janis joplin parçalarını mükemmel yorumlar.bob dylan'ın one more cup of coffee'yi bob dylan'dan da güzel söyler.the cure'dan lullaby yorumu da aşmıştır.led zeppelin olayına değinmeye bile gerek yoktur anlatılmaz yaşanır.
http://pyzeppelin.free.fr/... sitesinden geçmişten bugüne değişimini,yılların karizmasını nasıl artırdığını görebilirsiniz.bu sitedeki resimlerden beni en çok etkileyeni ise cocuk yaşta kaybettiği oğlunun da yer aldığı aile resmi oldu.(bkz: duygulanmak)
oohh baby babyyy,aovvvv ııııınnn vaaavava olaylarının mucididir.parçalara kattığı doğaçlama cümlelerle ve sonuna kadar tizleştirdiği sesiyle çok büyük bir farklılığa sahiptir.sahne şovları hala daha birçok solist tarafından örnek alınmaktadır.ayrıca inanılmaz açık sözlüdür.olayları yumuşatıp anlatmak yerine,surata tokat gibi çarpmasıyla da tanınır.
(bkz: soluyan efsane)
ülkemize getirmek için imza kampanyaları başlatmamız gereken kişidir.prag konserine giden bir abimizi büyülemiş kendileri.halen daha çok formdaymış canlı performanslarda.darısı başımıza.
bir çok vokale örnek olacak derecede iyi bir sese sahip olan, jimmy page ile birlikte mistik ayinler düzenlediklerini söyleyen, hala bu yıl dahi sesinin güzelliklerini sergileyebilen, büyük müzisyen.
grubu the strange sensation, iksv organizasyonu ile istanbul'da jazz festivali kapsamında 9 temmuz 2007'de bir konser vereceği söylenen gerçekleşirse canlı dinleme şansını yakalayacağımız efsanevi vokal tam anlamıyla bir kalite.
led zeppelin'in sesi. ondan daha gür sesi olan,veya daha ince veya daha pes notalara dokunabilen çok adam vardır,ama onun sesinin verdiği duyguları verebilen bir ses daha yoktur,çok özel ve karakteristik bir vokaldir yani,sahnedeki o kırık duruşu -belden 15 derece geriye doğru eğilinir,bir el çolakmış gibi hafiften böbrek seviyesinde tutulur ve bu elle mikrofon kablusu kavranır (çok zarif bir şekilde ama), diğer elde de mikrofon tutulur,kafa öne eğik durmalıdır- karizmasına 20.000.000 ekstra puan katar,since i've been loving you'nun sonlarına doğru: "ooooooooooooooohh yeah it makes me drag" diyişi vardır ki o dakkadan sonra artık eskisi gibi olunmaz. kanımca 70 lerin en iyisi,tüm zamanlarınsa ilk 10 undan birisi olabilecek bir vokaldir. her zamanki gibi saygıyla eğiliyorum.
plant gelmiş gecmiş en iyi rock vokallerinden biridir. hatta en iyisidir, iddia ediyorum.
zira, page gibi bir adamın gitarıyla -ki gibson les paul'ün adına gibson les jimmy demeleri lazım bence- atışan, atışabilecek tek insandır plant. ha bir de zaafım var kendisine, bu ayrı bir konu.
9 temmuz'da gondor'a, bilemedin kaliforniya'ya yolculuk yapacağız gibi geliyor ki temmuzu bilem sevdirdi bana konser..
ah be güzelliğiyle yerleri gökleri oynatan plant.. müzisyenler yaşlanmasın arkadaş.. ben yaşlanırım onların yerine..
led zeppelin in harika vokali...kendine has yorumuyla led zeppelin i led zeppelin yapan en büyük değerlerden biridir.başından birçok kötü olay geçmesine rağmen ayağa kalkabilmiş,güçlü bir insandır...çocuğu ölmüş,trafik kazası geçirmiştir ama bunlar onun sanatçı kimliğine hiç zarar vermemiştir...
özellikle babe i m gonna leave you şarkısındaki sesine ve "woman woman" deyişine hastayım,ölürüm... gerçek bir sanatçıdır kendileri...
keşke bir kez olsun onu led zeppelin le beraber 80 lerde sahne de görebiliseydim derdim kendi kendime ama bu zamanlarda doğduk biz ne yapalım !?
ı cant quit baby deki vokali mutlaka yaşanmalı, hissedilmeli...
hala izleme şansımız olsada artık sesi gitmiş durumda. ama önceki yıl geldiği jazz festivalinde kashmir i söylerken sahneye dansöz çıkartması akıllara kazınmıştır.
edit: sesi falan gitmemiş, ben öyle sanmışım. göt ettin beni robert sağol.
(bkz: göt olmak)
birçok vokalist tarafından taklit edilmesine karşın daha ilk basamağından aşağıya düşülen, bu konuda yanına bile yaklaşılamayan adam. o gerçek bir fenomen..
40 vokalistten 32'si hala sahneye çıkmaya devam ediyorken listeye girebilen en geç vokalist chris cornell olmuş. tek bayan vokalist de janis joplin. robert plant'ın oyların %10'una yakınını aldığını söylemekte fayda var. açık ara birinci olmuş diyebiliriz.
her ne kadar bruce dickinson'ı biraz daha yukarılarda görmek istesem de listenin gayet güzel olduğu söylenebilir. ilk 10'a şöyle bir bakıyorum da, kafana göre yap listeyi deseler david gilmour'ı ilk 10'a sokmak için kimi çıkartırdım bilemiyorum. böyle isimlerin olduğu yerde açık ara birinci olan robert plant'e de ne denir ki.