rome total war oyunun grafiksel ve yapay zekasal anlamda biraz daha geliştirilmiş eklenti paketi..total war çılgınlığının an itibari ile en güzel ve en son versiyonu..eski savaşlar gibi "aha ben bu savaşı kayıpsız geçerim lan" diye rahat rahat konuşamayacağınıza iddaya girerim..tavsiye edilir..
şu tatil döneminde almak için can attığım ama hali hazırda age oynadığım ve gelecek hafta tonlan ödev teslimi, vize olduğu için almaya cesaret edemediğim oyun.
bu eklentide rtw ye nazaran warlordlar çok güçlü ve muhtemel bir yenilgiye imkan vermemek için askerlerinize yakın tutmanız gerekiyor. kaçan düşman birliğini kesmek için warlord ile saldırmak artık pek mantıklı değil ayrıca. oynanamayan factionları oynamak istiyorsanız aşağıda verilen linkten download edeceğiniz dosyayı rome total war klasörüne extract ederseniz emergent factionlar dahil hepsini oynayabiliryorsunuz. emergent factionlar oynamak için oyuna oynanabilen factionlardan oynamak istediğiniz emergent faction hangisi ise ona göre birene giriyorsunuz.mesela romanobritish oynamak için oyuna hunlar ile, slavlar ile oynamak için sasanidlerle, batı roma rebelleri için batı roma ile, doğu roma rebelleri ile oynamak için doğu roma ile oyuna başlamalısınız. oyunda ilk turn de sol üstte çıkan ablaya tıklıyorsunuz sonra da altındaki show me how butonuna tıklayarak seçmiş olduğunuz emergent faction hangisi ise onunla oynamaya başlıyorsunuz. en başta factionın emerge olması için bekleyecek olmanız işin en sıkıcı tarafı olsa da buna değer. http://www.twcenter.net/...
30 eylül 2005'te rome total war'a çıkan ilk ek paket. 363-476 tarihleri arasında batı roma imparatorluğu'nun yıkılışı döneminde geçer. eğer 476 ad'de görevi bitiremezseniz yine de oyuna devam etme şansınız vardır. hristiyanlık, paganizm ve zerdüştlük arasında geçen savaşlar ve kavimler göçü asıl olaydır. hunlar akarlar avrupa'nın içlerine doğru. lakin oyunda ciddi hatalar mevcut:
- diğer versiyonlarda olduğu gibi hala hayali birimler bulunmaktadır.
- bazı veraset hataları yapılmıştır. başlangıçta batı roma imparatorluğu'nun başında valentinian i vardır ve varisi leontius flavius'tur ancak valentinian i'in asıl varisi oğlu gratian'dır. bunun gibi birkaç tane daha veraset hatası vardır.
- lombard'ların oyundaki adı olan "lombardi" kısmen yanlıştır. çünkü oyunda ingilizce terim "lombards"tan latinleştirilirken* o dönemdeki latince'deki langobardi olmalıydı.
daha bunlar gibi bol hatalar var, yine de oynanıyor mu? kesinlikle evet!
bir ara doğu roma ile başlama hatasına düşüp, daha 5-10 turnde (en zor seviyede) elime verilince hırs yapıp, ''konstantine bir ordusuna iki'' deyip sezardan medet umarak batı roma seçtim. ufak tefek isyanları falan iyileştirdim, hatta ticareti geliştirip azar azar berberleri gıdıklamaya başladığım anda vandalların, alemannilerin, gothların istilaları yetmezmiş gibi tarih sahnesine slavların çıkmasıyla ''ee skerim romayı ben mi düşüncem'' deyip, hunları alarak önüme çıkan herkesi, herşeyi atlarımın nalları altına aldığım süper oyun.