belki ilginizi çeker
  1. · en önde oturup tüylü kalemiyle not tutan erkek
  2. · dersi dakikası dakikasına yapan hoca
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · new moon
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · uludağ sözlük
  6. · yaran diyaloglar
  7. · 100 opera
  8. · atatürk ün musul vasiyeti
  9. · türkçe dublaj sanatçıları

sövülesi hoca tripleri  

1. kişiden kişişye değişir ama her hocanın sahip olduğu davranışlar silsilesidir * .
    (telvin, 17.10.2004 14:16)
  2. bir de, "sizi bilgimden mahrum ediyorum." diyerek trip atıyorsa kısa süreli felç geçirtir, ardından hayattan soğutur.
    (bkz: geometri dersi)
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (portagallı ördeg, 19.05.2009 19:37)
  3. susmazsanız ben de sınavda ona göre soru sorarım tarzı insanı çileden çıkaran davranışlar bütünü.
    (moonlight, 19.05.2009 19:40)
  4. bazıları en mülayim öğrenciyi bile manyak edip ağzından tükrükler saça saça sövmeye hasıl davranışlar bütünüdür. örneğin, "vizede o kısımdan soru sormam" deyip de öğrenciyi ters köşeye yatırıan hocanın ve vizeden sonra öğrencinin isyanıyla birlikte "ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum" demesidir. lan ben senin gibi eğitimcinin anasını avr... bak hatırladıkça kuduruyorum hala.
    (maglor, 19.05.2009 19:43)
  5. bilgi sahibi kişinin sahip olması gereken en temel davranış biçimi mütevazilik olarak bilinir. ama öyleleri var ki aman allahım! kendi alanıyla ilgili bütün bilgilere haiz, yaptığı çalışmalarla ve ortaya attığı fikir ve bulgularla çok önemli felsefi tartışmalara sebep olmuş havalarında. yapmayın hocam gözünüzü seveyim. internetten copy paste yöntemiyle kitap yazıyorsunuz. makale yazıyorsunuz. bu yazdıklarınızdan sizin öğretim üyesi olduğunuz üniversite ve bölümün öğrencisi olan size mecbur zavallılar dışında kimsenin haberi yok. sizi, size mecbur olan zavallı öğrencilerden başka tanıyan ve ciddiye alan yok, ki onlarda sadece dersi geçip kurtulmak için ciddiye alıyormuş rolü yapıyorlar. son sınıfa gelmiş lisans öğrencisine hiçbirşeyden haberi olmayan kara cahil muamelesi yapmayın. çünkü o sizi, sizin onu ciddiye aldığınızdan daha az ciddiye almaktadır, nefret etmektedir, adınızı bile anmayacaktır diplomayı eline aldığında. biraz daha alçakgönüllülük, biraz daha mütevazilik... bu kadar mı zor?
    (endymion, 19.05.2009 19:45)
  6. "ben bunları zaten biliyorum,kendim için değil sizin için anlatıyorum" tarzı triplerdir...sanki babasının hayrına anlatıyo, görevin, anlatacan tabi, o işkenceyi ben çekiyorum, parayı sen alıyorsun,alla allaa..
    (kırmızıkanguru, 19.05.2009 20:11)
  7. "not defterini çıkartırmayın, bak çıkartırsam basarım sıfırı.." lafıdır.. bir de çok tehdikar ve ciddi gözükmek için o gözler patlatılır böyle, gelişigüzel bir sayfa açılır o defterden, bir de tükenmez kalem çıkar ortaya, genelde kullanılmayan bu anlar için özel olarak saklanmış, ve sonuç herkes korktu.. evet herkes korktu*
    (elm sokağı nda freddy i arayan adam, 19.05.2009 20:16 ~ 20:16)
  8. gönderdiğiniz çok önemli elektronik postaya bile cevap vermeyen, yanına gittiğinizde bir işi olmamasına rağmen ''işim var sonra gel'' diyebilen hocadır.
    (bkz: gökhan malkoç)
    (kaplumbağalar da uçar durmaz yerinde, 19.05.2009 20:57)
  9. odayı karınca bastı senin yüzünden eline malayı al buralara alçı çek çabuk diyen hocadır. o an kariyerinizin bir boka yaramadığını bir anda bir alçıcıya dönüştüğünü anlarsınız. o an adam öldürmenin cezası olmasa direkt çin işkencesiyle öldürebileceğiniz ve bundan çok zevk alacağınız hocadır.
    (breeze84, 19.05.2009 21:10 ~ 21:10)
  10. +çarşamba günü saat 09.00'dan 16.00'a kadar ders yapacağım, haberiniz olsun.
    -ama hocam başka bi' dersimiz var!?
    +benim dersim daha önemli!

aynı hocadan bir inci daha:

+bir ders kitabı yazdım ama yayınlamayacağım!
    -neden hocam?
    +yahu şimdi ben yayınlarım, siz gider fotokopisini çektirirsiniz. benim onca emeğim çöpe gider. yok, yayınlamayacağım!
    -(iç ses: asjıdhasghuıahsaokısjdpofaısghds)

hayır aynı hoca derste iki kelamı yan yana getirip ingilizce cümle kuramaz lakin gel gör ki profesördür!
    (kapsul, 19.05.2009 21:23)
  11. tahtaya yazdığı ,cevabı bütün tahtayı dolduran soru için böyle bi soruyu da kaçırırsanız yazık olur demesi buna güzel bi örnektir
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 19.05.2009 21:29)
  12. + hocam ödevleri haftaya toptan teslim etsek olur mu?
    - ...
    + ıı hocam şey ödevleri haftaya teslim etsek olur mu?
    - ...
    + peki hocam.

(bkz: cevab veremedi)
    (delicaponcadı, 19.05.2009 21:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil