görseller
rondo alla turcarondo alla turca
rondo alla turcarondo alla turca
belki ilginizi çeker
  1. · yeniçeri pedalı
  2. · alla turca
  3. · türk marşı
  4. · klasik müzik
  5. · uli jon roth
  6. · dragonland
  7. · köchel verzeichnis
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · babaların garip huyları
  3. · yasaklanması gereken şeyler
  4. · colin kazım richards
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · öğrenci araçlarının profesörlerinkinden iyi olması
  9. · oasis

rondo alla turca  

1. şu sıralar rte'nin herhangi bir yere girdiğinde fonda eksik olmayan beste. erol parlak'ın bağlama yorumu da dinlenmelidir derim.
    (fantastik karakter, 15.11.2005 02:46 ~ 02:46)
  2. mozartın türk müziğinden etkilenip içerisinde doğu etkenlerini barındıran kulağa hoş gelen ve şu an bütün dünyanın dinlediği güzel bestesi.
    (aziz, 15.11.2005 02:47)
  3. anthony burgess'in mozart ve deyyuslar kitabında belirttiğine göre mozart'ın batıya medeniyeti götüren türklere olan saygısından dolayı yazılmıştır. sorun göt korkusu falan değildir, mozart kahve için türklere teşekkür etmiştir bu eserinde.
    (camel, 15.11.2005 02:47)
  4. mozart'ın mehter marşı'ndan esinlenerek bestelediği eser. mehter marşı tınıları çok bellidir. 2. viyana kuşatmasısıradında değil yaklaşık 1783 yılında bestelenmiştir.
    (chrystal, 20.05.2006 16:58)
  5. mozart'ın piano sonata in a major k331'inden bir bölümdür bu eser. ( bu çalışmaların nasıl isimlendirilmesi gerektiği ayrı bir tartışma konusudur. ) fakat internette beethoven'ın da bir türk marşı bestelediğini ve piyano aranjmanını arthur rubinstein'in yaptığını söyleyen ve de bu eseri bir güzel çalan evgeny kissin adlı bir piyanist buldum. videonun altında yazan yorumlara bakılırsa eser aslında "el chavo del ocho" adlı ispanyolca bir show programının müziği imiş. doğru ya da yanlış, burada beethoven'ın bir türk marşı olduğu iddia ediliyor. şimdi iddialara kulak verelim;

http://www.youtube.com/...
    (open your heart i am coming home, 29.01.2007 04:23 ~ 04:26)
  6. mehteran'dan esinlenerek hazırlanmış ve dikkatli dinlediğinizde iki ileri bir geri adımları piyanoda algılayabileceğiniz mozart bestesidir.
    (anise, 13.09.2007 02:59)
  7. mozart'ın türk milletine ve müzik alemine güzel armağanıdır. sağolsundur. varolsundur. ne güzel batıdan, doğu için yapılmış bir sanat eseri. hemde evrensel bir sanat eseri. mesela youtube'de ne kadar farklı yerden insan çalmış bunu.

bende buna biyanen, bir şey yaptım efendim. dedim ki; dostluk kardeşlik, bu dünya bakı değil. bu şarkı batı'dan doğuya gelmiş. bizde şunu harmanlıyalım dedik efendim. bağlama ve piano aynı anda. bir nevi doğu batı sentezi. batı ile başlayıp doğu ile bitirdik.

şarkının rock versiyonunu da araya karıştımak istedim fakat; tüm didinmelerime rağmen uyduramadım. çok sert çalınmştı ve tınıyı bozuyordu.

indirip dinlerseniz bendenizi çok mesut edeceksiniz. fevkaladenin fevkini yaşayacağım. sonrada " hoca süper olmuş be, tebrikler" veyahut "düşünce güzel, uygulama kötü, çalıştıkça olur,üzülme." gibisinden yorum yaparsanız deymeyin keyfime efendim.

küçük bir şey zaten, işte link;

http://rapidshare.com/...

not: ben çalmadım bunu. iki ayrı şarkıyı karıştırdım sadece. bu yüzden zor oldu. bazı arkadaşlar geçişler üzerinde dursada. olanın en iyisi bu. çünkü; aynı notadan devam etmek lazım. nota uyumu bozulursa daha kötü olurdu.
    (psikopat yazar, 11.02.2008 22:40 ~ 12.02.2008 10:31)
  8. mozart ve beethoven' a ait iki ayrı marşın ismi.mozart a ait olan oldukça popüler olup, marşın ritminin nal seslerinin ritminden etkilenilerek oluşturulduğu ifade ediliyor.

not:kim ifade ediyor derseniz, hatırlamıyorum okumuştum işte biyerlerde
    (bukalemun, 10.11.2008 18:09 ~ 18:09)
  9. mozart'ı diğer üstadlara nazaran (bach, beethoven) daha fazla sevmemin nedeni.
    (hacktor, 17.02.2009 16:00)
  10. (bkz: ali turca)
    (seni kendime sakladim, 17.02.2009 16:04)
  11. türkiye için default call-center müziği.
    (fen liselim, 11.03.2009 18:08)
  12. (options, 21.09.2009 17:40)
  13. cem köksal'ın gitarıyla harika yorumladığı bir eserdir.
    (idioglossia, 04.10.2009 14:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil