1979 doğumlu,
şili milli takımı forması da giyen sol kanat oyuncusu.
sporting lizbon forması giyen futbolcuyla -
milliyet'in son dakika haberine göre-
beşiktaş prensip anlaşmasına varmış ve
istanbul'a getiriyor.
şimdiden
yaratıcı beşiktaş taraftarı tarafından, adına yazılacak tezahüratların hazırladındığını hissettiğim genç yetenek. hayırlısı olsun.
sporting lizbon gibi portekiz liginin porto ve benficadan iyi olmayan takımında kontratı yenilenmeyen futbolcu.zaten yenilense kalkıp besiktasa gelmez.pek genç yetenekte sayılmaz yaş itibariyle(28).kendisinin kariyeride bakıldığı zaman pek parlak sayılmaz.forvet olarak alınıp ortasahaya ordanda sol beke kaydırılan bi adamdan ne kadar yarar sağlanır muamma.tüpçü yine başladı süper(!) transferlere.
şarkısı bile yapılmış oyuncu.
http://www.youtube.com/...
teknik direktör belli olmadan transfer edilen futbolculardan bir yenisi daha. belki çok iyi bir oyuncudur, bölgesinde çok iyidir. ancak yeni gelen teknik direktör "ben kanatları kullanmam,taktiğim budur" derse tello'ya ne olacak sorarım...
not:ertuğrul sağlam gelmiş, sanırım beğenmezse "istemem bunu" gibi bir çıkış yapamaz yer onu yönetim...
(talen, 01.06.2007 13:41)
artık kronik hale gelen sol kanat sıkıntısına çözüm getirmesi amacıyla transfer edilmiş
şilili kartaldır.
oldukça agresif oynayan, tam bir kanat oyuncusudur. ayrıca, aynı zamanda muazzam bir frikik kullanıcısıdır. e daha ne olsun ?
hayırlısı olsun.
tam bir kapalı kutudur kendisi.evet şili milli takımının önemli oyucularındandır.evet 6 sezon sporting gibi avrupanın üst düzey sayılabilecek bir takımında oynamıştır,evet beşiktaşın en ihtiyacı olduğu mevkiye transfer olmuştur.zira o bölgeye 3.ligden bi adam bile alınsa beşiktaş taraftarı sevinecektir.
ancak sportingin sözleşmesini uzatmaması;derin bir şüphe oluşturmaktadır.bugünlerde de 'sporting taraftarı tello gittiği için ayaklandı' gibi haberlere maruz kalmaktayız.şu unutulmamalıdır ki aynı sporting taraftarı geçen sezon da deivid için ayaklanmıştı.bu da zaten şüphe duymamız için başlı başına bir sebeptir.
kısacası bekleyip göreceğiz tello efendiyi.umarım sonu juanfrana değil markus münche benzer.hayırlı olsun.
şili milli takımından 20 maç men cezası almış.kaldıkları otelde eşyalara zarar verdikleri ve bayan çalışanları taciz ettikleri için 4 arkadaşıyla beraber bu cezaya çarptırılmış.hayırlı uğurlu olsun.
faydacı zihniyette düşünülürse ki artık malesef öyle, beşiktaş takımından x kupası y kupası maçları ile uzaklaşmayacak ve maç kaçırmayacaktır aldığı ceza sayesinde.
düdüt:
men of the match olmuş (20 maç).
(draco, 11.07.2007 16:15 ~ 16:17)
şili futbol federasyonu'nca otelde yaptıkları çılgın çeyrek final kutlamalarının hesabı "20 maç milli formadan men" olarak çıkarılmış, adisyonu az bir incelese fena olmayacak..
bundan birkaç gün evvel oynanacak olan brezilya maçı için "elensinler de takımla çalışmalara başlasın artık" diye beddua etmiştim, evet; ama 6-1'in üstüne bu biraz ağır olmuş.. 20 maç.. adam mı öldürdü lan? alt tarafı sarkıntılık..
cet hızıynan edit: şili futbol federasyonu başkanı arayıp "ya senin akraban olsaydı o" minvalinde bir cümleye teşebbüs ettiler; kapattım suratına..
edit2: tanjuyla tayming çalışiym en iyisi.. geç kalmışım
beşiktaş'ın bu sezonki ilk resmi maçında oynayıp oynamadığını kuzen'e sorduğum "kim bu
teo" sorusu üzerine öğrendiğim futbolcu.
oradaki iki "l" boşuna mı arkadaşım. teo ne yaw?
şilililer de böyle mi okuyor acaba?
ilk resmi maçında çok top kaybı yaparak kötü bir izlenim bırakan bjk sol açığı.beşiktaş bir türlü bulamadı aradığı sol açığı.
porto'ya şu golden bir tane de
beşiktaş formasıyla atmasını ümit ettiğim oyuncu;
http://www.youtube.com/...
niye alınıp da beşiktaş orta sahasının solunun emanet edildiğini anlamadığım topçu.
ne bir tane adam çalımladığını,soldan bindirdiğini, adam gibi bir orta açtığını gördük ne de defansta bir numara yaptığını. sokaktan geçen kondisyonlu bir adam koysak yerine ancak bu kadar oynar.
ha bir de ziani'yi milli yaptı marsilya maçında o da ayrı bir olay.
2000 olimpiyatlarında bronz madalya alan şili milli takımının kadrosunda bulunmuş futbolcu.
29 eylül galatasaray beşiktaş maçı'nda
beşiktaşlı olan birkaç futbolcudan biri.
bu takım 11 kişiyle ne zaman sahaya çıkacak?
markus münch'ten bu yana sol açığa oyuncu bulamayan kartalın kanadı olmuş oyuncu. duran topları da iyi kullanıyor. tekniği de gayet iyi ve oldukça seri.
aslında iki maç oynadığı copa america maçlarında da belli olmuştu takıma faydalı olacağı. ama arkasında üçlü savunma olduğu için hem defans, hem hucüm yapıyordu ve buna rağmen takımının en başarılı oyuncularından biri olmuştu. şu an beşiktaş'ın da en başarılı oyuncusu durumunda.
2007-2008 sezonunun başından bu yana gösterdiği performans ile
beşiktaş'ın en yararlı transferi ünvanını almayı hakeden futbolcu...
beşiktaş'ın bu seneki en önemli transferlerinden biri.4 senedir ilk defa yerinde bir yabancı transferi yaptık diyebiliriz.
beşiktaş'ın transfer sezonunu mayıs ayında açtığı çok rastlanır bir durum değildir.. genellikle [özellikle yabancı oyuncu transferleri için konuşuyorum] temmuz ortası gibi; ilk hazırlık kampı, takımla kaynaşma, kondisyon yükleme, mental olarak hedefe kilitlenme evrelerini kaçırdıktan sonra, gazeteler takribi 18-20 kadar yabancıyı getirip geri götürdükten, taraftarları iyiden iyiye ambele ettikten sonra; bir yönetici abimiz lütfeder "önümüzdeki günlerde transferde gelişmeler olacak.. sabırlı olun, en iyisini almaya çalışıyoruz, temaslarımız sürüyor" beyanatıyla yüreğimize su serper.. temmuz sonunda başlarız [ben değil, çarşı] ilk transferi yeşilköy'de omuza almaya, yük olmasın diye transferin son gününe kadar 2-3 tane daha serpiştirilir.. poisson dağılımı esas alınıyor bu transfer girişimlerinde..
neyse.. tello'nun beşiktaş'a gelmesi mayıs sonu.. yani klişeden 2 ay kadar evvel..
peki niçin? markus münch'ten sonra iyi bir sol açık bulamamış/yetiştirememiş/yetiştirilmişini de kaybetmiş [ibrahim akın resmen yitik şu anda] beşiktaş için "ze roberto" gibi pahalı oyuncuların isimleri geçtiği için elbette.. zınk diye adını/sanını duymadığımız rodrigo tello'yu getirmese yönetim; rothen diyecek bir tanesi, bir diğeri solari diyecek, öbürsü ze roberto.. e bunlar tuzlu, bonservis ödemeden [bonservisi de kontrata ekleyerek aslında], en hızlısından kimi alabilirdik? rodrigo tello..
hızlısından.. adam hakikaten hızlı "çıktı"
kilit kelime "çıktı" ; zira rodrigo tello yıllarca sporting lisbon'da karın tokluğuna oynamış, sivrilememiş; derken günün birinde bir scout/menajer tavsiyesi; hoop, beşiktaş'ta, şampiyonlar ligi'nde endam şansı..
sadece sus payıydı tello, oyalama amaçlı bir transfer.. elbette federico higuain kadar "ulan şu kontenjanı dolduralım da 'niye almadın' demesinler" diye düşünülmüş bir oyuncu değil; fakat garantisi olan bir oyuncu da değil..
risk yönetimi bir sanattır; aynı sanatın bir diğer kolunu da körükörüne risk yönetenler arz eder.. soruyorum; "ya tello iyi 'çıkmasaydı'?". böylesi bir risk serdar kurtuluş, serdar özkan, ali tandoğan gibi kalburüstü kabul edilebilecek oyuncuların kanadı için alınabilirdi [ki burada mehmet yozgatlı bu sezon takıma katıldı] ama sol açıkta, sadece ibrahim üzülmez ve mehmet sedef opsiyonu varken alınmamalıydı..
böyle düşünüyordum; alındı, ben göt oldum.. ama takım böyle yönetilmez.. "ya olmazsa" düşüncesi belirdiği anda bitmiştir zaten..
tello beşiktaş'ın bu sezon yaptığı en iyi transfer.. allah korudu resmen..
antremanda çektiği şut ile ricardinho'nun el bileğini kırarak şakasının olmadığı göstermiş er kişi..
http://www.ntvspor.net/Pages/17623.ASP
tuhaf adam... aynı şutu porto kalecisi helton'a karşı da atmasını bekliyorum.
isminin okunuşu ne tello dur ne de teyyo.ismini doğru telaffuzu teyo şeklindedir.tek y ile.ispanyolca da iki tane l harfi yan yana geldiğinde y şeklinde telaffuz edilir.hani bir reklam var ya ntv de barcelona nın şarkısı var altta sözleri yazıyor.heh,işte orada 'la pampa qui,la pampa'lla esas la rumba de barcelona' falan diyor.dikkat ederseniz la pampa'lla kısmını lapampaya diye okuyor.neden?çünkü iki l yan yana gelmiş.örneklerle de kanıtladığımıza göre bu adamın soyadının okunuşunun teyo olduğu kesinleşmiş oldu.umarım bir gün isimleri doğru teaffuz eden spikerler nasip eder allah bize.hepinizin dua etmesini rica ediyorum.amin!