radyo televizyon üst kurulu *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. mantıksızlık örneği gereksiz işler heyeti
    (greeen, 07.05.2004 19:32)

2. tepkiler üzerine gözetlemeli, evlendirmeli ev programlarına el atıp bunları kaldıracaklarını açıklayan ve gözümde itibarı bir kademe artan kurum. umarım seneye uyarı gönderip 2008'de de yayından kaldırmak şeklinde değildir planları...
    (azwepsa, 03.03.2005 09:46)
  3. bir dönem televizyonlarımızın tek renginin siyah olmasının sebebi kurum.
    (assassin, 01.05.2005 08:34)
  4. (bkz: rtük)
    (viola, 01.05.2005 08:40)
  5. üyelerini türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyenlerinden seçen.hala bu devirde kanal kapatarak ahlaki ve kültürel yozlaşmamızın önüne geçebileceğini düşünen örümcek beyinliler ordusu.
    (tutkuyakar, 07.05.2005 12:04)
  6. türk toplumu için "gayri ahlaki" bulduğu televizyon programlarını ekrandan kaldırıp,sırf "para yapıyo onlar" diye yoz programların ekranlarda gözükmesine "cıkcık"lamaktan öteye gidemeyen kurum.kemal sunal'ın "eşşoğlueşşek" repliğine sansür getirip evlendirme,aile sorunlarını çözme programlarındaki hakaretlere göz yummaktadırlar..rtük değil kütüktürler.
    (close2death, 07.05.2005 13:35)
  7. yeni başkanı zahid akman olan kurul. iktidarın kanal 7 kökenli bu şahsı göreve getirmesinin sonuçları ileriki dönemde görülecektir.

soluklanmadan kadrolaşmak nereye götürür bu vatanı ben bilmem ancak önce 2 kanal 7 çalışanının başbakanlıkta danışman kademelerine atanması sonrasında da bu. sırada tübitak. sonra ahmet necdet sezer neden veto ediyor diye çığırılır. hadi bakalım hayırlısı. daha dikkatli, daha seviyeli, daha sömürüsüz ve daha yasaksız bir yayın dönemi dileğiyle.

umarım birgün tvler otokontrol sahibi olup, reyting uğruna her şeyi mübah saymaktan vazgeçer ve biz de bu kurumların başına geçenleri tartışmayacak kadar işlevsiz hale gelmiş bir rtük'e sahip oluruz.
    (palanthaser, 16.07.2005 20:00)
  8. reklamlar konusunda hiçbir aktivitesi olmayan sözde denetleme kurumu. kardeşim yap reklamları üçer dakika yayın akışı içinde üç kez gösterilsin reklam.ama yok illahi küfür ettircekler.
    (damnlucifer, 17.09.2005 12:39)
  9. hangi hükümet iktidardaysa ona hizmet eden, yayınları böyle denetleyen kurum. öyle ki tv kanalları rtük olayını abartıp şaban filmlerindeki tüm küfürleri kesiyor, böylece filmden alacağımız zevk minimuma indiriliyor.
    (luxury of tears, 17.09.2005 20:07)
  10. kuruma gelen bir şikayet telefonu:

- oğlum reklamdaki gibi çamaşır makinesine şut attı. top, demliği devirdi.
    (abbas yolcumu, 15.01.2006 16:44)
  11. türkiye'deki en ybsg denilesi kurumlardan biri. ana konusu sansür olan bu dönemki eng101 dersimde bol bol değinilecek bir kurumdur ayrıca.
    (twinkle, 05.02.2006 03:16)
  12. sayesinde kemal sunal'ın filmlerinde tam heyecanla "eşoğleşşek" tabirini kullanacağı,heyecanla beklediğim o sahnede o kelime yerine uzunca bir sessizlik duyduğum ve küfrettiğim kurum..
    (tuesflagellumdei, 13.03.2006 16:21)
  13. http://www.rtuk.org.tr/...
    (guenhwyvar, 22.10.2006 12:15)
  14. levent kırca ile bir dönem oldukça sorun yaşamış kurum. o zamanlarda levent kırca'nın şöyle bir açıklaması var idi:

-radyo televizyon üst kuruluna (rtük) na bir de sansür eklenmesi gerekiyor. rtüks pek olmuyor o zaman srtük olsun

(bkz: yaran açıklamalar)
    (la mer, 22.10.2006 12:25)
  15. görüş , öneri ve şikayetleriniz için telefonu
    444 1 178 'dir.
    (civiricus, 06.05.2007 00:25 ~ 00:41)
  16. uzman yardımcılarına televizyon izlemeleri karşılığı ayda 2.000 ytl'ye yakın maaş veren kurumdur.
    (kipti, 06.05.2007 00:32 ~ 00:33)
  17. şikayetçi olduğunuz programları internet üzerinden bildirmek için http://www.rtuk.org.tr/... adresini kullanabileceğiniz kurum.
    (dna, 05.07.2007 00:20)
  18. star tv ve bu kanalın yediği bokun aynısını yapan tüm kanalları kapatması gereken kuruluş (en azından iyi bir iş yapmış olsunlar). düşündüm de 70 milyonun 50 si arayıo söylese falan bunlar kapansın diye gene birşey değişmez. yemez mi desem artık nedir bilmiyorum. topunun köküne kirbit suyu.
    (chinaski, 05.07.2007 00:43)
  19. şu klibi yayınladığı için number one tv'ye 336 bin ytl rekor para cezası vermiş olan kurumdur.buyrun yorum sizin.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (jack nicholson, 16.08.2007 18:42 ~ 18:43)
  20. insanların saçma sapan şikayetler gönderdiği kurum. örnek:
    (yazım yanlışlarını değiştirmedim )

bilgiler :
    yas grubu : 21-25
    eğitim düzeyi : lise
    ılce : sarıyer
    ıl : istanbul
    yayın türü : televizyon
    kuruluş adı : coca-cola
    program adı : brrrr
    yayın tarihi : 08 /08 /2007
    yayın saati : 16:55
    şikayet :
    merhabalar ben coca-colanın bırrmıdır nedir o reklemlarına gıcık oldum artık herdakika bırr diyo birileri herkanalda onlar var yaa bu ne şikayetçiyim kardeşim yasaklayın şu brrr ı yaa kafam döndü artık
    (restless times, 19.08.2007 22:04)
  21. internet sitesine bildirilen kimi şikayetlerin insanı gülmekten yerlere yatırdığı kurul.

lolipop şeker reklamı
    şikayet: bu şekerin reklamındaki oğlanların kızı havaya o şekilde atmaları bana yanlış geliyor çevremde de reklamı yanlış bulduğunu söyleyenler çok var .

flash tv acı umut
    şikayet : türk örf ve adetlerine yakışmayan bir program. esefle kınıyoruz. programın konusuna bakarmısınız: "eşekle ilişkiye giren ama kadınla giremeyen adamın dramı..'' kanal yöneticilerini daha sorumlu olmaya çağırıyoruz..

omo reklamı
    şikayet : omo reklamında kirlenmek güzeldir diye bir slogan yapılıyor. kirlenmek güzel değildir. benim çocuğum bana ''baba kirlenmek gerçekten güzel mi?'' diyo.. ben bu çocuğa nasıl temizlik aşılıcam. böyle saçma reklam ve sloganları yayınlamayın.

magazin programları
    şikayet : helin avşar ibrahim tatlıses iğrenç lik...

acemi cadı
    şikayet : hiç heyecanı yok merve boğulur su son günlerde cok şımardı ve cok dikkatsiz oldu biraz da tuğceden ilgilensin... yine rezil olsun rezil olduğu zaman yine ders versin tuğceye.. biraz daha heyecanlı oynasın.. şikayetçiğim böyle olmasından.. ayrıca seldanın yüzünü de hemen gösterseniz olmaz mı?

(bkz: şaka gibi lan)
    (ikiguzelhareketbirden, 19.08.2007 22:21 ~ 22:23)
  22. birçok kişi tarafından türkiye'ye özgü bir sansür mekanizması olduğu düşünülen bağımsız idarî otoritedir. ancak, rtük benzeri kuruluşlar abd ve istisnasız tüm avrupa birliği ülkelerinde bulunmaktadır ve çok büyük yetkilere sahiptir. örneğin ingiltere'de bu alanı düzenleyen ofcom, yerel bir radyo kanalına 350.000 sterlin para cezası uygulayabilmektedir. oysa bizde, yerel bir yayın kuruluşuna uygulanabilecek maksimum ceza 100.000 ytl civarıdır. özellikle türkiye'de, medyanın etkisiyle gittikçe artan dejenerasyona bakıldığında, dolmuşa bindiğinizde küçük polatları gördüğünüzde, son derece gerekli olduğu, hatta yetersiz kaldığı anlaşılıyor rtük'ün.
    (strategos, 09.09.2007 18:55)
  23. an itibari ile başkanının show tv'deki 6 pas programını canlı yayında azarladığı kurum.
    (bulsaraa, 02.10.2007 02:05 ~ 02:06)
  24. hakkari’de meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarına yasak getirildi. yasak kararı rtük tarafından radyo ve televizyon kuruluşlarına duyuruldu.
    başbakan yardımcısı ve devlet bakanı cemil çiçek imzasıyla bugün radyo ve televizyon üst kurulu’na gönderilen yazıda, hakkari’nin dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi.
    bakan çiçek’in imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi:
    “21 ekim 2007 tarihinde hakkari’nin dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 sayılı radyo ve televizyonların kuruluş ve yayınları hakkında kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür." söz konusu yasanın “yayınların men edilmesiö başlıklı 25. maddesi, “yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir. hükmünü taşıyor.
    milliyet.com'dan alınmıştır.
    (kasaba insanı, 23.10.2007 15:16)
  25. yakında herkesin kafasını kuma gömmesini isteyecek kuruluş.

(bkz: devekuşu)
    (theodenking, 23.10.2007 15:46)
 sayfa  / 2