görseller
rus salatası 

belki ilginizi çeker
  1. · italyan salatası
  2. · amerikan salatası mı rus salatası mı sorunsalı
  3. · amerikan salatası
  4. · patso
  5. · şafak olmuş comolokko zirvesi
  6. · rus
  7. · amerikan salatası
  8. · meze
  9. · yalnızlığın tadı
  10. · kumpir
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · intihar
  9. · t

rus salatası  

1. amerikan salatasının aynısı. belki de amerikan salatası bunun aynısıdır. sonuçta ikisi de aynı şey. fark varsa da ben bulamadım.
    (aqua, 01.02.2005 01:12)
  2. üzerine limon sıkılıp, karabiber eklenerek daha müthiş zevkler de yaşatabilecek meze.
    (cagrilanyakup, 17.05.2005 15:48)
  3. istanbul'da amerikan salatası olarak bilinen, rus salatası denildiğinde anlaşılmayan şeydir. bir benzeri için (bkz: italyan salatası).
    (marla singer, 12.09.2005 00:04)
  4. paketinin üzerinde türkçe amerikan salatası,ingilizce rus salatası yazan meze
    (nepenthe, 12.09.2005 00:13)
  5. meziz hazır meze çeşitlerinden ''rus salatası'' kabında aynen böyle yazıyo
    amerikan salatası
    russian salad (hemen altında)
    (ssertac, 26.03.2006 20:05)
  6. içindeki mayonezden dolayı feci kilo aldıran sağlıksız salata.
    (keyif pezevengi, 26.03.2006 20:48)
  7. (absent, 26.03.2006 20:52)
  8. izmir amatör gruplar aleminde yeni yeni kendini göstermeye başlamış olan ve deftones, korn, ratm coverları ile bizi bizden alan başka diyarlara sürükleyen grubun ismi.
    (troke, 03.04.2006 00:14)
  9. amerikanların hak iddaa etmesi ile ortaya çıkmış herkesin yakından tanıdığı soğuk savaşın tek nedeni..
    (zeus, 26.08.2006 16:48)
  10. amerikan salatasının gerçek sahipleri olan rusların yaptığı salata. amerikanlar bir güzel pazarlayıp amerikan salatası olarak bu salatayı duyurmuşlardır.
    (caddebostan, 28.05.2007 18:19)
  11. rusya'da amerikan salatası diye satılan şey. kendimizi mi kandırıyoruz bilemiyorum ama rusya'da bir restoranda ruska salata değil; amerikan salatası olarak servis ediliyordu. ya da amerikan üstünlüğünü kabul eden rusya'nın bu konuda da amerikan üstünlüğünü kabul etmesinden başka bir şey değil bu durum. ne diyeceğimi bilemiyorum aslında, leninle de maclenin's diyerek eğlenen insanlar bu ruslar.
    (tanrim ben nerdeyim, 28.05.2007 19:03 ~ 19:21)
  12. bir de ikiz kardeşi italyan salatası vardır. ancak arasındaki tek fark ince doğranmış salam eklenmesidir.
    (kunduz, 28.05.2007 19:11)
  13. rusya'da özel ayrı bir ismi olmayan şey. bir rustan aldığımız bilgilere göre efendim rus salatası dediğimiz şey onlar için öyle çok da değişik ilginç bir yiyecek olmadığından herhangibir biçimde adlandırılmamış. içine ne koyuyorlarsa onlarla adlandırmışlar. özellikle rusların çok sevdiği pancar da vardır rusyada yapılanının içinde. fakat et bulunmaz. amerika'da ise "russian salad" olarak bilinen şey amerika'ya göçmüş rus yahudilerin yedikleri salatanın evrim geçirmiş halidir. yani amerikalılar da bu salatayı ruslardan öğrendikleri için rus salatası demişler buna. et ve benzeri bilimum malzeme sonradan katılmış içine. sonuç olarak bugün yediğimiz rus salatasını alıp bir rusa gösterip " lan olum hakkaten güzel yapıyormuşsunuz " derseniz aval aval bakar. çünkü onun yediği, bildiği salata o değildir. bizim bugün rus salatası dediğimiz şey: rusya kökenli amerikan salatasıdır.
    (fakespeare, 28.05.2007 19:15)
  14. amerikan salatası diye tabir edilen salata.
    (efes, 24.04.2008 15:45)
  15. amerikan salatasının kornişon turşulu versiyonu. artık biri turşulu da süper olur deyip mi eklemiştir, yoksa lan turşunun ne işi var bunun içinde deyip mi çıkarmıştır bilinmez.
    (artemis, 26.01.2009 02:26)
  16. türkiye'de söyleyen kişinin siyasi görüşünü yansıttığına inandığım salata çeşidi. amerikan salatası değil de ısrarla rus salatası denmesi biraz tuhaf ve yapay geliyor bana. tamam sevme amerikalıları, ona bir şey demiyorum ama gariban salatadan ne istiyorsun, yazık günah, altı üstü bezelye, havuç, mayonez.
    (beyaztavşanıtakipet, 23.07.2009 14:09)
  17. kuzenlerimce uzun zaman önce adı b.d.t salatası (birleşik devletler topluluğu salatası) olarak değiştirilen; içine sosis girmediğinde gerçekten güzel olan yiyecek.
    (fulya oktem, 23.07.2009 14:48)
  18. mezelerin kralı. calve mayonez ile yapılması tavsiye edilir.
    (tiğtiğ, 23.07.2009 21:14)
  19. rusçası 'alivye'dir. ama hep yumurtalı yaparlar. bazı insanlar yumurtalı rus salatası yemez. hatta bazıları yumurtayı hiç sevmez...
    (drugaddiet, 23.07.2009 21:25)
  20. amerikan salatasıyla birlikte kimlik problemi yaşadığı açıkça belli olan salata. bizim baklava gibi... o mütemadiyen yunanistan'la bizim aramızda, bu salatacıkta amerikayla rusya arasında gidip geliyo.
    (cant a thing with ashes, 07.09.2009 21:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil