görseller
romantik erkekler 

belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · prison brake
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · ibrahim üzülmez
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · enflasyon
  9. · intihar etme nedenleri

romantik erkekler  

1. %10'u (hatta daha azı)samimidir. geri kalanı göz boyayıcı tiplerdir.
    tatlı, süslü paket laflarını otomatiğe bağlayıp duygusal taklidi yapan gereksiz insanlardır
    (hell guardian, 23.08.2004 11:32 ~ 11:33)
  2. geceleri mum ışığında kız arkadaşıyla beraber yemek yiyen ve şarap içen erkek modeli
    (mamtili, 07.12.2004 08:50)
  3. yadırganmamalı, her ihtiyaç gibi bu da normal olan, bir ilişkinin devamını ve güzelliğini sağlamak için gerekli olan erkek tipi.
    (ağustos, 05.04.2008 01:10)
  4. romantik erkekler ilişki bittiğinde en kral melankolikler olurlar.fazla romantizm hayatı karartır.
    (ruhtamircisi, 05.04.2008 01:15)
  5. diğer erkekler içinde ezilen, kadınlarınsa umursamadığı erkekler. mahalle ağzını bilmeyen, dans etmeyi beceremeyen erkekler. etraflarında az ama öz arkadaşları olan, genelde terk edilen erkekler. kimin eli kimin belinde çağında rotaları şaşan, sevecek birilerini bulamayan erkekler. sıkıcı ve zararsız görülen erkekler.

bütün yalnızlıklarının acısını öyküler, romanlar, şiirler yazarak çıkardıktan sonra, daha önce kendisini iplemeyen kadınlar tarafından ilgi manyağı yapılan hüzünbaz erkekler.

bekleme odası erkekler. kadınların ceplerindeki yedek kart erkekler. içlerinde biriktirdikleri hayal kırıklıklarının nelere bedel olabileceğinin farkında olmayan kişilerin küçümsedikleri erkekler.

yanlış bir çağda olan büyümeyi reddetmiş çocuklar.
    (geber marla singer, 14.04.2008 15:38)
  6. az bulunan erkeklerdir. romantik taklidi yapanlar yüzünden, pek güvenilmezler. taklitlerinin altından, sinsi, saman altından su yürütenler çıktığı için dikkat gerekir.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 14.04.2008 15:49)
  7. bir yanımın da dahil olduğu erkekler.

sözlük yazarı olmanın bir yanı da galiba kendinden bahsetmek belli belirsiz, satır arası... iş bu giride, direk olacak bu. sanal reklam falan beklemeyin, sert ve keskin olacak.

sokaklarda büyüyüp, arka sıralardan geçip, sonrasında acayip acayip adamlarla arkadaşlık etmek yanında sürekli kendini kitaplara ve filmlere verip üstelik yazı hayatıyla tanışıp deliler gibi romantik bir adamı da içeride büyütebilmek zor işti.

günlük yaşamda, her türlü -afedersiniz- ibneliği yapıp, tam bir sokak çocuğu modunda takılabilir ve her türlü geyikte en fazla bel altı fıkra bilen, çok sayıda çılgınlığı yaşamış birinin hikayelerini anlatabilen ve üstelik hatırı sayılır bir yeraltı kültürü olan birisi olurken, geceleri -ah o geceler- bir anda romeo'ya dönüşen birisi için; evet şizofrenim!

bu romeo'ya dönüşmek tabirini, tersten bir kurtadam'laşma sendromu olarak alabilirdim fakat, ne zaman birisine aşık olsam, sonuçta olan şey o. bir hastalık falan değil yani, içimde büyüyen ve dış dünyanın dejenerasyonuna maruz kalan kabuğumu kırınca, içeride -öz olmasını umduğum bir yerde- onunla karşılaşıyorum.

evet, ben karşılaşıyorum genellikle. çoğu zaman bu çağdışı romantizmden sıkılıyor "karşı taraf". öyle ki, sağda solda eğlenen gülen birbirine salak salak davranan hatta kavga eden çiftlerle kıyaslıyorlar bizi! beni... kıyaslanmak en çok incindiğim şeydir de, evet freud haklı, annemden kalmadır. romantizmden kastım cıvık cıvık bir "şirinlik" kumkumasına dönüşmek değil üstelik.

eski sevgilimden ayrılırken, içimde kalan son hayata tutunma hevesiyle birlikte "seni seviyorum" dediğimde aldığım cevap da etkin midir? "belki de bunu hayatta bana en gerçek söyleyecek olan sensin, ama beni de anla.." bunun içinden çıkamadığımdan mıdır? kimim ben?

romantik olmak, sevgiyi olduğu gibi sunmaksa, yani çekinmeden önyargılar olmadan içten geldiği gibi, bu durumda, romantik erkekler sürekli kafasında soru işaretleri dolaşan "hatunlar" tarafından terk edilmek tehlikesiyle karşı karşıyalardır. denemekten korkan, sevmekten çekinen, bir kez olsun "ben önce davranayım" diyemeyen "hatunlar"...

ben ki, aşka tövbe etmiş ve "kısmetini" bekleyen bir zavallı romantik, (kızlar neler kaçırıyorsunuz demiyorum..) bu çağda bu mertebe bir aşkın ancak -varsa, bence var da okuyanlar için olmayabilir- allah'a yöneltilebileceğini düşünmeye başladım. çünkü o'nun ilahlığı, herkesin ilahı olmasındandır. ve herkes için ayrıca "bir" oluşundan.

aşk, 21. yüzyıl için çok fazla yani. romantik erkek de nesli tükenmekte olan bir tür galiba. romantik olduğum için hadi beni alkışlayın demeyeceğim zira bundan dolayı hep acı çektim. bir yanım sürekli o sokak serserisi olarak kalsa da, içimde sürekli büyüyen ve durmayan bu romantik oldukça da, sokak kavgalarından daha çok iz bırakan bir kavgam olacak gibi.

gençlikte alınan yaralar, savaşta alınan yaralar gibidir şimdilerde hissetmezsiniz ama savaş bitince tükenmiş olabilirsiniz, demişti bir tanıdık. gençken aldığım bu aşk yaraları, ileride her yanında kılıç yarası olan savaşçılara benzetecek beni ve ben onlarla gurur duyamayacağım. kılıç tutan el, kendinden habersiz hep. bir katliam var ortada ve fakat katil yok. bir cinayet bu ama katili yok.

her neyse, ben kelimelerime, siz de romantik olmamaya dikkat ediverin. çıkın dünyaya ve bazı şeyleri kafaya takmamayı öğrenin. bir insanın her şeye rağmen o kadar fazla sevilmemesi gerektiğini bilin. vazgeçtiğim için demiyorum bunu. gerçek bu. ve şunu bilin, hayat boyunca yalnızsınız. kimse sizi sizden ve allah'tan başka anlayamaz, tanıyamaz. rüyalarınız dahil bütün yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi, çektiklerinizi bilecek birisi var mı?
    (şiirbaz, 18.04.2008 03:48)
  8. romantizmin neye ve kime göre şekillendiğini düşünerek erkekler üzerinde genelleme yapılabilecek sıfat tamlaması. romantizmden ne anlarız, ne bekleriz, ne çağrıştırır. bana göre shakespeare toptur, başkasına göre romantiktir.

en azından kabaca şöyle ayarlanabilir. bir ilişkiyi devam ettirebilmek için yeterince romantik olunmalıdır dolaysıyla; kadına gereken ilgi ve duyarlılığı iyi niyetle gösteren, göstermeye çalışanlara romantik erkek denebililir.

peki ben romantik miyim? el cevap: en az robert de nero kadar. bana göre mum ışığında yemek yemek romantizm değil işkencedir, bana göre parlak olan ve modern diye tarif edilen gereğinden fazla açık elbiselerle dans etmek de romantizm değildir. soğuk bir kış gününde sıcak iki kahve içerken richard cleyderman'ın feelings'ini dinleyip ilgi göstermek bile karşındakini tatmin edebilir. yeterki bokunu çıkarmayalım aklı çalışan her erkek romantiktir.
    (foxmuld3r, 24.09.2008 15:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil