belki ilginizi çeker
  1. · temiz giyimli rock grubu elemanları
  2. · rock bara takım elbiseyle giden tipler
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · the twilight saga new moon
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · beşiktaş
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · yaran diyaloglar
  7. · colin kazım richards
  8. · ya ya
  9. · laibach

rock gruplarındaki kravat ekolü  

1. yani arkadaş bu hayat beni örseledi yemin ediyorum. melih gökçek'in televizyonda bir kez daha düello yapıp "ama konuyu saptırdı yea :/ " deme isteğinin olduğu, tayyip erdoğan efendinin hatun kişilerin öpücük isteklerine nazikce olmaz dediği şu günlerde hayatı sorgulatıyor bu.

şimdi rock var abi rock, nedir? işte gitarlar olsun, siyah giyinmiş birtakım adamlar, sert bakışlı yiğitler olsun bunların hepsi güzel şeyler, zamanında biz de yaptık, fakat!!!

arkadaş şu kravat takıntısı yok mu, yemin ediyorum hangi bakış açısıyla, ardında hangi hissiyatla yapılıyor anlamıyorum. siz değil miydiniz lisede, "biz çok aykırıyız olm, kravat takmaya son >:(" deyip ya çıkartıp ya da göğüs hizanıza kadar indirenler, siz değil miydiniz sisteme karşıyız diye ortalıkta dolananlar!

peki sorarım abi ne oldu da böyle sikindirik bir olaya giriştiniz arkadaş, paspal giyinirken böyle efendi rockcı modu nereden çıktı, hasta mısınız arkadaşım, damar damar üstüne mi bindi nedir lan!?

türk rock dünyasının en büyük sorunudur bu, böyle yani. sevsinler sizi!
    (alexander supertramp, 05.01.2009 16:39)
  2. en bir sevdiğimdir..damatlığın altına converse giymek gibi rocker olup kravat takmanın da bir ironisi vardır bence..en çok da billie joe'ya yakışır. (bkz: billie joe armstrong)
    (paramour, 05.01.2009 17:02)
  3. (bkz: green day)
    (nophiem, 05.01.2009 17:03)
  4. koray candemir'in solo albümü sade'yi çıkardığı yıllardan bu yana bir klasik haline gelmiş ekoldür.
    (tahtabosa, 05.01.2009 17:04)
  5. şimdi bakıyorum; bir yanda deriler ve metal aksesuarlar içerisinde bir adet rob halford duruyor kenarda, öbür tarafta da yeşil kravatlı bir zibidi. birbirlerinden uzak örnekler de olsalar, biri heavy metal diğeri atmosferik yar rock yapıyor da olsa sonuçta bu adamların yaptığı işin ortak çatısının adı rock. şu popüler kültür her boka bulaşmak zorunda mı arkadaşım ya? yaptığın müzik adam gibi olsa deriz ki" ne yapalım elemanın tarzı bu, müziğini yapıyor mu? yapıyor. o zaman susmak düşer bize.". lan yaptığın müzikte de meymenet yok? iki tane akor basıyorsun, saçma sapan bir vokal... elinde tuttuğun gitara hakaret arkadaşım bu. ne bileyim git kendi kendine tepeden bakan fotoğraflar çek, telefonla he, yoksa makineye de hakaret, kravatını kıvır kıvır bırak, yap bişeyler işte. kısaca rock gruplarındaki kravat ekolü yeni nesil bir tatsızlık, bir rahatsızlık kaynağıdır. (lan takmışın bari adam gibi tak, ne o öyle göğsüne kadar indirmişin? ayrıca gömleği de içine sok, saçlar da kesilecek.)

edit: angus abiye laf yok. adam müziğin hasını yapıyor, izliyor, seviyoruz. susup oturmak düşer. benim lafım saçma saçma müzikler yapan yakın dönem gruplarına.
    (manbearpig, 05.01.2009 17:22 ~ 06.01.2009 19:13)
  6. bence bi tek beatles'a oluyor.
    (koala, 05.01.2009 18:04)
  7. (bkz: zakkum)
    (always alone, 05.01.2009 18:07)
  8. (bkz: nick cave)

teoman'ın tarzının öncüsü. *

ne yaparsan yap senden onun kravatının ucu bile olmaz, olamaz.
    (lalu, 30.04.2009 02:10)
  9. rock müzik'e yakışan tarz: siyah t-shirt, üzerine siyah gömlek (düğmeler açık) altına siyah kot ya da mat deri pantolon, ayakkabılarda bottur. kravat işi sakat iş, 2000'li yıllardan evel böyle bi mevzu yoktur.
    (hacktor, 30.04.2009 02:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil