görseller
robert enkerobert enke

belki ilginizi çeker
  1. · souleymanou hamidou
  2. · futbol asla sadece futbol değildir
  3. · pini felix balili
  4. · fenerbahçe nin harcadığı futbolcular
  5. · üç büyüklerde hayal kırıklığı yaratan futbolcular
  6. · enke
  7. · istanbulspor
  8. · almanya milli futbol takımı
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · call of duty modern warfare 2
  2. · yılmaz özdil
  3. · aşk
  4. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  5. · colin kazım richards
  6. · disko kralı
  7. · dersim katliamı
  8. · judith
  9. · allah a inanmıyorum

robert enke  

sayfa  / 2
  1. fenerbahçe'de 1 (bir) maça çıkıp seyircinin tepkisinden ötürü kaçıp giden kalecidir. ispanya ikinci liginde takılan tenerife takımının kalesini korumaktadır.
    (yallahtazyik, 17.01.2006 17:50)
  2. fenerbahçe'ye 2003-04 sezonunun başında, transferin son gününde barcelona'nın üçüncü kalecisi olarak gelen, bir hafta boyunca türk medyası usulü klasik eleştirilere maruz kalan, ve ligin ilk maçında kendi sahasında ve kalesinde üç gol görmesiyle yönetimin de galeyana gelmesi sonucu sözleşmesi karşılıklı feshedilen alman file bekçisi. bunun ardından almanya'da hannover'e gitmiş, çok iyi bir performans sergilemiş ve milli takıma kadar yükselmiştir.
    (garion, 04.10.2007 00:30)
  3. fenerbahçe'den gönderildikten sonra budesliga'da yılın kalecisi seçilmiş futbolcu.
    (offguard, 04.10.2007 00:38)
  4. hannover 96 takımının kaptanı.
    (zaylar, 11.02.2008 21:56)
  5. bugün kendisini neustadt am rübenberge'de bir trenin altına atarak ölmüştür.
    (barrak obama, 10.11.2009 21:48)
  6. http://de.eurosport.yahoo.com/...

allah taksiratını affetsin.
    (sükun, 10.11.2009 21:53)
  7. http://objektifanatik.blogspot.com/...

hayatımın şokunu yaşatmıştır bana. ulan? neden lan?
    (twiggy ramirez, 10.11.2009 22:00)
  8. nası lan? ağzım açık kaldı. ne biçim bir şey bu ya? kızın kaybetmiş bir kaç sene önce sanırım, şimdi de - muhtemelen - buna dayanamayıp kendini atmış trenin önüne.

şoktayım. çok severdim lan kendisini. küllerinden doğmuştu. olmadı bu.

http://cardinalmelon.blogspot.com/...
    (substance, 10.11.2009 22:01 ~ 23:13)
  9. dün gibi hatırlıyorum, istanbulspor maçıydı... nerden nereye; üzüldüm ama değer mi diyesi geliyor insanın.. keşke yapmasaymış. çok üzücü gerçekten.
    (xanobachewsky, 10.11.2009 22:05)
  10. gerçekten de ölümüyle şoke etmiştir. nasıl olur ya... gerçekten kabul edilmesi zor bu yaşta birinin canına kıyması. allah rahmet eylesin.
    (bödöfff, 10.11.2009 22:46)
  11. gece gece bana hayatı sorgulatan adamdır.. arkasına bakmadan kaçmıştı bizim memleketten bir maç oynayıp, baya duygusal biriymiş demek ki. kulübünün başkanı da son zamanlarda iyi değildi demiş, kıymış kendine..vay anasını diyorum, oha diyorum, başka da bir şey diyemiyorum..
    (bacanga, 10.11.2009 23:11 ~ 23:13)
  12. toprağı bol olsun, kaliteli bir çocuktu.
    (dr conners, 10.11.2009 23:15)
  13. kendisi hakkında birşeyler yazmayı aslında düşünmediğim. banane olum elin almanı. zaten bunun yüzünden yenilmiştik istanbulspor'a..

yok lan.. bi saat öncesine kadar böyle diyebilirdim de diyemiyorum. 32 yaşında adam. kızını kaybetmiş yakın zamanda. bir insanın intihar etmesi, ya da intihara kalkışması... üzüyo işte nerden çıktı be enke bu iş?

karısı var mı bilmiyorum da, varsa o ne yapıyo ki? hayat devam ediyor mu? eder mi? etmeli mi? hayat mı?
    (tark, 10.11.2009 23:30)
  14. fenerbahçe de oynadığı o tek maçta tribündeydim. yediği goller sonrası protesto edildiğinde üzülmüştüm kedisine kızgın olmama rağmen. yine üzüldüm bak.
    (mae govannen, 11.11.2009 00:31)
  15. televizyonda duydum bugün. kötü dedim, değiştirdim kanalı.
    intihar etmiş dediler. niye ki dedim.intihar çok acizce geldi çünkü.
    aslında bilmiyordum hangi takımda oynadığını neler yaşadığını fenerbahçeden sonra.
    az önce sözlükte okudum minik kızını kaybettiğini yakın zamanda.
    üzüldüm.
    sadece tanıdığım birisi öldüğü için.
    düşündüm.
    kaybetmenin ne kadar kötü bişey olduğunu. hem de en yakınındaki bişeyleri.
    çözümsüz kalınabileceğini.
    hayal edemedim bile yakınımdaki bişeyleri sonsuza kadar kaybetmeyi.

kötü dedim yine.

kaybetmek. hem insanın hayatta, hayatın da insanda kaybetmesi.
    (selçukdereliseninanannereli, 11.11.2009 01:12 ~ 01:13)
  16. hayattan son golünü yemiştir.

üzücüdür.

bir galatasaraylı olarak cümlemizin başı sağolsun demeyi kendime borç bilirim.

edit: en kötü zamanını fenerbahçe'de oynadığı için değil tabii ki.
    (dis, 11.11.2009 01:14 ~ 01:57)
  17. 2006 yılında da 2 yaşındaki kızını kaybetmiş efendim. souleymanou hamidou da aynı hüznü yaşamıştı zamanında.
    (basliklari alt alta okumak, 11.11.2009 01:18)
  18. fenerbahçe taraftarı kendisine peşin hükümlü bir şekilde, ağır protestolar göstermişti.

o meşhur istanbulspor maçını izlemiştim, hatalı yediği tek gol, pini balili'nın golüydü.

çok ağır eleştirildi, gitti.

şimdi herkes peşinden bir burukluk hissediyor.

kendisine ağır küfürler eden fenerbahçe taraftarı da, kendisiyle çok dalga geçen rakip takım taraftarları da.

boşuna dememişler, futbol asla sadece futbol değildir diye.
    (kısaltma kablosu, 11.11.2009 03:04)
  19. bıraktığı notla, içeriği henüz açıklanmasa da, intiharı kesinleşmiştir.

sebep olarak, teşhissiz hastalığı, kızı, ruhsal problemleri ve futbol olarak belirtiliyor.
    (kısaltma kablosu, 11.11.2009 13:37)
  20. adam fenerbahçe'de oynamanın ağırlığına en fazla 6 yıl dayandı, yazık.

not: olum espri yaptım lan seviyorum sizi, eksilemeyin. emir'e selamlar.
    (be realist demand impossible, 11.11.2009 13:45)
  21. hannover 96'nın izlediğim ilk maçında 2. kalecisi oynuyordu. birinci yani enke sakattı o sıralar. vay be demiştim ben de, 2. böyle güzel oynuyorsa, ki o maçta harikalar yaratmıştı kendisi, 1. kim bilir nasıldır.

2 hafta önceki hannover 96-fc köln maçıyla sahalara dönmüştü. çok da güzel oynadı, ama biz izlerken "bu gitsin yine 2. gelsin" diye muhabbet ediyorduk. şimdi ne kadar acı bu isteğin bu şekilde gerçekleştiğini görmek.
    (bridget jones, 11.11.2009 14:23)
  22. evlat acısı yüzünden sürünmenin eşiğine gelen annemle babamı nasıl ayakta tutmaya çalıştığımı bildiğim için acısını ve talihsiz tercihini bir nebze anlayabildiğimi düşündüğüm kaleci. fenerbahçe sonrasında küllerinden doğmuştu bu adam, 32 yaşında da herşeyden vazgeçti. çok zor.
    (karate schnitzel, 11.11.2009 14:49)
  23. evlat acısı olabilir intiharının nedeni. genetik bir mevzu da. bilemeyiz. ben neden kendisini öldürdüğünden çok nasıl öldürdüğüne takılıyorum. kaç kişi kendini demir yığını bir trenin önüne atarak öldürür.. o hızda giden bir trenin..?

kendisini bir şeyle suçluyor olmasa bence bir kutu hap içerekk öldürürdü kendisini. hiç bi intihar normal değil ama enke'ninki hiç normal değil.. bir ceza verdiği çok belli kendisine.. çocuğunun ölümünden kendisini sorumlu tutuyordu besbelli..

fenerbahçe'den ayrılışında da enteresan bir hüzün vardı bu adamın. o 3 gol yediği ilk maçta ben ordaydım. çok üzülmüştüm. kimin bi maçta hayatını böyle sikerler diye düşünmüştüm. sonra gitti yılın kalecisi oldu almanya da, milli takıma yükseldi. bana göre tuttğum takımın yönetimine en sağlam cevabı verdi o vakit. şimdi bu ölümle kime ne cevabı verdi acaba??
    (jack diego, 11.11.2009 15:00 ~ 15:07)
  24. ardından bir veda mektubu bırakmış. lakin içeriği hakkında bir açıkllama yapmamış alman polisi.
    http://www.ntvmsnbc.com/...
    (basliklari alt alta okumak, 11.11.2009 15:16)
  25. başarılı giden futbol hayatının ardında hiç de görüldüğü gibi olmayan, karısını ve evlat edindiği çocuğu ardında bırakacak kadar bilinmez acılar ve mutsuzluklar yaşadığı ortaya çıkan ülkemizde çok çabuk ve kolay haksızlığa uğrasa da ülkesinde saygın bir kaleci olan 13 gün, tek maçlık eski fenerbahçeli kaleci. bir hayatın böyle bitmesini kimse istemez, hele de bir konuda az kişinin başarabildiği bir yere ulaşan biriyse ölen, huzur içinde yatsın.
    (svartur, 11.11.2009 15:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil