çok önemli bir aktör olmasına rağmen bir türlü gerçek performansını sıradan yönetmenlerle çalışması sebebiyle çalıştığı için sergileyememektedir hatta metinlerde buna müsade etmezler bu sebeple kendisinin bir avrupalı yada asyalı yönetmenle çalışması hem izleyici hemde kendisi için büyük ziyafet olacaktır.
katıldığı programlarda yaptığı geyiklerle dayanarak oyunculuğu bırakıp komedyenliğe başlamasını tavsiye ettiğim adam. izlediğim bütün programlarda sunucunun tek yapabildiği gülmekti. sunucuya soru bile sordurmadan kendi şovunu yapıyor.
şovlarında 2 saniye yerinde duramayan komedyen. nefes aldırmıyor adama, arka arkaya espriler patlatıyor. beden dilini, ses tonunu ve mimiklerini mükemmel kullanıyor ayrıca.
az çok tiyatroyla ilgilenmiş herkesin sık sık duyduğu 'büyük rol küçük rol yoktur, büyük oyuncu küçük oyuncu vardır' sözünü kanıtlayan adam. bunun için kanneth branagh'ın 4 saatlik hamlet'ini izleyip 10 dakikalık osric rolunu nasıl oynadığına bakabiliriz.
komedi filmlerinin bir numaralı ismidir kendileri. ancak son zamanlarda kendisinin gerilim filmlerinde oynaması bu alışılagelmiş fikri ortadan kaldırmaya yetmemiştir. oynadığı gerilim filmlerde, bizi aniden güldürüverecek olması ihtimali filmi izlememizi engeller dolayısıyla film keyifsiz bir hal alır. sonuç olarak robin williams bir komedi filmi oyuncusudur ve öyle kalmalıdır.
polyannanın erkek versiyonu tadı veren karakterlerde görmeye aşina olduğum kişi. patch adams'da hastaları iyileştirdiği gibi filmin izleyicisinin de ideallerini yamamaktadır. (bkz: patch)
lance armstrong'un çok yakın arkadaşı aynı zamanda hayranıdır. birlikte bisiklete binerler, robin williams kendi doğum gününde bile partidir şudur budur hiçe sayarak arkadaşının yarışını izlemeye gitmiştir. robin bununla da kalmayıp, lance'in bir zamanlar nişanlanmış olduğusheryl crow ile tanışmalarını da ayarlamıştır. az değilsin robin.
çok iyi filmlerin çok büyük aktörü (bkz: dead poets society) (bkz: good will hunting) (bkz: patch adams) (bkz: the fisher king) (bkz: good morning vietnam) (bkz: jumanji)
tüm filmlerin de mutlaka bir güzellik vardır en sıkıcı olanında bile..
patch adams daki neşeli doktor veya good will hunting deki psikolog, dead poets society' deki öğretmen john keating ve belki de en önemli rolü the fisher king' deki parry rolleri unutulmazdır. eğer amacınız sadece film izleyerek vakit geçirmekse robin williams filmleri size göre değildir.ama eğer hayatınızı düzene koymak istiyorsanız robin williams filmleri size terapi görevi yapar... patch adams şiddetle tavsiye edilir..
live on broadway adlı non-stop stand-up gösterisi olan komedyen.50 küsür yaşında olmasına rağmen öyle bir enerji var ki bu adamda.hiç durmadan espriler yapıyor,konuşuyor...keşke yeniden sahneye çıksa da izlesek valla dedirtiyor insana.
ayrıca patch adams'daki oyunculuğunu da es geçmemek lazım.hem güldüren,hem de duygulandıran bir oyunculuk.
kaç yılıydı tam olarak hatırlamıyorum ama jack adlı bir filmini sinemada izleyerek çok etkilenmiştim.hem filmden hem de oyunculuktan.uzun bir süre bu adam gerçekten 40 yaş görünümünde 10 yaşında bir çoçuk gibi geldi gözüme.o zamandan beri vizyona girmiş olan hemen hemen her filmini mutlaka takip ederim.her rolün hakkını veren oyunculardan.komik adamı da psikopat adamı da duygusal adamı da çok iyi canlandırıyor.
ayrıca benim açımdan jumanji'nin alan parrish'idir. henüz 5 yaşında izlemiştim filmi, alt yazılıydı ve ben doğal olarak okuma-yazma bilmiyordum. buna rağmen büyük bir coşkuya izlemiştim. (beni altyazılı filme götüren anne babaya hele... şaka yapıyorum annecim sizi seviyorum!)
filmografisi şudur:
can ı do ıt 'till ı need glasses?
popeye
the world according to garp
the survivors
moscow on the hudson
seize the day
club paradise
the best of times
günaydın vietnam
the adventures of baron munchausen
portrait of a white marriage