|
|
- kritik ön bilgi: (bkz: teke vibratosu) repperver çağrışım: (bkz: şebnem ferah delay ‘i)
kıraç ‘ı tanıyalım: epik imitasyon deri metalin türkiye ‘deki mainstream temsilcisidir. ilhamın ve yapının görkeminin verdiği coşkuyla ağzından türküye hayranlığıyla dökülüveren “karahisar kalesi yıkılır gelir” titreşimlerinin yarattığı hasar, kültür bakanlığı ‘nın 2000 senesi bütçesinden restorasyonlara ayrılan fona tek başına el koymuş; son yıllarda yeni doğan kızlara konan isimlerde en büyük düşüşü “ayşe” isminin yaşamasına yol açmış, bu ismin tgrt maarif takvimlerinde bile yer bulamamasına sebebiyet vermiş bir milli travmalar silsilesi müzisyenimizdir.
kanamasının sosyal boyutunu daha sonra farkedeceğimiz münferit travmalar da eksik değil.
a: avcı @: av mekan: rok bar
a: meraba, bişiy rica edebilir miyim?
@: evet ?
a: gözlüğümü çıkarmam gerekiyor da, çantana koyabilir misin giderken alsam? sahnedeyken zor oluyor da.
@: (kikir) e-ehm..tabi. (gülüşmeler)
a: (gözlüğünü çıkarıyor) teşekkür ederim
@: önemli değil ya. sahneden dedin, ne çalıyosun ki?
a: (kurnazca gülümsüyo) bateristim ben. tokmakçısı arkadaşım, ehorolofis ehere. sen okuyosun gal-.
@: bi dakka bi dakka.
a: ?
@: seni ben televizyonda gördüm sanki
a: (gülüşmeler) eheh, görmüşsündür. kıraç ‘ın “vat şuvidu vidı dırankın seylar” klibinde davul çalıyordum.
@: hııı…al bu gözlüğün. (sıvışmalar)
a: a-ama.
@: bay
a: duvarda sektirmeden bozuk parça-.
@: gider misin ?
a: razıysan gel !
@: ayh git !
bilmiyorum hocam, ntv spor ‘u sunan hatun kişi * bile zamanında aşağıdan findir fistir hareketiyle “oyh! diğdem ! diğdem diğdem diğdem!” şarkısını dillendiren azeri ergenin klibinde penceredeki kızı oynuyordu. ama ben bırak kıraç klibiyle ünlenen kızı, funda arar ‘ın istikbalinden şüpheliyim. vibrato ‘yla yatan delay ‘li kalkar. (funda ‘nın son şarkılarına dikkat)
|