klüp dövüşçüsü rocky balboa, filadelfiya'nın karanlık sokaklarında dövüşürkene, eline ağırsiklet boks şampiyonu apollo creed'le kapışma fırsatı geçer. rocky apollo'yu dağıtır ve şampiyon olur. ilginçtir, rocky rocky iv'te gene aynı apollo'nun kanı yerde kalmasın diye rus aygırı ivan dragonla maça tutuşur.
5 filmdeki 5 maçın 5indede son raunda kadar deli gibi dayak yer; son raunda kafasında bişiler çakar; rahmetli koçunu filan anımsar ve gaza gelip rakibini bertaraf eder.
dayak yiyip yiyip akıllanmayan, soğuk savaş zamanlarında çekilen diğer filmler gibi sovyet vatandaşlarının bi acayip, a.b.d. vatandaşlarınında pek bi masum ve demokratik olduğu boks filminin baş karakteri...
ilk başlarda tamamiyle bir sokak serserisi izlenimi verse de ilerleyen bölümlerde ailesine tavırlarıyla gururuyla yaptığı mücadelelerle iyi yürekli bri insan olduğunu gösterir.her dövüşten sonra adriaannn diye bağırır.
gaza gelip kum torbası almama sebep olmuş film kahramanı.
ayrıca sabaha karşı uzanmış boks maçları izliyordum.ismini cismini bilmediğim bir ringde yapılıyordu müsabakalar.ve baya büyük bir salondu.boksörlerin köşelerinin önünde hakem köşenize gidin dediği zaman gerisinde durmaları gereken çizgi yerine rocky balboa yazısı vardı.şaşırdım.
tusubasa'nın dünya çocuklarına futbol sevgisi aşılaması gibi bu adam da ayı zmanda dünyaya boks sporunu tanıtmış ve çok sevdirmiştir. sayesinde bi sene çürük çarık içinde gezdim. bileğimi sakatladım. bol bol stres attım.
amerikalılar yeni filme 22 aralıkta (rocky 6 değil bu sefer) kavuşma heyecanı içinde olsun, ben ise şubata kadar bekleyeyim; reva mı bu? belki oradaki adamlar heyecanlı bile değiller, o daha da acı. zerrin özer gibi yüreğinde hissetmeden olmaz bu işler.
daha geçen beni rocky dvdleriyle sevindiren bir mübarek zatın da dikkat ettiği gibi gene beyaz amerikalı bir rakip göremedim ben fragmanda. işin sosyal kritiğini konunun uzmanına bırakırken 7 şubatta eye of the tiger eşliğinde sinemaya girip düşkırıklığı olsun ya da olmasın neş'e ile çıkmak istiyorum, sadece kendim için dövüşmek istiyorum, sırf ortadakine değil hepsine vurmak istiyorum.
6.filmde 60 yaşında ringe çıkmış olan,yeni yetme boksör mason dixon ile arasında geçen diyalogdan sonra arkadan eye of the tiger'ın girmesiyle insana gazı veren,heroes dizisinde peter petrelli olarak bilinen milo ventimiglia'nın rocky jr.'ı oynadığı,izlemek için 7 şubata kadar beklememiz gereken film.
ülkemizde 16 mart 2007'de vizyona girecek film. stallone, rocky 5'ten hiç memnun kalmayıp, bunu düzeltmek için yıllarca bu anı beklediğini söylüyor ve 60'ında gene ringe çıkıyor. biz de merakla bekliyoruz.
rock balboa basın açıklaması yapmaktadır. hemen yanında yaşlı antrönörü oturmaktadır.
- değerli basın mensupları boksu bırakmaya karar verdim. 20 yıllık boks kariyerimde birçok güzel anım oldu. acısıyla tatlısıyla..
+ acı yok..acı yok..
- şunu alır mısınız..!
(bkz: yiğit özgür)