 00:59)
  5. buradan tüm sözlük yazarlarına benden bir kardeş tavsiyesi: kimyasala bile girin ama bundan uzak durun. çünkü göründüğü kadarıyla bağımlılık yapıyor bu illet.

--- bir ana ağlıyor ---

anamız arka planda ağlamaya devam ederken, biz de konuşmaya devam edelim. bu işaret fişeği ile bir çok özellik paylaşan bakınız türü antalya insuyu mağarası'ndan çıkan bir tür simbiyot ile birleşti ve internet üzerinde korku ve dehşet saçıyor. online oyun sitelerinde kullanıcılara sürekli olarak büyük harflerle yazmak gibi etkilerle karşımıza çıkan bu hastalık, sözlük diyarlarında da her biri tanımlanamayan anlamsız giri olan, keçi boku gibi seri ve küçük çaplarda farklı başlıklara hızla düşen bakınızlar olarak çıkıyor. hoş değil. tamam forum çocuğusunuz; sanane olsun, oynasana olsun bunların yeni nesil üzerinde ömür boyu telafi edilemeyecek tesirleri de olmuş olabilir ama, post count çılgınlığı kadar komik hareketlere de gerek yok. bana zararı yok ama üzülüyorum tabi, hepinizi seviyorum. 2007 mevlana yılı... hepinize meyve suyu içiresim geldi. pamuk şeker isteyen?

ha unutmadan, bu vebanın sözlük tarafından adam yerine konmuş, bazı yetkiler tanınmış, önlerine herkeste bulunmayan tuşlar konmuş, kulaklarına "sen diğerleri gibi olma, örnek ol" denmiş insanlarda görülmesi de acı bir durumdur. en azından benim nazarımda öyle, genelde de öyle olduğunu umuyorum.
    (kilim motifli kazak, 25.08.2007 01:38 ~ 07.02.2008 05:10)
  6. sözlük semalarında bakınız ile ayarmatörcülük oynamayı seven insanların genelde boş bkz. ve topic up yaparak sözüm ona eleştiri veya tepki ortaya koymasıdır.

(bkz: eleştiriyi topic up şeklinde yapan kullanıcı)
    (dünyayı kurtaran adam, 27.08.2007 11:28)
  7. kişinin sefaletinin yarattığı dayanılmaz drama karşı bir çare arama çabasıdır. zırt pırt herşeye bkz veren tipin akıl yürütme yetisi kısıtlı olur, laf cambazlığı yerine kolay olanı seçer ki, bilginin sunumunda alt düzeydeki uyarılma biçimiyle üst düzey düşünce oluşumları arasında bir köprünün inşasında iki önemli noktayı; mantıksal düşünceyi ve pratik zekayı bir kenara atar, kapasitenin sınırlı olmasından doğan kültür eksikliğiyle eylemine girişir. bu girişim o'nun açıklayıcı olmasına yeter mi? çoğu için hayır demekte sakınca yoktur.. yüzeyselliktir, yazar sadece kendini tatmin eder..
    (sadomasochistic, 27.08.2007 11:58)
  8. bakınız-savar bakınız olarak kullanılan, ama bizzat kendisi, eleştirdiği şeye dönüşme tehlikesini taşıyan bakınız. ortaya atılan çoğu kavram gibi kullanıldıkça şarjı azalmaktadır. pille mi çalışıyor bunlar nedir?
    (tembel, 27.08.2007 12:24)
  9. (bkz: ne giri giricem yazarım iki bkz olur biter)

anlatılmak istenen aslında budur.
    (sükun, 27.08.2007 12:25 ~ 12:25)
  10. gereksiz de olsa, sözlüğün tadı tuzudur bu bakınızlar. size belki bilgi vermezler ama, tebessüm etmenizi sağlayabilirler. sözlüğün yapı taşları da bu bakınızlardır zaten dikkat edildiğinde. gene de kaliteli yazarlar, yorumları ve verdikleri bilgiler bakınızlarından fazla olanlardır kanımca. 7 başlıkta bilgi verip, 3 başlıkta komik, belki saçma bakınız vermenin norveçli bilim adamlarınca yaşamı uzattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
    işe yarayın, mizahtan da kopmayın.
    (the godless endeavor, 01.05.2008 21:59)
  11. artık boku çıkan durum.bakıyorum da neredeyse her açılan başlığın altına gerek başlığı açana laf sokmak,gerekse espri yapmak niyetiyle dangalakça bakınızlar veriliyor.bakınız vermek ip üstünde yürümek gibidir,dikkatli olmak lazım.konuyla alakalı,zekice bir bakınız o başlığa renk katar ama bu gerizekalı bakınızlar o başlığın da sözlüğün de amına koymakta.o bakınızları okurken kendimi ilkokul çocukları için açılmış bir sözlükte gibi hissediyorum ve buradan tüm o gerzek bakınızları verenlere sesleniyorum:

soğuttunuz lan beni sözlükten.her başlığa birşeyler yazıyım,ay şu yazarı bi göt ediyim,ay şu yukardaki yazıyla taşşak geçiyim,ay bi espri yapıyım da herkesten artı oy alayım... diye bakınızlar vermeyin,akıllı olun.düşük zeka düzeyinizi sözlüğe yansıtmaktan vazgeçin,hayır ben mutlaka birşeyler yazıcam diyorsanız da tanım girin copy paste yapın sağdan soldan bulun buluşturun ama artık bu gerzek bakınızlardan vazgeçin!!!
    bilmem anlatabildim mi? ben anlatabildim de inşallah anlaması gerekenler anlamıştır.
    (dynamite, 02.05.2008 18:59)
  12. daha da ilginci yazarlığı o bakınızlardan ibaret olup da bu başlığa da aynı bakınız eşliğinde yazmaktır.
    özeleştiri mi? değil.
    ironi mi? değil.
    peki ne? mallık ne olacak.
    (dynamite, 03.05.2008 14:06)