belki ilginizi çeker
  1. · türklere göre rusya da yaşamak için 37 neden
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · colin kazım richards
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · domuz gribi
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · yüreğim seni çok sevdi
  9. · kim o sorusuna benim diye cevap vermek

ruslara göre türkiye de yaşamak için 37 neden  

1. kanımca yüzde yüz gerçekleri yansıtmasa da doğruluğu da azımsanamayacak nedenler bütünü.
    (nox, 07.08.2007 10:29)
  2. 2 gün öncesinde antalya'da tanıştığım bir rus kıza sorduğumda ise bana sadece şu nedenleri saymıştır...

1 - biz geliyor antalya ya sex için.
    2 - soğur rusya biz üşüyor , antalya sıcak.
    3 - biz türkiye de yaşamak isteriz , evlenmek vatandaş olmak.

sonraki cümleside sen evlimisin , biz evlensek burada yaşarmıyım falan filandi...ulan hani kızda rus yani taş gibi alsan alınır ama kullanılmış gibi hissedersin amına koyim.

37 neden 3 neden sonuçta rus kızları geliyor ya türkiye ye , kendilerini severek izliyoruz ...
    (sokarpiyon, 07.08.2007 10:32)
  3. yaşamak için yüzde yüz geçerli olmayabilir ama ilk ağızdan öğrendiğim kadarıyla
    esmer tenli ve dişilerle olabildiğince ilgili, 'gerçek' erkeklermiş

hani.. la gidip 2 rus galdırak diyen
    -ay laav yu, and my firend(arkadaşı adına konuşuyo burda) ay laav yu, les go silip tugedır

diyen kavruk tenli arkadaş varya.. ondan bahsediyor
    (head trıp hero, 07.08.2007 10:35)
  4. aynı türkiye'den mi bahsediyoruz ben pek anlayamadım açıkçası. ya da benim yaşadığım şehirde mi bi sorun var? eğer akdeniz kıyısındaki şehirler böyleyse gerçekten, ben de isterim oralarda yaşamak.
    (yorkshire, 07.08.2007 10:46)
  5. dışa yeni açılmış bir ülke olarak rusya türkiye'nin 90'lı yıllardaki halini anımsatıyor bana. özellikle petrolün son 5 yılda hayli yüksek olması neticesinde moskova ve st. petersburg büyük ölçüde modernleşti. yıllarca güçlü devlet sıradan halk anlayışı ile yönetilen vatandaşların sovyet rejiminde girişimciliği kısıtlı idi bu da ülkenin iktisadi ve sosyal gelişimini kısıtladı. 90'lı yıllardan sonra ise vurgun dönemi başladı . bütün ihaleler anlık zenginler yarattı. petrol ve doğalgaz sahalarının rastgele kişilere devri ile 20-30 kişilik dolar milyarderleri yaratıldı.

putin'in gelmesi ve doğalgaz fiyatlarının etkisi ile ekonomi işu an iyi durumda görünüyor. ancak bunun dışında dış ticaretinde diğer kalemler etkili değil. dış ticareti büyük ölçüde petrogaza dayalı. rusya'da herkes üniversite okur ama bir çoğu mesleğini yapamaz. dünyanın çoğu yerinde de denklikleri yoktur. türkiye'de özellikle tıp ve mühendislik eğitimi almış bir kişinin perişan bir hayat yaşaması söz konusu olamaz. demokrasi ve hukuk ise zaten yok. özellikle yabancılar açısından son derece tehlikeli. ha türkiye çok mu iyi? hayır. kurduğumuz şehirler 3. sınıf dünya ülkesi niteliğinde, eğitim, kentleşme bir sürü sorun var.

ruslar'ın genelde alman esirlere yaptırdığı binalar ile kurduğu moskova ve st. petersburg gibi iki dünya şehri var. en az 60 sene geri bizim şehirlerimiz bu şehirlerden. iyi bir altyapıları var. ancak iki ülkede de gelir paylaşımı çok adil değil. rusların genelde ülke içi güvenlik sorunları ağır basıyor. zaten yukarıda belirtilen 37 nedenin büyük bölümü insanların güvenlik endişesi.

rusya'nın önemli bir sorunu da kadınlarla erkekler arasındaki ortalama ömür beklentisi. kadınlar yaklaşık 15 yıl daha fazla yaşıyorlar. erkeklerin aşırı votka tüketimi bu farkı yaratmış olmalı. 2050li yıllarda nüfusun 100 milyonlara düşmesi bekleniyor. bu da hintli ve çinli istilasının nedenidir. adamlar 3-4 dolara çalışıyor. işini kaybetmiş ve iş bulamayan ruslar için büyük sorun bu. işveren her zaman ucuz işgücünü tercih edecektir.ileride bu yüzden rusya'da daha büyük bir krizin çıkması kaçınılmaz gibi görünüyor. en azından türkiye'nin böye bir sorunu şimdilik yok.

aslında ruslar türkleri sevmezler ve kültürümüzden haberleri dahi yoktur. ne türk mutfağını bilirler ne de türk insanını. onlar daha çok batı avrupa insanını ve özelde ingiltere'yi örnek alırlar ve orada yaşamak isterler. muhtemelen türk ve müslüman erkeklerin* sarışın hayranlığı neticesinde kendilerine oluşan aşırı ilginin sonucunda bu maddeleri saymışlardır.
    (etranger, 07.08.2007 11:33 ~ 11:35)
  6. (bkz: o değil de bu işte bir yanlışlık olmasın)
    (betatron, 07.08.2007 16:45)
  7. (bkz: şakadır şaka)

ek: siteye göz attım da, türkiye'ye turist gönderip parayı kırmaya çalışan bir acentanın sitesi herhalde bu. kimse yoğurdum ekşi demez.
    (ornitrin, 07.08.2007 16:53 ~ 16:56)
  8. önümüzdeki dönemde rusya eski gücünün büyük bir kısmına kavuşmuş olacak. şuanda bunları söyleyen ruslarla 10 sene sonra buna benzer şeyleri rusya icin söyleyen türklerin bir farkı kalmayacaktır büyük bir ihtimalle.
    (jarlaxle, 07.08.2007 17:05)
  9. (bkz: siz var çok abaza olmak)
    (adrian, 07.08.2007 17:19)
  10. (bkz: tamam da şimdi bu yalakalık neden)
    edit: ayar içerir evet.
    (mental retardasyon, 09.03.2009 11:17 ~ 11:28)
  11. (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (theodenking, 09.03.2009 11:22)
  12. bunu yazan rus arkadaş türkiyenin hangi yüzüne tanıklık etmiş çok merak ettim.

şimdi bu maddeler bize tanıdık değil öyle mi?

1) duvarlarında küfürlü yazılar yok.

8) insanı bezdiren evsizler, yoksullar ve çingeneler yok.

9) çalılıklar arasından alkolikler ve uyuşturucu kullananlar çıkmıyor. evlerin girişi temiz.

10) uyuşturucu kullananlarla satanları hapse atıyorlar.

11) komünistlerle faşistler elde bayrak dolaşmıyor.

15) doğaüstü yetenekli olduğunu iddia edenler yok.

18) suç oranı her yıl iki kat artmıyor.

19) üniversiteye evlenmek ya da askerden kaçmak için değil, topluma faydalı bir meslek edinmek için gidiyorlar.

20) doktorlarla öğretmenlere saygı duyuyorlar.

21) ekranda beş dakikada bir kepek şampuanı ve kanatlı kadın bağı reklamı yok.

22) yol sorana küfür etmiyorlar.

23) sözde emeklilik reformu yok.

24) valiler ve belediye başkanları insanları öldürmüyor, rüşvet almıyor.

25) kadınlar erkeklerden tembel ve ayyaş diye söz etmiyor.

26) erkekler yukarıdaki sıfatları hak etmek için uğraşmıyor.

27) vatandaşlar yasalar önünde eşit. polis felsefe profesörünün cebindeki parayı almıyor.

28) çocuklara yarı tanrı gibi davranıyorlar.

30) nehirler mikrop yuvası değil.

31) patika değil, gerçek yollar var.

34) sokakları güvenli, üç kuruş için adam kesmiyorlar.

35) ticarette rakipler birbirlerini öldürtmüyor.

36) hakkını aramak için haydutlara gitmek gerekmiyor.
    (sadecezeynep, 09.03.2009 12:04 ~ 12:05)
  13. (bkz: neden 37)
    (bkz: istikamet kastamonu)
    (mgun, 24.08.2009 19:24)
  14. (bkz: küsüratlı sayı vereyim de yalan söylediğim anlaşılmasın)
    (topalkırkayak, 24.08.2009 19:46)
  15. (bkz: türkü bar tipli erkeklere yabancı kızların ilgisi)
    (absolutraspberri, 24.08.2009 19:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil