görseller
rocknrollarocknrolla
rocknrollarocknrolla
belki ilginizi çeker
  1. · rocka rolla
  2. · lorelei
  3. · flood yapmak
  4. · guy ritchie
  5. · sözlükteki fenerbahçeliler
  6. · layer cake
  7. · kadıköy de alenen içelim açılalım zirvesi
  8. · gerard butler
  9. · body of lies
  10. · i m a man
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · disko kralı
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · aşk ı memnu
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · napalm
  9. · sarhoşken giri girmek

rocknrolla  

sayfa  / 4
  1. tahmini 2008 de vizyona girecek, şu anda yapım aşamasında olan, snatch ve lock stock and two smoking barrels tarzında olucak bir guy ritchie filmi.

merakla beklenenlerden. başrolünde 300 den tanıdığımız gerard butler var.
    (conquistador, 14.12.2007 01:23 ~ 01:23)
  2. trailer'ı http://www.worstpreviews.com/... sitesinden izlenebilen film.
    (sisyphe, 14.08.2008 17:42)
  3. guy ritchienin son filmi. amerikada 31 ekimde vizyona girecekmiş. ülkemize ne zaman gelir bilinmez.

(bkz: http://rocknrolla.warnerbros.com/)
    (karamelize ekmek, 28.09.2008 19:53)
  4. ne mafyanın , ne milyonerlerin , ne sıradan insanların , ne de para düşkünü insanların sanata sahip olamıyacaklarını sadece ama sadece sanatı karşılıksız sevenlerin sahip olabileceğini serçe parmağıyla işaret eden film. soundtrackleri de bir o kadar lezetlidir.

(bkz: i m a man)
    (jack daniels, 16.01.2009 14:27)
  5. spoiler

people ask the question... "what's a rocknrolla?" and ı tell 'em - it's not about drugs, drums, and hospital drips, oh no. there's more there than that, my friend. we all like a bit of the good life - some the money, some the drugs, other the sex game, the glamour, or the fame. but a rocknrolla, oh, he's different. why? because a real rocknrolla wants the fucking lot.

spoiler
    (lethe, 20.01.2009 22:48)
  6. (bkz: rocka rolla)
    (bulanti, 20.01.2009 22:49)
  7. fragmanını izlerken "oha adam resmen guy ritchie'yi taklit etmiş" dediğim film. seyir keyfi garantili koşer sertifikalı.
    (herzevekil, 22.01.2009 21:07)
  8. guy ritchie nin önceki filmlerini aratmayan yepyeni filmidir. toby kebbell johnny quid performansıyla döktürmüştür. dead man's shoes da da çok iyiydi zaten.archy ve lenny ikilisi de gayet başarılı.
    filmin konusu ve işlenişi klasik guy ritchie filmi tarzında, ama kesinlikle önceki filmlerine benzemiyor. bence bu adam bu yüzden bu kadar başarılı. izleyin görün.
    (chev chelios, 24.01.2009 23:42)
  9. --splr--
    enfes guy ritchie filmi. ne snatch kadar geyik ne lock stock kadar deli dolu. kesinlikle tam ikisinin arasına oturmuş. enfes abramovich göndermesi, modern londra, yükselen emlak değerleri, kirli müteahitler, yol yordam değiştiren gangsterler, değişmeyen junkieler...

ayrıca alışık olduğumuz geçişleriyle, adamı komaya sokan kurgusuyle, renk tonlarıya her saniyesinde guy ritchie sürekli film çeksin ulan diyorsunuz...

çok yalın bir tanım oldu film hakkında farkındayım ama zaten inanılmaz övgüleri hak eden bir yapım değil sadece -bir guy ritchie- filmi...
    (bokarec, 24.01.2009 23:43)
  10. guy ritchie nin yeniden doğru yola girdiğini gösteren film... öyle süper bi film değil. ama 10 üzerinden 7 yi rahatlıkla veriyor ve olmuş diyoruz.
    sikintirik film yorumumdan sonra bi' de önemsiz bi spoiler vereyim de tam olsun. izlemeyenlerde okusun bi mahsuru yok.

-sıpa-
    filmde londra'da ikamet eden rus işadamı uri tam anlamıyla roman abramovic'e bir gönderme...
    stadyumda yapılan iş görüşmesi bunun zaten bir kanıtı. ama onun dışında sıfat-giyim kuşam-tarz da epeyce bir benziyor.
    * işte bu karel roden'in oynadığı uri;
    http://www.imdb.com/...
    * bu da abramovic;
    http://img.dailymail.co.uk/...
    -sıpa-
    (redrumurder, 28.01.2009 04:56 ~ 26.08.2009 00:31)
  11. (görsel: rocknrolla/59346)

karizmanı sikim senin dedirten görüntüler topluluğu...boşvermişliğin ateşleyiciliği, para kazanmanın anlamsızlığı, aslında osuruk işlerden de pekala şu oturduğumuz sandalyeden daha çok para kazanabileceğimizi hatırlatan bir yapım olmuş. hafif fight club a benzeyen yanları var...şiddetle tavsiye edilir.
    (kabus, 28.01.2009 09:40)
  12. standart bir gay riçi filmi. izle - unut. izlemesen de olur...
    (est non, 06.02.2009 11:52)
  13. lock stock and two smoking barrels ve snatch tarzında, ama onlar kadar iyi olmayan bir film. bu diğer iki filmin aksine, guy ritchie daha oturaklı ve ciddi karakterler yazmış. bu da filmin genel havasını biraz bozmuş gibi. aynı şekilde senaryoda bazı şeyler atlanmış ya da pek üzerinde durulmamış. gerçi filmin sonunda "the real rocknrolla" şeklinde bir devam filminin geleceği yazdığından, guy ritchie elindeki bütün malzemeyi ilk filmde kullanmak istememiş şeklinde düşünülebilir.

özet olarak ise şöyle diyebiliriz, guy ritchie "lock stock ve snatch'den daha ciddi bir film yapayım. daha gerçekçi olsun." demiş ama komedi ve ciddiyet arasındaki dengeyi pek sağlayamamış sanki. mesela aynı tarzda layer cake var, guy ritchie'nin yapmak istediği şeyi on numara yapan bir film. rocknrolla'yı sevdiyseniz, layer cake'e bayılırsınız. bir de ona bakın derim.
    (strateji, 08.02.2009 23:05 ~ 22.02.2009 00:53)
  14. --çok çok hafif spoiler

guy ritchie beni bu filmde biraz şaşırttı açık söylemek gerekirse. lock stock and two smoking barrels ve snatch filmlerinde kadın unsuru yokken (sadece 1 kaç sahnede vardır) bu filmde bütün işleri birbirine katan kadındır.

diğer nokta ise kesinlikle karakterler. nedense bu filmde "ipimle kuşağım" tarzı karakter yok gibidir. vakit geçirmek için izlenebilecek filmlerden.
    (kemosentez, 13.02.2009 00:36)
  15. sonunda acaba guy ritchie de gerçekte gay ritchie mi diye düşündürten film. on uzerinden 7 ile 8 arasında gidip gelir.
    (julien, 22.02.2009 19:15)
  16. duyurular fasilitesi sayesinde fark ettiğim bir yazar. iddaa oynayan ve futbolla ilgilenen bir kız. merakla takip ediyoruz.
    (heroine, 22.02.2009 23:07 ~ 23:08)
  17. basit bir yazar. ezeli rekabeti sadece skorlar zannediyor. ve tüm fenerbahçelileri galatasarayın başarılına bok atmakla görevli zannediyor sanırım. yok öyle bir şey arkadaşım. takım tutmak kimilerine göre farklı şeyler çağırıştırıyor demekki. yoksa böyle duyurular fasilitesini bile egosunu tatmin etmek için kullanmazdı. neymiş elbetteki sevilmeyenlerinde fenerbahçe girisi olacakmış. van minut arkadaşım. bu gülme edaları bu tabiiki sevilmez tavırları ezik düşüncelerin feryadındandır. galatasarayı galatasaray yapan şey fenerbahçe, fenerbahçeyi fenerbahçe yapan ise galatasaraydır. bu iki takımdan biri olmazsa diğerinin de varlığı çok büyük şeyler ifade etmez. takım tutarken, yanlış şeylere tutulmamak gerek.
    (sen benim bir külah dondurmam, 04.03.2009 18:31)
  18. sözlükteki fenerbahçeliler başlığındaki girisiyle tepki aldıktan sonra duyurular kısmında "saygıdeğer fenerbahçeliler" şeklinde bir duyuru yapan ve bizleri hiç şaşırtmayarak zeytinyağı misali üste çıkan yazar.durmak yok yola devam diyorum kendisine.
    (ms07, 04.03.2009 19:29)
  19. zirvede tanışıp kaynaştığımız, buluşma mekanına ilk ayak bastığında * aramızda "yazar"dı, "değil"di şeklinde bir tartışmaya yol açıp masamıza doğru yönelmesiyle bize katılmış ve çok sevindirmiş nargilesever yazar arkadaşım. *
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 22.03.2009 18:24)
  20. kovanda katılımcılar arasında nickini, nickinin yanında açılı fotoğrafını görünce "oha, bildiğin gotik lan bu! gitmesem mi ki zirveye? tipe bak lan püüü" tepkisini vermiştim gayriihtiyari.
    zirveye de çekine çekine gittim neme lazım.
    düşünsenize ortada bi gotik, sürekli somurtuyor, ters ters bakıyor millete. etrafa negatif enerji yayıyor.
    zirvedeki bütün adamlar bunun önünde el pençe!
    bu sürekli laf sokuyo bize oturduğu fildişi kulelerinden..
    dedim çok sinirlenirsem, yemişim nesil kaynaşmasını, dayanışmasını, yırtarım ben o rockandroll beybinin ağzını..
    mekana girdiğimde gözlerim ilk onu aradı.
    gotik dedektörlerimi de açtım bi güzel, ortamı tarıyorum.
    yok lan! ortamda gotik yok!
    aba altında sopa gösterebileceğim bir tane gotik yok ortamda.
    gözlerinin etrafını yanaklarına ve alnının saçlarıyla birleştiği noktasına kadar siyah kalemle belertmiş bir tane allahın gotiği yok.
    neyse, dedim. gelir daha.. geleceği varsa göreceği de var. kodumun gotiği, dedim.
    dedim bunu...
    sonra herkesle teker teker tanışmaya başladık.
    sonlara doğru bir abla uzattı elini tokalaşmak için. kocaman bir gülümsemeyle "merhaba ben rocknrolla. çok memnun oldum." dedi. gene güldü böyle..
    ama nasıl şirin.. dedim, ama gotik?
    içimden dedim tabi...
    bu abla bildiğin şekerlik kutusu gibi bir şey lan..
    oha çok tatlı!!
    sonra kadeh tokuşturmalar, karşılıklı göbek atmalar, "ay ben snei çok sevdim"ler..
    yemin ediyorum neye uğradığımı şaşırdım. kafa göz girecektim ben buna.
    hay allah...
    zirve dönüşü birlikte seyahat etmeyi düşünmüştük de ben kadıköyde bir kata, tarabyada bir yata bir de lanet olası bir cep telefonuna sattım kendisini.
    o kadar koşullanmışım sonuçta, bir kıllık yapmasam olmazdı.
    yalnız cidden ilk görüşte sevdiğim nadir insanlardan..
    öyle de kanım ısındı.
    (damdanakan, 22.03.2009 18:32)
  21. kovandaki en abidik gubidik fotoğraflarımı çeken foroğraf makinesinin sahibi yazar. her ne kadar makinesi uyuz olsa da kendisi çok farklı. sürekli gülmeler etmeler falan. sempatik altıncı nesil yazar.
    (ambrassador, 22.03.2009 18:39)
  22. kendisi sıcak bir yazar, sıcak olduğunu kendisi de söyledi bizzat* *. akşam nargilesini fokurdatırken tanıştık kendisiyle, geceyse dans ediyorduk, güzel dans eden arkadaşı da sevdirdi kendini elbet.

ta baştan sona atlamışım bi cümlede, hoş olmamış açıkçası. hayatımda gördüğüm en aktif, sosyal, becerikli, zevkli, sanatçı, sporcu vs. insanlardan biri, bunlardan iki veya daha fazlasını barındıran tek insan belki de, kısaca fazlasıyla etkiledi, sevdirdi kendini, bi kendime bi ona baktım, kendime söverken ona da hayran kaldım, neyse bildiğin yavşamışım, tadında bırakmakta fayda var*

arkasından laflar edilmiş, sözlükteki duruşundan analizler yapılmaya çalışılmış, komik. çok komik hatta, dün tanıştım, gelip nickaltını okudum, yanlış kişi mi bu acep dedim, o yüzden çok komik geldi bana.

kendisine tek tavsiyem futbolla ilgili yazmayı bırakmasıdır, bi de kendine iyi baksındır, son olarak da bundan böyle (bkz: takipçisinim)
    (yaşlı çocuk, 22.03.2009 20:08)
  23. bozacıda kadronun tamamlanmasını beklerken kapıdan içeri bir bayan girdi. yanımdakilere dönüp 'aha bu kız kesin yazar' dedim. lakin içeri giren bayan bizi hiç sallamayıp tezgahtarla konuşmaya başladı. para mı neyin bozduruyodu herhalde. o ara arkadaşlar sezgilerimle alay etmeye başladılar. üzüldüm. boynum büküldü derken bağyan dönüp işaret parmağıyla bizi işaret edip 'sözlük?' dedi. bir kez daha haklı çıkmıştım. doğruldum ve sezgilerimle dalga geçen arkadaşlara 'noldu lan' bakışı attım.

neyse kendisi zirveye dahil oldu. ilk etapta mahçuptu. yanakları al al bir şekilde ufak ufak muhabbete dahil oldu. sonra yanaklardaki allık kayboldu. muhabbet koyulaştı. en son bıraktığımda da pistlerin tozunu alıyordu.

hee sarışın değil onu da söylim. sarıysa bile boyatmış öyle gelmiş. korkutmuşsunuz onu. sempatik bir insan halbuki. niye böyle olmuş anlamadım. hayırlısı...
    (mecbur, 23.03.2009 19:50)
  24. lock, stock and two smoking barrels ve snatch'ten sonra tat vermeyen guy ritchie filmi.
    (everlasting godstopper, 23.03.2009 19:57)
  25. (bkz: o parasını alamazsa birilerinin canı yanar)
    (eva, 23.03.2009 20:08)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil