belki ilginizi çeker
  1. · iskandinav ülkeleri
  2. · heşt tv
  3. · med tv
  4. · bahoz erdal
  5. · ramazan yüce
  6. · zaman okuyup stv izliyorum elhamdülillah yaşıyorum
  7. · pkk meşru müdafaa hakkını kullanıyor
  8. · abdülkadir aygan
  9. · akp nin demokrasi anlayışı
  10. · 4 nisan 2009 nato da rasmussen krizi
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · yetenek sizsiniz türkiye
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · aşk
  5. · ece gürsel
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  8. · bittersweet motel
  9. · kitap okumanın yarattığı dinginlik

roj tv  

1. amblemi tgrt nin ambleminin nerdeyse aynısı sadece yeri değşik bir roj yazıyo, kafa karıştırmadı değil
    (tainakan, 15.11.2005 19:46)
  2. eskiden digiturk'te yayın yapan ama rtük tarafından kapanan erotik kanalın okunuşu.

(bkz: rouge tv)
    (hansvoralberg, 17.11.2005 21:01)
  3. bırakın sınır şehirlerimizi, ta ortaya kadar olan her yerden kürdistan diye bahseden kanaldır. ama allah razı olsun, istanbul'u bize bırakmışlar.
    (hell guardian, 25.03.2006 19:45)
  4. hava durumu bültenlerinde diyarbakır ve bazı doğu illerimiz için "yurtiçi", ankara, istanbul, antalya, izmir ve diğer illerimiz için de "dış merkezler" ibaresini kullanan şey*. bu kötü komedyenleri kim ne zaman susturacak merak ediyorum! espri anlayışımız bozuluyor!
    (selenge, 30.03.2006 18:43 ~ 18:44)
  5. afedersiniz ama (bkz: allah belanı versin roj tv)
    (bearyn, 30.03.2006 19:17)
  6. an itibariyle haber bülteninde, tunceli'de ki tırtıl istilası'nın tsk tarafından, terör örgütü mensuplarının ormanda saklanmasını önlemek amacıyla, bilerek tunceli semalarına bırakıldığını beyan etmiş eğlenceli-komplo kanalı.
    (tribal enfeksiyon, 23.05.2007 20:39)
  7. pek bir demokratik avrupa ülkesinden * yayın yapan pkk yayın organı.
    (anubis, 23.05.2007 21:12 ~ 21:13)
  8. iskandinav ülkelerindeki yönetimlerin kürdofil olduğu konusunda hemfikir gibiyiz. yalnız bunu türkiye düşmanlığı ile değil de, pkk'yı tam bilmedikleri ve ülkemizde bulunan sıradan bir parti sandıkları için, yaptıklarını düşünuyorum. işte buradan bu kanalın nasıl o ülkede faaliyet gösterdiğini anlayabiliriz. yalnız ben bu acımalarının ileride kendilerine pahalıya patlayacağını düşünuyorum.

terörden siyasi açıdan dtp gibi unsurlar faydalandığı gibi, diğer partiler de nemalanıyor. hafızaları canlandıralım, " dağdakiler düz ovaya gelsin, siyaset yapsın" diyenler ile [ durum sanki çok farklı amuğa koyim], meydanlarda ip atmacılık oynayan moonstar siyasetçilerinin pkk konusu işine geliyor. pkk sorununun siyaset ile çözülmesi bu durumda zor olduğu gibi, genelkurmay ile koordinasyona girmeye çalışan bir parti de yok. hele ki hükümetin genelkurmay'ın açıklarını aradığı bir dönemde. flashback için şemdinli olayı.

böyleceroj tv meselesi burada önem kazanıyor, olur ya türkiye'de siyaset arenasında radikal değişiklikler ile reformsal bir sürece girildi ve pkk sorunu kökten çözüldü, ırak'ın da toprakları güvence altına alındı. o zaman bu adamlar acaba iskandinavya'da mı kürdistan kurmaya çalışacaklar? bence 21. yüzyılın en önemli siyasi gelişmeleri bu topraklarda yaşanacak. osmanlı'nın 19. yüzyılda ve 20 yüzyılda tıpkı avrupa ülkelerinin şu an yaptığı gibi kürt ayrılıkçılarına büyük imtiyazlar vermesi başlarını belaya sokacak gibi. alın size işte potansiyel viking kavgası!
    (dünyayı kurtaran adam, 08.10.2007 08:20 ~ 08:22)
  9. sırf dtp ile empati kurabilmek, dtp milletvekillerinin kameralara yaptıkları her açıklamadan sonra, ekrana allah ne verdiyse fırlatma isteğimi frenlemek, bastırmak, kontrol altına almak, bana faşist (ki hayatımın %90’ı apolitik geçen zaman diliminde dahi faşistlere bir gıcıklığım olmuştur, hele hele türk faşistliğinin bünyemde varolması imkansızdır, zira türk değilim) damgasını vurdurtabilecek ve şiddet unsuru içeren insanlık dışı reflekslerimden kurtulmak, beni neredeyse dtp binalarını taşlayan kişilere sempati duyar hale getirtecek (ki bünyemdeki bu değişiklik ve gidişat hiç hoşuma gitmemiş, genelde beni tanıyanlarca yufka yürekli tanımlanan mizacımla kişilik çatışmaları oluşmaya başlamıştı) davranış ve sözlerine bir anlam verebilmek için roj tv izledim bugün uzun bir süre internet üzerinden.

belki sürekli takip ettiğim medya beynimi yıkıyordu yıllardır ve ben boş yere lanetler yağdırıyordum pkk ve dtp’ye... belki de yılardır çok iyi ilişkiler içinde olduğumuz, sevdiğimiz, saydığımız kürt aileleri, dostlarımız derin devletin işiydi, sırf kürtlerle türklerin kardeş gibi yaşadıklarını düşünelim diye kurulmuş hain bir komploydu.

zira kafam oldukça karışıktı roj tv yi izlemeye başladığımda.

internetten kanalla bağlantıyı kurduğumda, ekranda ‘’flaş flaş’’, ’’ az sonra’’ formatında;

pkk meşru müdafaa hakkını kullanıyor yazısı karşıladı beni. arka planda kürtçe konuşuluyordu, bir şey anlamıyordum ancak ekranda yazılı olanlar türkçeydi. ( terörist bir örgüt ve meşru müdafaa!! , allah allah dedim, gerçekten bilmediğim şeyler varmış diye düşündüm, ben mi paralel evrenden kopup yeryüzüne düşmüş ve yanlış bilgilendiriliyordum yoksa birileri bizimle kafa mı buluyordu, bu arada lost gelmişti aklıma, özlediğimi farkettim sabahın köründe kalkıp download etmeye başlayıp, akşam eve indi mi acaba düşünceleriyle koşar adım gelmeyi )

sonra ekrandaki yine flaş flaş tadında ‘’acıların tek sorumlusu tezkere ve türkiye hükümeti’’ yazıları ile kendime geldim. (tezkere 20 yıl önce mi meclisten geçmişti de pkk türk köylerini basıp basıp katliam yapmaya başlamıştı, yoksa tezkere çıkartılmasının nedeni azteklerin hortlayarak türk askerlerine pusu kurup şehit etmesi miydi on gün önce, kalleş aztekler işte... bu arada desmond'a bir selam çaktım bu zaman kayması hadisesini yaşarken, merakım daha da arttı, gerçekten yanlış giden bir şeyler vardı? )

sonra haber bülteni başladı. haberler allahtan türkçeydi de her şeyi anlayabiliyordum. spiker, muhabire bağlanarak, ''mayın patlaması sonrasında havaya uçan minibüs ile ilgili failler bulundu mu? '' diye sordu. ki ekrana dumur olmuş bir şekilde bakarken aklıma ilk gelen şey henry gale idi bu sırada. yarı ingilizce yarı türkçe ‘‘i am henry gale from minnesota, mayınları aslında ben döşedim’’ diyordu pis pis sırıtarak. pes ettiğim an işte o andı, akıl sağlığım gidiyordu elden. bu arada mayınları yoksa aborijinler mi döşüyor acaba diye sordum kibarca kendi kendime, çok kibar sordum gerçekten, belki iç sesimi duyarlardı ve bu çiçek çocuk oluşumu pkk ve dtp bu konuda çok hassastı)

haberlerden sonra tekrar tekrar pkk teröristlerinin mezarlıklarını göstermeye başladılar ki bunlar 100 sene sonra türkler kürt soykırımı yaptı diye çıkarlar mı acaba diye düşünmedim değil. sonra french chick belirdi gözümün önünde. zihnimden hiç çıkmayan o ilk sezon (belki de ikiydi) sözlerini söylesin diye sordum hemen ‘’who is coming?’’ diye. cevap verdi hiç duraksamadan, ‘’the others’’ dedi ve ekledi ‘’you have three choices: run, hide... or die’’...

sonuç: lost’u özledim.
    (angesen, 23.10.2007 22:48)
  10. zamanında pkk'nın yayın organı medya tv'ye nispeten daha az militarist yayınlar yapan kanal. ayrıca türkiye'nin güneydoğusunda türk kanallarından daha fazla izlendiği kesin zira o bölgede türkçe bilmeyen milyonlarca insanın yaşadığı düşünülürse.
    (melancholy man, 28.10.2007 14:25)
  11. yaptığı yorumlarla yardırmaktadır. insanın hayal gücünün ne kadar geniş olduğunun ve de gerçeklerin ne denli yalanlarla örtbas edilebileceğinin göstergesidir. örneğin; pkk alehine slogan atmak ırkçılıktır onların gözünde.
    (bkz: hadi ordan seksi)
    (nephthys, 28.03.2008 19:36)
  12. pkk nın yayın organı dır kendileri...yayın çoğunlukla türkçe yapılır ki biz türklere sözde güçlerini göstermek var olduklarını göstermektir..ama nafile biz o kanalı öyle bir kapattırırız ki ancak kandilden yayın yapabilir hale getiririz...
    (trakyalı, 01.08.2008 22:12)
  13. akp hakkari milletvekili rüstem zeydan'ın konuk olarak bir programına katıldığı stand up. yakında başbakanı da sayın öcalan'dan inciler isimli programda şiir okurken görebiliriz. bekliyoruz efendim.
    (karate schnitzel, 22.07.2009 14:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil