|
|
- o ingiliz çeliği.görünü mü ile sesi uymayan nazarımdaki tek heavy metal solisti.
ben o'nu metal god diye bildim , öyle kala.gidipte herkesin yaptigi gibi tek solo album çıkarmasın.ne yani onu yurtseven kardeşler de yapti.(scum, 18.05.2004 11:58 ~ 12:04)
- yarmış vokalist. cudasın herseyi o
- judas priest te grup olarak bozukluk olduğu aşikardır.biri kız çocuğuna tecavüzle suçlanır,biri vurdurur tüm ısrarlara karşın gizli tutmaz falandı filandı.herşey bir yana rob halford metal tarihinin gördüğü,göreceği en büyük vokallerdendir.daha çok painkiller albümündeki performansıyla anılır ama o tarihe kadar da unutulmaz işlere imza atmıştır.solo olarak da tarzından taviz vermemiş sert çizgisini korumuştur.judas priest zamanları haricinde özellikle resurrection albümünde muhteşem bir performans göstermiştir(bkz: silent screams).
- (bkz: tim owens)
- pavorotti ye sorarlar:
+sizce gelmiş geçmiş en büyük ses kimdir
-rob halford
kaynak:rock market
- halford gruba ilk katıldığında diğer üyeler gay olduğunu açıklamamasına dair bir sözleşme imzalatmışlar zira maço tavırlı metal arenasında bu durumun hoş karşılanmayacağını düşünmüşler ve halford gay olduğunu ancak judas tan ayrılıp solo kariyerine başladığı zaman açıklayabilmiştir.
- (bkz: rock star) ...the movie
bu filmin esin kaynaklarından biridir.
- konserin birinde sesiyle çok ince bir perdeye çıkıp grubun bile çalmayı bırakıp kendini izlemesini sağladığı mükemmel sese sahip yüce varlık
- seksenlerde, dio'nun önderliğinde yapılmış hear'n aid çalışmasında, onlarca heavy vokalin arasından sıyrılan sesi ile, özel, yegane olduğunu kanıtlamıştır.
- aşırı sigara tüketimi nedeniyle son yıllarda sesinin içine etmiştir.kanımca sigara tiryakisi olmasa o sesle daha nice yıllar çok üst düzey performans gösterirdi.
- revolution şaheserinde back vokale scream döşeyerek, mest eden üstad. bu ara çıkarmaları beklenen ve grubun * gelmiş geçmiş en iyi besteler şeklinde reklamını yağtığı albümde kendini aşmasını beklemekteyim.
- stüdyoda eşsiz olan sesi canlı performansların ortasına doğru rezil bir hâl almaya başlıyor. gördüğüm kadarıyla te seksenlerden beri böyle üstelik, yaşlılıktan falan da değil hani. bir de gidip victim of changes gibi, painkiller gibi parçaları performansın sonuna koyuyorlar, zavallıceğiz kıçını parçalıyor. tabii başa koysan ayrı dert, sona koysan ayrı dert... judas priest vokalisti olmak zor netekim.
http://www.youtube.com/...
http://www.youtube.com/...
- birçok heavy metal vokalisti arasından sesinin çok çok geniş bir spektrumda olmasından dolayı ayrılır.tok sesler çıkartabilirken bir anda bir kız çocuğunun çığlığı kadar ince seslere çıkar.konser performansları da dudak uçuklatıcıdır.rising in the east dvdsinde hala formda olduğunu göstermiştir.
- muhtemelen yarınki konserde "boğazdan çok etkilendim, büyüleyici bir havası var" diyecek tanrıdır.
- 2008 istanbul konserinde gördüğüm kadarıyla son imajı bana yalçın küçük'ü andırdı. hatırladım güldüm...
|