neredeyse her yıl imzaladığı, anlaşıldığı, şöyle yaptığı, böyle yaptığı söylenen yılan hikayesine dönüşmüş transfer.
öyle ki "roberto carlos neden türkiyeye gelsin ki" diye düşünürken aradan yıllar geçtiği için artık "fener roberto carlosu ne yapsın ki" ye dönüştü düşünceler.
"fizik gücü ve hızıyla fırtınalar gibi esebilmiş ve artık yaşlanmış bir roberto carlosun fenere ne gibi bir faydası olur?" bir tartışma konusudur.
bunu ahmet çakara, hıncal uluça filan bırakmak lazım.
ama bir galatasaraylı olarak gelmesini isterim. neden bilmiyorum.
2000 yılından bu yana yapılan spekülasyonlara bakarak,eğer gerçekleşirse yatırımcılar için kötü bir haber.her sene bu iddia üzerine aldığım forma,takım elbise,boğazda yemek gibi bir sürü alternatif gelirimden ferâgat etmek üzereyim.mideme yumruk gibi oturmuştur.
bir fenerbahçe taraftarı olarak buradan carlos'a seslenmek istiyorum:
- birader,2 sene daha gelmezsen boğazda yalım hazır.hatta bi' katını sana açarım,az sabret.
yıllardır nerede bu adam dediğim mavra fotomaç haberi. 3 yıldır geliyor geliyor, hiçbir şeyin geldiği yok. hamit galatasaray'a formasını göndermişti, roberto carlos onu bile göndermedi. ama her transfer dönemi adam aziz yıldırım'ın gönderdiği uçağa binmiş olup istanbul'a geliyordur. ama nedense o uçak yıllardır istanbul'a inemedi. bununla ilgili, buna benzer birkaç haber de benden gelsin.
o kadar futbolcuyu getirdikten sonra , neden olmasın dedirten transferdir. sonuçta roberto carlos artık yaşı geçmiş , kariyerinin sonuna gelmiş bir futbolcudur. kariyeri bitmiş oyuncular için ise türkiye tam bir cennettir.
gs'nin de büyükçe bir hagi posteri hazırlatıp fenerbahçe maçlari öncesi stada asarak daha etkili bir transfer politikasi izlediğini göstermesini beklediğim transfer girişimi. süper kupa maçındaki o çalimi ben yesem, hiç şüphesiz hagi posteri görünce bile göt bölgemden gelen yusuf yusuf seslerine engel olamazdım.
bir fener klasiği daha. ne zaman bi başarısızlık olsa, şampiyonluk kaçsa ...vs hemen bir bomba transfer haberiyle gündemi değiştirmeye çalışırlar. böylelikle fenerin o kadar parayla nasıl bu kadar başarısız olabildiği tartışması gündemden düşer ve gelecek sene için iki,üç,dört... kupa, şampiyonlar ligi finali sözleri verilir ve fener taraftarının mışıl mışıl uyumaya devam etmesi sağlanır. avrupanın yaşlanmış, yıllanmış eski starları da futbol hayatlarının sonuna yaklaşırken önlerine serilen milyon dolarların tadını çıkarmaya bakarlar. bugün roberto carlos, bikaç yıl sonra iyice yaşlanınca luis figo, ronaldo falan filan imza atar ve çark böyle dönmeye devam eder ..
koyu bir galatasaraylı olarak imrendiğim ve ister istemez sevindiğim transferdir zira seneye roberto carlos u kendi ligimizde izleyecek olmak şüphesiz heyecan verici bir olay. roberto carlos bu haliyle bile türkiye liginin en az iki sene tozunu atar, fenerbahçelileri mutlu eder biz galatasaraylıları da kahreder.
fenerbahçenin en azından 2 yıl boyunca sol taraftaki sıkıntısını giderebilecek bir transfer gibi gözüküyor. tabii kendisinden beklenen performansı verebilirse. tahminime göre bunun gibi kafam kadar baldıra sahip insan azmanı bir adam bu beklentileri karşılar. türkiyede göreceğimiz 30 yaş üstü diğer bir veteran yıldızdır kendisi.
roberto carlos'un ölüsünün bile son sürat koşacağına ve türkiye liginde oldukça faydalı olacağına inanıyorum.bi fenerbahçe'li olarak türkiye ligine hayırlı olmasını diliyorum ligimize renk katacağından eminim.
van hooijdonk 'un sağladığı takımın abisi görevini üstlenebilirse, yarattığı motivasyon takımın avrupa grafiğinde yükselme sağlar. tam tuncay 'ın kalması gereken sene aslında.
fenerli olmasam da şaşırtıcı bir transferdir, ama fotomaç ve fanatik yüzünden yeterince şaşıramadım. bu gazeteler zaten 3 yıldır, sırayla, roberto carlos'u fener'e transfer edip duruyorlardı bildiğiniz üzre. aslında onlar da çok şaşırmıştır galiba, bir yalanın gerçeğe dönmesine.
takdir edilesi transferlerden biri bir takımın en eksik olduğu noktayı dünyanın en iyilerinden birileriyle doldurmayı başarma durumu duyduğumda ana diye şaşırdım ne kadar fenerbahçeli olsamda
fotomaçın yazdığı transferlerden ilk gerçekleşenidir.lakin 2.5 senedir her fırsatta 'r.carlos fenerde' 'carlos kanarya oldu' gibi başlıkları kullanan fotomaçın şimdi yalancı çoban durumuna düşmesi muhtemeldir.'ciddi ciddi geldi carlos' 'iki gözümüz önümüze aksın ki bu sefer imzaladı' türü başlıklar beklenmektedir.
transferin futbol boyutuna gelirsek;35 yaşında da olsa;baki mercimeklerin sol bek oynadığı ligde roberto carlos fark yaratacaktır.ancak r.carlosu aldık sıra şampiyonlar ligi kupasında gibi beklentilere girmek saçmadır.zira roberto carlos avrupa için artık çok değerli bir oyuncu değildir.zaten fenerbahçenin yeşil dolarları fazlaca olmasaydı;kendisinin bir sonraki durağı muhtemelen katar ligi olucaktı.yalnız bu işin reklam boyutunu kesinlikle gölgeleyemez.fenerbahçe kırılması zor rekor sayıda forma ve kombine bilet satacaktır.bunun yanı sıra avrupa gazetelerinde de 1-2 gün manşet olmayı başaracaktır.
kısacası roberto carlos;saha dışı kriterler için çok büyük bir transferdir.ancak;saha içinde fenerbahçenin 18.türkiye lig şampiyonluğunda mehmet aurelio dan daha fazla katkı yapmayacaktır.
roberto carlos büyükbaba olmaya hazırlanırken fenerbahçe yönetiminin araya girerek "gel bak en kral emekliliği burda yaşarsın, ne avrupa kupası ne lig kupası derdi var.haftada bir lig maçı var onda da sakatlıkdı, kart cezasıydı, prostatdi yatarsın" şeklindeki vaadi üzerine gerçekleşmiş transfer.fakat murat özaydın ın " fenerbahçe geleneklerine uygun bir oyuncuyu renklerimize bağladık" sözü özerine çelişkiler ortaya çıkmıştır.zira o yaştakı adam ne mafyalık ne cirkeflık yapar.
edit ; desteklerini esirgemeyerek geçen haftanın en kötü girileri katagorisinde girinin 15. sıradan listeye girmesini sağlayan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.bundan sonra da desteklerinizin devamıyla daha üst sıralara tırmanmayı umuyorum.
bir galatasaraylı olarak ülkemizi avrupa da temsil edecek olması vesilesiyle tebrik ettiğim transferdir, hayırlı olsundur. transferi bile başlı başına reklam olduğu için bir yandan sevindiğim transferdir ayrıca. takıma uyum sorunu yaşayacağını da pek sanmıyorum carlos'un çünkü teknik adam vatandaşı, oyuncular desen sürüsüne bereket. bize böyle transferle gelin kardeşim, unutmadan belirtmek isterim ki kim süper lig'de carlos oynayamaz diyorsa ağzına acı biber sürerim.
diğer yandan ise galatasarayımın transfer haberlerini takip etmek akla gelmektedir fakat klubün ekonomik değerleri kendini bulsun o da yeter diyerek bomba transfer değil imkanlar dahilinde mantıklı transfer yaklaşımını benimsemekteyim.
fenerbahçe böyle bir takım işte 'şekilci' 'isimden ibaret' . roberto carlos'u alarak bu özelliklerini pekiştirdi sadece.
çok değil birkaç ay önce real madrid'in şampiyonlar ligi çeyrek final maçında kalecileri iker casillas ın henüz maçın 10.saniyesinde gol yemesine sebep olmuştur bu futbolcu, eğer bir taraflarını kaldırıp koşabilseydi belki de madrid o maçı alacaktı.üzgünüm ama roberto carlos'un yalnızca marka özelliği kaldı.
fenerbahçe gibi 'yıldızlar karması' (!) bir takımda da böyle bir yıldız eksikti.
tepe tepe kullanın.