günümüz futbolunun gereği olarak, hepsini aynı anda sahada görmemiz biraz zor olacaktır. bu dörtlü değişimli olarak oynayacaklardır. yok rijkaard "dördünü birden oynatırım" derse sonu olur.
kadroda aynı anda şans bulmaları durumunda hücumda çok adam bulunması dolayısıyla rakip takım defansının, kontraatak yenilebilmesi dolayısıyla da kendi takımlarının defansının zorluk çekme ihtimalini yükseltebilicek olan dörtlü...
neden dördünün birden oynatılamayacağını anlamadığım oyuncular. brezilya milli takımında kaka-ronaldinho-adriano-ronaldo beraber oynayabildiğine göre bunlar da pekala beraber oynayabilirler. önceki barcelona'dan tek farkı gudjohnsen'in yerine henry var işte.
boservis bedelleri toplamı, barcelona'nın gerçekten satacağı fiyatlardan bahsediyorum, dudak uçuklatıcıdır. ayıptır.
şöyle bir şey vardı konuyla alakalı olarak: (bkz: chelsea barajının keban barajından pahalı olması)
türkiye de olsa üstüne şu yorumların yapılacağı dörtlü.
- hıncal : ronaldinho yla henry birlikte oynamaz.
- ömer : önemli olan kollektif futbol ve bloklar arası iletişim.
- serhat : messi nin teşvik primi kasedi elimizde.
- ahmet :henry adam değil bu biiir. adamsa ,bakın adam değildir demiyorum, çıkar hayır işi yapar, cami,okul,köprü filan yaptırır bu ikiiiiiii.
-samet : abi öyle diyosun da hem fb hem gs hep hakemlerle kazanıyor.
-rte: değiştim, gelişerek değiştim.(yok olmadı bu)
bu satırların yazarınca bu sezon için olmasa da samuel etooya yol görünmüştür.tek forvet, 2 açık, arkalarında deco şablonu bile defansif açıdan problem yaratırken, yanlarına beşinci bir oyuncu ilavesi daha sıkıntı yaratacaktır. henry nin açıkta oynayabildiğini biliyoruz, ama ideal pozisyonunda tercih edilecektir. açıklardan biride gönderilebilir. ama zannımca tercih etoo dan yana olacaktır.
şu ana kadar bir arada oynayamamış dörtlü. ronaldinho'nun sorunları ve formsuzluğu var, bir de etoo sakatlıktan yeni çıktı. zaten henry-etoo ikilisini ise bu oyun yapısında birarada görmek futbolun doğruları bakımından çok zor. artık rijkaard'ın son modası; iniesta messi bojan giovani dörtlüsü. dördü de birbirinden yetenekli ve genç futbolcular.
barcelona'nın taktiği gereği (tek santrafor, yanlarda iki hızlı ve teknik adam) sahada bir arada görmemizin zor olduğu bir dörtlüdür. bazen diyorum; "yap bi klasik 4-4-2, koy eto'o'yu da henry'yi de, messi'yle ronaldinho'yu da kanatlara aç. oh mis." aslında mis değil, zira ronaldinho ile messi'yi baya bi kısıtlar bu, ama olsun. bu dörtlüyü bir arada görelim. hiç değilse bir maç.