belki ilginizi çeker
  1. · ankara üniversitesi
  2. · kafkas üniversitesi
  3. · jamie hyneman
  4. · selçuk üniversitesi
  5. · istanbul üniversitesi
  6. · ataol behramoğlu
  7. · erciyes üniversitesi
  8. · gazi üniversitesi
  9. · dtcf
  10. · fatih üniversitesi
  11. · 59 tl'ye havalara uçun (reklam)
gündem
  1. · kızların en tatlı olduğu anlar
  2. · bir kadının susması
  3. · ama bizim uefa kupamız var
  4. · türkiyede yakışıklı erkek olmadığı gerçeği
  5. · her boku bilen insan modeli
  6. · eski sevgilinin emo olması ile çıkmak
  7. · eski sevgilinin gereksiz davranışları
  8. · camiye sahte para ile yardım etmek
  9. · kejura

rus dili ve edebiyatı  

1. türkiyede yavaş yavaş kıymeti anlaşılan, rusçanın antalyada olga isimli kızımıza 'bu gece boş musun' demekten ibaret olmadığını pek ala kanıtlayan bölümdür.

bir kaç yıl öncesine kadar puanları yerlerde sürünürken son dönemlerde yabancı dille tercih yapanlar için kazanması hayli zor olmaya başlayan ve rağbette olan bir bölüm olması(bunun benim sınava girdiğim seneye denk gelmesi şahsım adına oldukça bedevilik olsa da) bence türkiye için çok önemli bir gelişmedir zira engin ve geniş rus edebiyatından bahsetmek yersiz olacaktır.

edebiyatı, kalitesi en önemli artıları olarak bir yanda dursun, çok da iyi para kazandıran bir tercihtir.
    (ya moor, 26.08.2006 02:05)
  2. "sen hangi bölümde okuyorsun?" diye soran tontiş amcalara,laubali tanıdıklara "rus dili ve edebiyatı" diye cevap verdiğinizde "oooo,seni çapkın seni!","bitirince ne olcan?beyaz kadın taciri mi?" gibi tepkiler almanız normal olan bölümdür.

ankara üniversitesi dtcf de bi adet bulunmaktadır.verilen eğitim sıfırın altında olmakla beraber,2.5 sene sonra alacağım diplomayı yemek yerken masanın üstüne mi sersem,yoksa gemi yapıp derede mi yüzdürsem sorunsalını da beraberinde getirmektedir bu bölüm.
    (the total rejection, 09.02.2007 20:05)
  3. istanbul üniversitesi ,edebiyat fakültesinde mevcut olan bölümün adı.istanbul üniversitesindeki hazırlıkla beraber toplam beş seneye tekabül eder.bölümün hocaları arasında ataol behramoğluda bulunmaktadır.
    (deaftones, 22.06.2007 22:25)
  4. bunun birde gazi üniversitesi versiyonu vardır.
    bir dizi talihsizlik sonuçu kazanmış olmamla beraber hakkında aman aman fikrim yoktur

ayrıca kayıt yaptırmasam sonradan 2 sene deneyip girerim diyen head trıp heroyu, durmadan, büyük sıçrayışlarla artan puanı acayip korkutmuştur
    seve seve okuyacağım bölümdür
    (head trıp hero, 23.08.2007 11:16)
  5. erciyes üniversitesi'nde de mevcut olan bölüm.
    (endoplazmik retikulum, 12.09.2007 16:19)
  6. (abdull, 08.03.2008 10:30)
  7. bölümünüzü söylediğinizde ahlaksız ve teşhirci soru oklarına maruz kaldığınız gudik bölüm.bknz:
    oo kanka artık bize bir rus manita yaparsın,ah ben olacaktım ki alayına… gibi mideye zarar taleplerle yüz yüze geldiğinizde allahım ben ne yaptım diye övünüp dövünmemek işten bile değil.özellikle ankara üniversitesindeyseniz okumak zarar ziyandır eğitim seviyesini, çatlak hocalarını düşündüğünüzde. pratikten uzak,bir rus görsen aha s*çtık şimdi demenizin olasılı olduğu,çekilmez bölüm.bir kaç yıl sonra diplomamı da derya baykal eşliğinde değerlendireceğim o da cabası.
    (holydiver, 02.08.2008 16:15)
  8. dostoyevskiyle başlayıp anton çehov'la biten zincirdir.
    (pinkpillsandblueshots, 02.08.2008 16:23)
  9. mythbuster jamie hynemanda bu bölüm mezunudur..
    (irgatez, 10.08.2008 14:54)
  10. bu bölümün öğrencileri kaçıncı sınıfta olurlarsa olsunlar henüz rusça konuşmak için erken olduğunu söylerler.

(bkz: biz o konuyu görmedik daha)
    (splendid, 10.08.2008 15:21)
  11. dolmayacak bir uktedir. bize söyleyebildikleri ve anlayabildiğimiz kadar, hakkında atıp tutmak kolay tabii. ukte kalsın, oh olsun.
    (harputi, 10.09.2009 02:36 ~ 04:24)
  12. giriş konularından birinin çeşmede osmanlı donanmasının yakılmasıyla sonuçlanan osmanlı-rus deniz savaşıdır. ticaret üzerine iş yapılabilecek güzel bir bölümdür. öğrencileri bölümün 2., 3. sınıflarından sonra genelde bir değişime uğrarlar, hayata bakışları farklılaşmış olarak görünür gözünüze.
    (flash, 10.09.2009 02:41)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook