robi ve cuma  

adana çık aradan

1. beşinci nesil yazar. hoşgelmiş.
    (thedewil, 29.08.2008 01:44)
  2. belli ki ingiliz dili ve edebiyatı ile bir ilgisi olan beşinci nesil arımız. hoşgelmiş efem.
    (artı1, 29.08.2008 01:47 ~ 01:48)
  3. nickini görünce içimi bir heyecan kaplayan yazar. kaplumbağalarımın ismi olduğu için olabilir, bilemiyorum. * hoşgelmiş kendisi.
    (çılgın orman meyvesi, 29.08.2008 01:49)
  4. günün anlam ve önemi itibariyle bana şunları yazdıran yazardır;

her masal gibi aynı başlamıştı bu da. ülke çook çoook uzaktaydı. ormanlar içerisinde, gökkuşağının sonundaydı. gökyüzü her sabah altın rengi güneşle ışıldardı. bu uzak, güzel ülkede yıllarca önce bugün bi erkek bebek dünyaya gelmişti. o doğmak istememişti aslında başta. 3 gün boyunca annesine acılar çektirmişti. daha sonra o, bu olayı gülerek anlatacaktı herkese.

zaman geçti, büyüdü. her zaman biraz daha farklıydı diğerlerine göre. diğerlerinin dikkat etmediklerine dikkat ederdi. yüzü diğer insanlara göre daha fazla gülerdi. onlardan daha titiz, onlardan daha iyi yemek yapan, onlardan daha duygusaldı…

sonra bi kız girdi hayatına. ondan daha fazla gülen, onun dikkat ettiği şeylere şaşıran, onun yanında tek başına olduğu kadar rahat olan… ikisi de anlamamıştı, nasıl aynı anda aynı kelimeleri söylerlerdi? nasıl durup dururken, hiçbi belirti yokken, aynı konudan bahsetmeye başlarlardı? nasıl oluyordu da aynı anda, aynı hareketi yapabiliyorlardı, sonrasında birbirleriyle dalga geçişleri bile aynıydı. her yeni gün, onlar için yeni şeyler bulmak, bunları yapmak üzere sözleşmek demekti.

arkadaşlıkları öyle güzeldi ki, yıllardır yalnız yaşayan bi büyücü onları çok kıskandı. bi gün erkeğin yanına geldi, ona bi iksir verdi. söylediğine göre, bu iksiri içerse arkadaşını hiç kaybetmeyecekti. erkek o kadar iyiydi ve arkadaşını kaybetmemeyi o kadar çok istiyordu ki düşünmeden içti iksiri. büyücüyse o anda kayboldu ortalıktan.

erkek çok değişmişti. artık eskisi kadar gülmüyordu ve yine eskisi kadar rahat değildi kızın yanında. içtiği o iksirle çok güzel günler geçireceklerini sanmıştı, oysa en yakın arkadaşını kaybetmek üzereydi. kız ne olduğuna anlam verememişti. tüm güzel şeyler yitip gidiyordu, güneş ışıkları bile eskisi kadar parlatmıyordu gökyüzünü…

erkek derenin kıyısında otururken ve düşünürken ne yapacağını, bi peri çıkageldi aniden, erkek ona çaresiz gözlerle baktı, peri onu anladı ve dedi ki “ arkadaşlar yıldızlar gibidir, her zaman yanında olmazlar ama orada olduklarını bilirsin… şimdi yanında olmadığını düşünüyorsun ama o hep seni merak ediyor ve aranızda ne geçerse geçsin, seni hep seviyor.” o kadar sevinmişti ki erkek duyduğu bu cevaba, onun mutluluğu iksirin panzehiri oldu. artık eskisi kadar güzel gülebiliyordu.

hemen kızın yanına gitti, elinden tuttu, gökkuşağının yanına götürdü onu. mutluluktan ışıldayan gözleriyle kıza baktı, “ biliyorsun, gökkuşağının bitiminde hep hazine olduğunu söylenir. bugün biz buradayız, en büyük hazinemiz ise arkadaşlığımız” dedi… kız, ona sıkıca sarıldı ve “ ikinci kez, iyi ki doğdun!” dedi. erkeğin doğum günü, arkadaşlıklarının da doğum günü olmuştu. yeniden başlamıştı her şey…

her masal gibi bu da mutlu sonla bitmişti. öyle ya adı masaldı. ikincisi olur mu bilmiyorum ama… iyi ki doğdun!
    (gitana, 02.09.2008 00:43)
  5. kendisini şu doğum gününde ne kadar da iyi anladığım yazar.
    doğum günü kutlu olsun.
    ayrıca;
    iyki doğmuş iyki doğmuş iyki doğmuş robiiiiiiiii
    (nickim kırk dokuz karakter olsun diye uğraşıyorum, 02.09.2008 00:46)
  6. iyi ki beşinci nesil var. iyi ki robi ve cuma sözlükte yazıyor dedirten yazar kardeşim.
    (denizbalinası, 09.09.2008 01:18)
  7. severek takip ettiğim kalender nesildaş.
    (ruhanileştirilmiş, 12.10.2008 12:38)
  8. (bkz: www.robivecuma.com)" onmousedown="return bkc('2767535','+www.robivecuma.com')">www.robivecuma.com)
    (plaiboi, 12.10.2008 12:39)
  9. 11 kasım 2008 salı günü balık etli hatunun yanında rakı içmek, kiliseye papaz erikle gitmek, düşünüyorum öyleyse tuvaletteyim gibi iğrenç espriler statüsüne sokulabilecek başlıklar açarak beni hayal kırıklığına uğratan yazar.
    (çağrılmayan yakup, 11.11.2008 23:39)
  10. itüsözlük'e italyanca-türkçe sözlük vasfı da kazandırmak için faaliyetlere hız vermiş yazar.

(bkz: @2882469)
    (bkz: @2882467)
    (bkz: @2882466)
    (bkz: @2882465)
    (attila the hun, 23.12.2008 09:45 ~ 09:46)
  11. " hayırlısıyla şu italyanca kur sınavından geçse de o da rahatlasa biz de" dediğim beşinci nesil yazar. "il dizinario di l' italiona" ya çevirdi lan ortamı!!!
    (fular, 26.12.2008 09:35 ~ 09:35)
  12. an itibariyle müdürünü beklemektedir.

(bkz: yıllar ömrümü çaldınız)
    (testesteron adam, 04.09.2009 19:45)
  13. the godfather başlığını, kopyala-yapıştır girisiyle fevkalade gereksiz yere meşgul eden yazar. ilgili bağlantıya yönlendirmek yerine bu şekilde dolduruş yapmasını garipsedim.

(bkz: @3341154)
    (salieri ve çiğnenen onuru, 05.10.2009 01:13)