belki ilginizi çeker
  1. · travelling wilburys
  2. · rock and roll hall of fame
  3. · travelling wilburys
  4. · tüm zamanların 100 ölümsüz müzisyeni
  5. · love hurts
  6. · hıncal ın seçtikleri
  7. · pretty woman
  8. · you got it
  9. · crying
  10. · california blue
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · ezel
  5. · yaran diyaloglar
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · öğretmenler günü
  8. · su pass
  9. · houston we have a problem

roy orbison  

1. 1960 ların ortalarında oh pretty woman ile ünlü olan 23 nisan 1936 doğumlu sanatçı..oh pretty woman kariyerinin zirvesidir ancak only the lonely,in dreams,never can tell gibi dinlenesi birçok şarkısı da vardır..rock'n'roll efsanelerindendir.. the beatles ve elvis presley ile turneye çıkmışlığı vardır.. 60'lardan sonra hayatı altüst olan (önce karısı kendisini aldatıyor,sonrasında karısıyla çocuklarını kaybediyor.) ancak 80'lerde tekrar müziğe dönen orbison ın maalesef bu dönüşü de sağlık problemleri yüzünden kısa sürmüştür..6 aralık 1988 günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir..

hakkında şimdiye kadar bişey yazılmadığını görünce ayrıca üzülmüşümdür.. müzik beğenileri tabi ki farklı olabilir, kimse dinlememiş olabilir.. ancak benim gözümde 3. yaşını kutlayan, 5000'e yakın yazarı olan itü sözlük'ten bir kişinin bile hakkında yazmamış olması (özellikle dördüncü neslin) iyice geyiğe dönmüş olduğunun göstergesidir..

(bkz: amacından sapmak)
    (colony of birchmen, 07.06.2007 15:08)
  2. gözlükleri nedeniyle görme özürlü zannedilmiş ancak aslında görme özürlü olmayan; tom waits, bruce springsteen gibi ustalarla birlikte çalışmış rock'n roll efsanesi. ayrıca hakkında giri bulunmayan bir diğer isim için (bkz: dee dee bridgewater) başlığı açtım da ustaya borcumu ödedim dedirtmiştir yani.
    (abdurrahmanshowtv, 07.06.2007 15:21)
  3. elvis vari sesiyle aşmış müzik adamı. groove hissettirenlerden.

http://www.youtube.com/...

arkasında çalan adamlar olayı aşıp, bizdeki aşıklar arası aşık atma gibi elektrolarla atışıyorlar. bu video bile yeter aslında olayı anlatmaya.
    (red zeppelin, 14.11.2007 22:33)
  4. (three hours, 14.11.2007 22:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil