görseller
ronnie james dioronnie james dio

belki ilginizi çeker
  1. · devil horns
  2. · temple of the king
  3. · öldükten sonra dinlenebilecek şarkılar
  4. · stargazer
  5. · orgazm olurken horned hand yapan kişi
  6. · i surrender
  7. · meloik
  8. · dio
  9. · ritchie blackmore
  10. · we rock
gündem
  1. · tahrik edici erkek kokuları
  2. · dersim katliamı
  3. · itü sözlük
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · colin kazım richards
  7. · yeşim salkım
  8. · çağla kubat la basketbol oynamak
  9. · eti turti

ronnie james dio  

sayfa  / 2
  1. rock'ın gerçek kralı, elvis de kimmiş?
    (steel tormentor, 19.04.2004 22:07 ~ 22:07)
  2. roonie james dio
    metalin babalarından, efsane solist. elf, rainbow, black sabbath gruplarına solistlik yapmıştır. sonra kendi grubunu kurmuştur.

(bkz. holy diver)
    (bkz. don't talk to strangers)
    ve daha niceleri
    (azwepsa, 02.08.2004 13:57 ~ 14:02)
  3. çok afedersiniz

(bkz. tv crime)
    (bkz. temple of the king)

bunları da atlamamak lazım
    (azwepsa, 02.08.2004 13:58)
  4. voice of metal namıyla da anılır.
    (azwepsa, 04.09.2004 15:49)
  5. efsanevi metal solisti."elf" adlı grubun kurucusu.malmsteen ile yaptıkları "dream on" cover ı zannımca orjinalinden cok daha harikadır.(bkz: elf-never more)
    (peng, 18.10.2004 03:19)
  6. mosh u bulmuş olan kişi. efsanevi bir vokal yeteneğine sahiptir.
    (amuda kalkan imam, 22.11.2004 17:45)
  7. (bkz: elf)
    (bkz: ritchie blackmore's rainbow)
    (bkz: black sabbath)
    (bkz: dio)
    (bkz: holy diver)
    (bkz: don't talk to strangers)
    (bkz: temple of the king)
    (bkz: man on the silver mountain)
    daha neler neler...
    (azwepsa, 23.11.2004 10:30)
  8. ilerlemiş yaşına rağmen* hala vokal performansı kusursuz olan büyük müzik adamı.
    (dreadnought, 23.11.2004 12:34)
  9. rock müzik tarihine adını silinememesine kazımış rainbow, black sabbath, dio gibi herbiri ayrı birer efsane olan grupların vokallerine imza atmış ağzı, dili, gırtlağı; ses çıkaran neresi varsa öpülesi adam.
    (gertaugh, 13.03.2005 19:28 ~ 19:28)
  10. tapılacak müzisyenler listesi yapılsa en üstlerde belki de en üstte yer bulacak ultra tatlı insan.rock dünyasına başyapıt olarak sayabileceğimiz eserlerinin dışında artık klişe haline gelmiş birçok hareket de kazandırmıştır.piyano,bass,gitar,violin gibi aletler çalar.konuşmalarını dinlerseniz gayet kalın bir sese sahiptir ama sahnede birçok şekle girmektedir.2 albüm yapıp dötleri kalkmış rock starlara da ronnie nin tavrı örnek olarak gösterilebilir.çocukluğundan beri ejderha resimleri,fantastik karakterler karalayıp dururmuş kağıtlara.en büyük amacı yazar olmakmış.evet geldiği bu noktada bile kendini müzisyenden çok yazar olarak görmekteymiş hz.ronnie.çocukken kağıtlara çizdiği ejderha resimlerini,yazdığı hikayeleri yıllardır beyinlerimize kazımaktadır kendileri.siz bir adam düşünün ki blackmore hakkında bile olumsuz bir kelime etmesin.müthiş insan,inanılmaz müzisyen,pozitif enerji kaynağı herşeyden önce o bir rock tanrısı.
    (floydzede, 30.11.2005 09:54 ~ 28.04.2007 17:37)
  11. ilk rock grubunu 1700'lü yılların sonunda kurmuş, şu ana dek yaklaşık yüzelli grupta vokal yapmış üstad.. kendisi dünyaya kazık çakmış durumda ve ikiyüzyirminci(rakamla 220) yaş gününü geçen sene kutladı.

solo projesi en başarılı işidir. nedense dio'lu black sabbath dönemlerini pek sevmem. ozzy'den sonra black sabbath'a vokal olması ne kadar büyük özgüveni olduğunu gösterir, orası ayrı tabii. hehe
    (my dying bride, 30.11.2005 13:34 ~ 13:35)
  12. sahnede süslü kıyafetleriyle, rainbow yıllarından kankası olan basçıcı ile beraber, gruba aldığı genç elemanlardan kolayca ayırt edilebilen bir tarza sahiptir kendisi.
    (hanspeterberigel, 30.11.2005 14:04)
  13. an itibarı ile amatör çekim 2005 atina konserini izlediğim yaşayan tanrı.sahnede ölmezse ziksinler beni.çok yaşa....
    (floydzede, 13.12.2005 00:16)
  14. (bkz: ronnie james dio's elf)
    (floydzede, 13.12.2005 00:37)
  15. bu adam ejderhalardan bahsediyor,yaratıklardan bahsediyor,fantastik olaylar şarkı sözlerini oluşturuyor ve öyle bir his veriyor ki bu parçalara, sanki dio gitmiş ejderhaya aşık olmuş,ejderha aşkına karşılık vermemiş,sonra hayata küsmüş,toplum tarafından dışlanmış ve son çareyi ardına bir mektup bırakıp intihar etmekte bulmuş.aşktan meşkten bahsedip bizi güldüren insanları düşünüyorum da bu hissin yarısını bize veremiyorlar.dio hayvanlar alemini anlatsın,tuvalette geçirdiği 5 dakikayı anlatsın buna bile duygu katar.bu yüzden de en büyük değil midir zaten...
    (floydzede, 29.04.2006 01:28 ~ 28.04.2007 17:38)
  16. dream evil albümünün kapağıyla çocukluğumu karartmış adam: http://images.amazon.com/... hâlâ da gördükçe içim bir hoş olur.
    (ali kamber, 29.04.2006 01:49 ~ 04.07.2008 20:34)
  17. 1.63 boyundaki metal efsanesi... italyan asıllı olup asıl adı ronald james padavona'dır.
    (zamanımızın bir kahramanı, 06.07.2006 20:51)
  18. south park'ın hooked on monkey fonics adlı 3. sezon 13. bölümüne konuk olarak katılıp holy diver'ı söylemiştir.
    (bardij, 15.08.2006 23:43)
  19. yüz ifadesinde her zaman çok samimi bir yön bulduğum, dinlerken; gerçekten "rock" dinlediğimi hissettiren tek gerçek baba müzisyen.
    (anarsist, 07.10.2006 13:10 ~ 13:17)
  20. minik cüsseli dev sesli baba adam! hastasıyız... (bkz: rainbow)
    (catpower, 07.01.2007 15:18)
  21. sahnedeki hareketlerine kıl olduğum insan. şarkı söylerken ellerini sürekli oynatıyor, hiç hoşuma gitmiyor.
    ayrıca sesini de çok beğenmiyorum.
    ama genel toplamı alırsak babam yaşında heriftir, rock/metal tarihinde mihenk taşlarından biridir. saygılar.
    (venom, 22.02.2007 00:31)
  22. evinde bol miktarda kılıç kalkan bulunduran şirin ve sempatik müzik insanı.
    (weirdlola, 22.02.2007 00:33)
  23. moshu değil devil hornsu bulan süper şahsiyet.bu konu hakkında anneannesi ve ya babaannesinin köyünde bu hareketle şeytanları kovduklarına inandıklarını ve bir konserinde yaptıktan sonra herkesin hoşuna gitmesiyle süreklilik kazandığını ifade eder metal a headbanger s journeyde.oldukça da kısa boyludur.
    (cybi, 22.02.2007 00:38)
  24. roonie james dio. italyan asıllı amerikalı metal efsanesi asıl adı ronald james padavona'dır.
    metal işaretini dünyada
    (küçük parmak ve işaret parmağı açık diğer tüm parmaklar kapalı şekilde yapılan işaret) sahnede ilk yapan dolayısıyla işaretin bu anlamdaki sahibi. ilk sahne deneyimlerinde sonrasında konserlerinde gaza gelip seyircilere bu işareti yaparmış (kendi açıklamalarına göre)
    sonradan günümüze değin tüm rock alemi kullanır hale gelmiş geçen yıllar içinde.
    ama asıl işaretin kökeni ise italya ya çocukluğuna dayanmaktadır kendisi amerikalı bir italyan göçmenidir.
    küçüklüğünde italyada ninesiyle kaldığı dönemlerde ninesinden öğrenmiştir. orada insanlar birbirlerini gördüklerinde bu işareti yaparak şeytanı karşısındakinden kovmaya-kaçırmaya yada ona hiç uğramamasına çalışırlarmış. işaretimizde buradan çıkmış, bu işareti öğrenen dio konserlerinde bu işareti kullanarak onu meşhur etmiştir.
    işaretin orijinal adı meloik'dir
    (civiricus, 03.03.2007 17:04 ~ 10.09.2007 19:30)
  25. metal a headbanger's journey adlı belgesel filmde devil horns'un hikayesini şöyle anlatan rock ilahı.

çeviri bana aittir.

... italyan asıllı bir aileden geliyorum. hem anne hem de baba tarafım amerika'ya italya'dan gelmiştir ve bazı batıl inançları vardır.küçük bir çocukken her zaman anneannemin elimden tutmuş bir şekilde yolda yürürken birini gördüğü zaman şu hareketi yaptığını görürdüm.(hareketi yapıyor)... o da neydi öyle? sonra hareketin adının meloik olduğunu duydum. nazar değmesin diye yapılırmış. meğerse beni nazardan koruyormuş. istersen nazar değdirmeye de yarar.(tekrar hareketi yapıyor)ben bulmadım ama ben mükemmelleştirip onu önemli kıldım.çok sık yapardım hareketi, özellikle de zaten inanılmaz bir ismi olan blach sabbath üyesiyken. ama şanslıyım, o hareketi o kadar çok yaptım ki herkesten çok benimle özdeşleştirdiler.
    (mosquito hunter, 28.04.2007 14:03 ~ 12.04.2008 00:32)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil