haldun dormen'in yönettiği müzikalde, demir demirkan, hayko cepkin, ogün sanlısoy, özge fışkın ve pamela ve demet evgar'ın yanı sıra ayça varlıer, barış berker, onur turan, sitare bilge gibi genç neslin gelecek vaad eden isimlerinin de yer alacağı müzikale katılım hakkında ayrıntı şöyle:
tarih: 13 ağustos pazartesi, 21:00
mekan: harbiye açıkhava tiyatrosu (orası nerede?)
bilet fiyatları:
1.kategori: 110 ytl
2.kategori: 75 ytl
3.kategori: 60 ytl
4.kategori: 50 ytl
5.kategori: 45 ytl
6.kategori: 40 ytl
7.kategori: 35 ytl
8.kategori (protokol): 150 ytl
- 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır.
- biletix sadece 3.sıraya ait protokol biletlerini satmaktadır.
protokolün ilk sırasından seyretme şansına sahip olduğum konser..demir demirkan dışında herkes, herşey mükemmeldi. söylediği şarkıları ezberleme zahmetine bile girme saygısını gösteremeyen bu zat-ı muhterem şahsımda büyük hayal kırıklığına yol açmıştır ve adına yakışmayacak bir davranışta bulunmuştur. hayko cepkin tek kelimeyle muhteşemdi. söyleyecek kelime bulamıyorum desem yeridir. demet evgar gerçekten güzel bir sese sahipmiş ben bu gece bunu anladım. tek sorun gösterideki en kötü ingilizce telaffuza sahip olmasıydı. tüm sanatçıların inanılmaz güzel bir telaffuza sahip olması durumu daha bir açığa çıkardı ki bu biraz şanssızlıktı onun adına. çünkü sesi gerçekten kendisinden beklenmeyecek kadar güzeldi. gençler..işte asıl onlar gösterinin gerçek yıldızlarıydı. hepsinin adını ve gösteriden diğer küçük konu başlıklarını bilahare detaylandıracağım ama şimdi çok geç oldu. uyku sardı bedeni.. şu an için sadece: rock müzikaller..lütfen bitme..devamın gelsin..çok güzeldin..ellerine sağlık şebnem sönmez...
13 ağustos pazartesi akşamı harbiye açık hava sahnesindeki kuzenimin yoğun baskısı üzerine gittiğim konser.
avea reklamları arasında biletixden biletimizi alıp içeri girdik... saygımız gereği gösteri başlamadan yarım saat önce orada olup yerimize geçmiştik.. fakat insanların saat meramı biraz enteresan olduğundan kapılar 21.20 civarı kapandı e gösteri de mecburen 20-25 dak. geç başladı haliyle... ilk önce hayko cepkin çıktı, sonra pamela, özge fışkın, demir demirkan, ogün sanlısoy, demet evgar ve genç yetenekler (isimlerini şimdi de bilmiyorum ama gecenin yıldızları onlardı )
ben demet evgar'a bayıldım, bu kadar güzel, kıvrak ve yetenekli olduğunu bilmiyordum... süperrr... (ben onu aslı ile keremdeykende beğenirdim zaten).. pamela ile yaptığı dans mütişti (sesi de güzelll)
birde ogün sanlısoy çok hakimdi ortama, güzel de söyledi..
genç yeteneklerin herbirinin sesi süper yakında hepsini tanırız diye umuyorum.
demir demirkan tek başına ve gitarı ile geldi 2 ya da 3 şarkı söyleyip gitti.. anlamadık tam konseptle uyumu soru işareti yarttı kafalarda...
genel olarak değerlendirirsek amatör ruhla yapılmış güzel bir gösteriydi...
gecenin en başarısızı ise ses düzeneğini yapanlardı. önce ses az geldi, sonra mikrofanlar bozuldu vs vs vs...
eğlenceliydi ama benim son eleştirim de yer seçimineydi aslında park orman da felan olsa daha çok eğlenirdi insanlar diye düşünmeden edemiyorum...
yıllar önce tarihteki ilk rock müzikali olan hair'den esinlenerek ortaya çıkan rock müzikalleri için muhteşem bir ekip biraraya getirmişler. rent, jesus christ superstar, tommy, we will rock you , aida gibi ünlü müzikallerden örnekler sunan türkiye'nin en iyi rockçılarını bir kez daha tebrik etmek istiyorum. böyle çalışmalar kesinlikle desteklenmeli.
açıkhavayı dolduranların belki de yarısı davetliydi.. davetli sırasında beklemekten bir ara içeri giremeyeceğimizi bile düşündüm. içeri girdikten sonra umduğumdan daha çok gelen olması beni çok mutlu etti. heyecanla performansını beklediğim tek isim vardı: hayko cepkin önce sahneye demet evgar ve pamela ikilisi çıktı. daha sonra özge fışkın ve hayko cepkin. ama hepsi kısa kısa gösterilerini yapıp, sahneyi terkediyorlardı. sanatçıların alt grubu olan tiyatrocu mu, konservatuar öğrencisi mi, yoksa opera sanatçısı mı olduklarını anlayamadığım bir grup genç hiç de fena değildi, hatta çok çok iyilerdi. bir tane kız vardı ki, o kızın ismini öğrenicem ve başlığını açıcam. böyle bir ses türkiye'de yok. kesinlikle iddia ediyorum, yok. değişik kostümlerle, danslarla sürekli sahne bir devinim içindeydi. hayko çıkınca ve şarkısını seslendirince herkes pür dikkat kesiliyordu. performansını sona erdirdiğinde ise açıkhava resmen yıkılıyordu. pamela ve demet evgar'ın oyunları ve özellikle demet evgar'ın yadsınamayacak kadar güzel sesiyle muhteşem bir şov sergilediler. bir ara demir demirkan çıktı bişiler söyledi, sonra sinirlendi mi yoksa koreografi icabı mıydı anlamadım mikrofon ayağını fırlatarak asi rockçı havasına büründü. özge fışkın'ın mikrofonu düştü, içeri gitti normal mikrofonla söledi. tek ufak aksaklık buydu, o da olsundu o kadar. sonlara doğru ogün sanlısoy çıkarak we will rock you isimli şahane söyledi.
hep hayko'yu yazmak istiyorum bu müzikalde. adam resmen devleşti, insanlar çığlık çığlığaydı müzikal sona erdiğinde.