gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · domuz gribi
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · aşk ı memnu
  7. · the twilight saga new moon
  8. · yalı çapkını örtbas etme aşkını
  9. · tartaros

robert hooke  

1. çift mercekli mikroskop yaparak bugün kullandığımız mikroskopun atasını yapmış oldu. leeuwenhock*un yaptıklarını devam ettirdi ve doğruladı. hücre tanımını yaptı ve mantar hücrelerini gördü, bunları mikrografya kitabında yazdı.
    (luccy in the sky with the diamonds, 27.11.2004 17:42)
  2. çekingen, içine kapalı, gösterişi sevmeyen bir adam olan isaac newton'la aynı dönemde yaşamış ve newton'un çalışmalarına kayıtsız kalmış, kimi zamansa onu şiddetle eleştirmiştir. kimilerine göre tüm zamanların en büyük bilim insanı olan newton'un yolunu kesmiş, onun çalışmalarını açıklama şevkini kırmıştır bu tavırları ile.

ben yine de boyle'nin asistanlığını yaptığı dönemlerde ve kraliyet akademisinde görevli olduğu zamanlarda çok değerli buluşlara imza attığının unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. yani tesla-edison çekişmesindeki edison rolünü üstlenmemiştir newton'a karşı. belki de underrated bir arkadaştır, hakkı yenmiştir. bilemiyorum ama çok büyük bilim insanıydı kendisi, ondan hiç ama hiç kuşkum yok.
    (setheleh, 19.07.2009 14:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil