görseller
river raidriver raid

belki ilginizi çeker
  1. · 90 larda çocuk olmak
  2. · raid
  3. · devrim yaratan oyunlar
  4. · commodore64 e inanmak
  5. · 80ler ile 2000ler çocukları arasındaki farklar
  6. · eski atari oyunları
  7. · carol shaw
  8. · atari 2600
  9. · mühendisler ile doktorlar arasındaki farklar
  10. · atari salonu
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · yeşim salkım
  8. · sex and the city
  9. · lilith

river raid  

1. bir kuşağın atari ile tanışırken oynadığı yegane oyun köprüler mavi bir uçak fuel oil saldıran düşmanlar çarpılan engeller tertemiz saf günler..
    (oldz, 29.03.2004 23:17)
  2. commodore64 un efsane oyunlarindan.fazla kafa ayari da istemezdi.ilkokuldayken bu oyun icin c64 u kurmustum kisin.
    (rallyscience, 30.03.2004 16:50)
  3. ilk başta commodore64'te çıkan süper oyun. dönemin uçaklarının, gemilerin ve köprülerin üstünden geçerken patladığını öğretmektedir. bilim mucizesidir.
    (neverland, 30.03.2004 16:53 ~ 16:53)
  4. hala bulsam hala oynacağım, basit fakat müthiş zevkli atari 2600 shot'em up oyunu. diğer unutulmaz atari 2600 oyunları:
    (bkz. galaxian)
    (bkz. beam riders)
    (bkz. defender)
    (bkz. atlantis)
    (soulforged, 30.03.2004 16:53)
  5. eski oyunların download edilebileceği sitelerde bulunabilecek oyun...
    (neverland, 30.03.2004 16:55)
  6. fena halde hayata benzeyen oyundur. hayatta da aynı oyunda olduğu gibi bize sunulmuş bir nehrin sınırları içinde kendi rotamızı çizmeye çalışırız. önümüze giderek artan engeller çıkar, onları bazen vurarak, bazen aralarından sıyrılarak aşarız. bazı engeller köprüler gibi yıkıp geçmeden aşılamaz. bunun için silahlarımızı hazır tutarız. her köprü aşışı, oyunda bir level, hayatta ise bir mihenk taşıdır. hayatta da oyunda olduğu gibi akışı durduramayız, zaman hep akmaya devam eder ve hayatta da oyundaki gibi hızımızı belli sınırlar içinde ayarlayabiliriz. hızlı yaşayıp kısa sürede çok şeyler görmeye çalışırken riski artırabiliriz. ya da yavaş ve düzenli yaşayıp engelleri daha kolay aşarız fakat oyun o zaman daha sıkıcıdır. ancak bazen tempomuzu arttırmak, birşeylerden kaçabilmek veya benzin istasyonuna yetişebilmek için kaçınılmaz olur. evet, hayatta da enerji toplamak için uğramamız gereken yerler, yapmamız gereken işler vardır. hayat da aynı oyun gibi zaman zaman çatallaşır, önümüze iki veya üç ayrı yol çıkar. engellerle dolu, zor olan seçenekte daha çok puan vardır, kolay olan seçenek ise rahat ilerlemek için şans verir ama kazancı düşüktür. ilerledikçe hayat da zorlaşır, engeller, problemler artar. oyundaki gibi ölüm korkusu baş gösterir. en sonunda da bu problemlerden bir tanesinden kaçılamaz ve hayat kaybedilir. bu bazen erken bir intihar sonucu olur, bazen enerji depolayamayıp zayıf düşmekten, bazen son levellerden birinde köşeye sıkışıp, çarpılan bir hastalıktan. bu oyunla hayat arasında tek bir fark vardır: hayatta oyundaki gibi baştan başlama şansı yoktur...
    (8844455, 09.07.2006 14:35 ~ 14:38)
  7. efsana atari oyunu
    (hplovecraft, 17.01.2007 22:54)
  8. insanı deli eden oyundu bu efendim.tam efendi efendi yol alıp fuel leri patlatarak köprüleri uçurarak yol alırken içine sıçtığımın helikopterleri tankları uçakları üstünüze üstünüze gelir adamı zıvanadan çıkarırdı.yollar daralır dar yere taşşağınız sıkışırdı.yinede güzeldi.
    (bkz: bir kanserojen olarak river raid)
    (xander, 06.07.2007 15:45)
  9. www.c64.com isimli siteden download edebileceğiniz ve pc'nizde emulator ile oynayabileceğiniz harika oyun. vakti zamanında kafa ayarı yüzünden oynayamadığınız binlerce oyunu bu siteden bulup indirebilirsiniz freeware olarak.
    (fclef, 06.07.2007 16:33)
  10. activision oyunlarındandır.
    (warm trash fire, 30.10.2007 02:23)
  11. hırs yapan bir neslin efsanevi oyunu. ilk 1982'de piyasaya çıkmıştır. atari 2600'daki versiyonu c64'dakinden daha kolaydı, çünkü duvarlar düzdü. c64'deki duvarlar ise daha çetrefilli ve uçan başka objeler vardı yamulmuyorsam. tabii pek ala 2 versiyon bambaşka da olmuş olabilir.

1984'de almanya'da yasaklanmıştır. alman bebelerine askeri hırs(?), depresyon zart zurt yapıyor diye açıklama yapmışlar. ayrıca oyun ilerledikçe texture dinamik olarak değişir, yani böylece oyun disketlerde/kartujlarda daha az alan kaplamıştır. adamlar düşünmüş yani.
    gayriresmi istatistiklere göre türkiye'de çoğu tv tübünün yanmasının sebebi de bu oyundur. helak olmuştu bizim canım sony.
    (keyif pezevengi, 19.11.2007 03:08)
  12. abimle ilk çetin kavgalarımızı bu oyun yüzünden ettik herhalde. "oynama sırası bende! hayır bende!" diye diye az girişmedik birbirimize. çokça da atari kolu kırmışızdır bu oyun yüzünden. görsellerde gezinirken resmine rastlayınca, oynama hevesim nüksetti aniden. internetten buldum buluşturdum.

şu linkten windows için olan emulatörüyle birlikte indirebilirsiniz: http://rapidshare.com/...

yapmanız gereken şey üzerinde riveraid yazan dosyayı, z26.exe adlı dosyanın üzerine sürüklemek. f1 tuşuna basarak oyunu başlatabilirsiniz. aşağı ve yukarı tuşlarıyla uçağı hızlandırıp yavaşlatabiliyor; sağ ve sol tuşlarıyla da sağa sola hareket ettirebiliyorsunuz. ateş etmek için de ctrl tuşuna basıyorsunuz.

bol şans.

not: eğer gün olur da linkteki içeriğin kaybolduğunu görürseniz, "dostum, river raid demişsin ama link kırık!" diye mesaj atın ki oyunu tekrar yükleyivereyim.
    (selenge, 03.06.2008 18:39 ~ 10.06.2008 16:27)
  13. atari 2600'ün açık ara farkla en kral oyunu.

çok joystick kırdıran, 40'lı yaşlarında iki adamı "sıra bende!" kavgasına düşüren bir oyun. yıllar sonra bakınca "hey gidi hey" diyor insan. ayrıca o kadar da kolay değilmiş. ya da biz paslandık.
    (donersen islik cal, 09.03.2009 23:04)
  14. hayatım boyunca, dünya kadar bilgisayar oyunu oynadım, dünya kadar atari salonu gezdim,
    bu kadar zevkli bir oyun görmedim..

tek anlamadığım soru, uçağın derede ne işi olmasıydı?
    (nayganat noyan, 30.04.2009 19:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil