ruby   

adana çık aradan

1. bir yahudi ismi.
    (skuba, 23.10.2004 04:52)
  2. yakut anlamındaki ingilizce kelime.
    (mrok, 21.11.2005 21:57)
  3. (bkz: perl)
    (mrok, 21.11.2005 21:57)
  4. ati'nin bir zamanlar grafik kartı için yaptığı -yamulmuyorsam o kart da x800 ve versiyonları idi- reklam kampanyasındaki kadın karakterin ismi..güzel kısa kırmızı saçları vardı, allah sahibine bağışlasın..
    (zeus, 21.11.2005 21:58)
  5. lal, kırmızı renk anlamına gelir. ayrıca dünyaca ünlü porto şarabının (bkz: portwine) üç çeşidinden biridir.diğerleri için;
    (bkz: tawny)
    (bkz: white)
    (aurorix, 22.12.2005 02:17)
  6. cosby ailesi diye bir dizi vardı yanılmıyorsam oradaki kızın adıydı. küçük olanın.
    (dlord, 22.12.2005 03:31)
  7. bir programlama dili.
    nesne yönelimli*, platform bağımsız, basit sözdizimine* sahip bir dil.
    www.ruby-lang.org/en/
    (everestk, 08.03.2006 00:02 ~ 00:05)
  8. (bkz: ruby baby)
    (abece, 25.07.2006 20:14)
  9. the kaiser chiefs'in çok güzel bir şarkısıdır ve klibi defalarca izlenesidir.
    (höytfield, 09.02.2007 02:53 ~ 10.02.2007 05:08)
  10. cybersoft ortaklarından semih çetin'in bugün mersin üniversitesi'nde verdiği konferansta bahsettiği nesne yönelimli programlama dili.

http://rubyforge.org/...
    (langstrand, 24.02.2007 01:43 ~ 12:06)
  11. (bkz: ruby on rails)
    (azureel, 24.02.2007 12:46)
  12. şu aralar her yerde karşıma çıkan(özellikle radyo odtü ve dream tv'de),kısa sürede ağzıma dolanmış,süper eğlenceli kaiser chiefs şarkısı.ayrıca iyi düşünülmüş,eğlenceli ve farklı klibiyle de dikkat çekmeyi başarıyor.bu da sözleri:

let it never be said, that romance is dead
    cos there’s so little else occupying my head
    there is nothing i need except the function to breathe
    but i’m not really fussed, doesn’t matter to me

ruby, ruby, ruby, ruby
    ahaa-ahaa-aaaa
    do ya, do ya, do ya, do ya
    ahaa-ahaa-aaaa
    know what ya doing, doing to me?
    ahaa-ahaa-aaaa
    ruby, ruby, ruby, ruby
    ahaa-ahaa-aaaa

due to lack of interest tomorrow is cancelled
    let the clocks be reset and the pendulums held
    cos there’s nothing at all except the space in between
    finding out what you’re called and repeating your name

ruby, ruby, ruby, ruby
    ahaa-ahaa-aaaa
    ahaa-ahaa-aaaa
    ahaa-ahaa-aaaa
    ruby, ruby, ruby, ruby
    ahaa-ahaa-aaaa, aaaa

could it be, could it be that you’re joking with me
    and you don’t really see you with me
    could it be, could it be that you’re joking with me
    and you don’t really see you with me

ruby, ruby, ruby, ruby
    ahaa-ahaa-aaaa
    ahaa-ahaa-aaaa
    ahaa-ahaa-aaaa
    ruby, ruby, ruby, ruby
    ahaa-ahaa-aaaa
    ahaa-ahaa-aaaa (da da da, da da da)
    what ya doing, doing to me?
    ahaa-ahaa-aaaa, aaaa (da da da)
    (piedra, 03.03.2007 14:51 ~ 22.03.2007 17:09)
  13. eiffel, ada, lisp, perl ve smalltalk gibi dillerin melezlenmesiyle yaratılmış programlama dili.
    (brain freeze, 17.05.2007 19:02)
  14. geçenlerde stüdyodayken yeni harman'dan duymuştum bu parçayı. yine seksenlerden bir parça kavırlıyorlar diye zannettiydim. bir yandan da böyle güzel bir şarkıyı pek seksenler takipçisi olmamama rağmen duymamış olma ihtimalim nasıl olur diye düşünüyordum ki, az önce youtube'de şarkıyı aratmamla durumu öğrenmiş bulunmaktayım. direk seksenler pop efendim. en güzel olanlarından. kaiser chiefs grubunu burdan kutluyorum, grup elemanlarının her birinin teker teker ellerinden sıkıyorum..

"ruby ruby ruby..."
    (siyah, 19.06.2007 05:04 ~ 05:04)
  15. ne synthesizer içermemesi dolayısıyla ne melodikten ziyade ritmik bir parça oluşuyla ne de aranjmanı itibariyle seksenler popun kıyısından geçmeyen kaiser chiefs parçasıdır.

hot hot heat 'i andırır, efil efil modern alternatif rock esen parçadır.
    (lefteyenine, 19.06.2007 06:30 ~ 06:49)
  16. mutlu eden şarkılar ın en önünde gelir..
    serin plazanızdan çıkıp afrika sıcağına maruz kalmış servis otobüsüne bindiğinizi ve 10 dk. içerde otobüsün yola çıkmasını beklediğinizi düşünün. sonra vücudunuzu basan terle birlikte radyo ekseni kulağınızdan bir saniyeliğine "bütün gün işte terlemedik serviste terliyorus yaaa" şeklinde isyan etmek için uzaklaştırmışsınızdır. ter bastıkça hayatınızın nasıl monotonlaştığını, şimdiye kadar hiç bir evresinde hissetmediğiniz kadar asosyal ve neşesizleştiğini, "napıyorum ben??", "neden mutsuzlaşıyorum??" sorularıyla beyninizi yediğinizi düşünün.. ve çıkış noktası yok mu bunalımına girmeden hemen önce bir mucize elinizden tutuverir!!.. işte bu "ruby" denen şarkı çalar ve yüzünüzde kocamaan bir gülümseme olur terden koltuğa yapıştığınız o anda...bu bi işaret olmalıdır..
    sebepsiz mutluluktur bu şarkı.. sonra yine mutsuz olabilirsinizdir bittiğinde....

kaiser chiefs in en güsel şarkısıdır.
    (ferforje, 27.06.2007 11:17)
  17. neşeli bir alternatif rock parçasıdır.
    (kay scarpetta, 21.08.2007 16:28)
  18. asıl adı rania el hussein olan mısırlı arap şarkıcı.2 yıl önce, klibi erotik bulunduğu için mısır devlet tvsinde yayınlanma yasağına takılmış.ülkesinde ve arap müzik dünyasında epeyce popüler olan bu şeker kızımızın sesi de kendisi de bi içim sudur.başka bir klibi için buyrun...

http://www.biyotube.com/...
    (öz mayamili, 15.09.2007 12:15)
  19. üretilmiş en iğrenç programlama dillerinden biri.
    (wondrous, 08.04.2008 01:14)
  20. kaiser chiefs bu şarkıyı levent kırca'nın ne olacak şimdi filminden esinlenmiştir, hatta araklamıştır!!1

filmde orhan * rıfat'a * laf sokmaya çalışır,
    "bundan sonra rıfi yok. ne öyle rıfi rıfi rıfi rıfi. köpek misin sen?"

işte bu rıfi rıfi rıfi rıfi mizanseninin aynısı, şarkıda rubi rubi rubi rubi olarak geçmektedir. yemedik kaiser yemedik.
    (rasmus, 27.09.2008 03:02)