for real'e ve de everyway that i can'e demediklerini bırakmayaların tükürdüklerini yalamak zorunda kalacakları, olayı bir milli onurdan ziyade türkiye reklamı olduğunun farkında olmayanların mantığı yüzünden akıllarda kalmayacak, hatta avrupa'lıların "siz bu sene katıldınız mı" diye sorması muhtemel bir şarkı.
kulağı oldukça rahatsız eden, doksanların(hatta seksenlerin) kalitesiz türk pop parçalarını anımsatan parça. televizyonda izlediğimde 2005 yılındaki eurovision yarışmasına bununla katılacağımıza inanamadım ciddi anlamda.hayır parça kulağa hoş gelmiyor, bari hatun estetik olsa. şarkı itici, hatun itici, tarz itici, arkada ki vokaller desen birbirinden arıza, haraketler, parmak kıvırmalar, hangi birini eleştirmek lazım akıl sır ermiyor. türkçe olsun diye bu kadar da kasmaya ne gerek var ya.
ilk dinlediğimde kriz geçirmeme sebep olan şarkımsı.ablanın cicikleri sarkıyor ceketi çıkardığında.bir de öyle asena gibi saçları sallamıyor mu.tvyi kırasım geldi.bu şarkı yerine bence şu şarkıyla katılmamız gerekirdi.(bkz: hede hödö höy)
eurovision tarihine kara bir leke olarak düşecek şarkı. sonunculuk kesin, sondan ikincilik büyük başarı. bi daha bize haber vermeden kendi aralarında yapacaklar bu yarışmayı.
şimdi hiç kimse beğenmek zorunda değil,sonuna kadar eleştirilesi bir şarkı zaten.kareografi,vitrin,beste,lirik her açıdan eurovisionda bizi temsil edebilecek bir eser değil.fakat son zamanlarda olup bitenler;bazı tv kanallarının ve müzik sektörünün önde gelenlerinin hadlerini aşan ve olayı eleştiri sınırlarından çıkartarak kişisel hakaret ve düzeysizliğe dönüştürmesi,şarkıyı söyleyen hanım kızımıza terbiyesizce eleştirilere bulunulması bir yöntem ve üslup sorunu haline gelmiştir.
birinci mesele,solisti bestekarı değil önce jüriyi ve organizasyonun başındakileri eleştirin ve kamuoyunu böyle yönlendirin.bunu yapamazsanız rimi rimi ley bile fazladır size eurovisionda.
iki,ibodan leylim ley ile katılmayı öneriyorum.hem yerel hem evrensel.
üç,sayın kırca ve alanson duet yapsın;o parçayla katılalım.
temsil eden parça ve kişinin temsil ettiği ülkenin genel yapısı hakkında fikir verdiğini düşündüğümden,bunu seçen yüksek beğeni düzeyindeki insanların,türkiye'ye kasıtları olduğu kanaatine vardığım,benim sinirden çıldırmama neden olan şarkımsı şey.bu yıl yarışmaya katılan tüm ülkelerin yarışmadan çekilmeleri halinde belki bir şansımız olabilir.
mini mini bir kuş tan daha etkileyici olmayan şarkı. ruslana ve everyway that ı can 'ı göz önüne alıp bir düşünmek lazım, bu şarkı ile nasıl bir sahne gösterisi ortaya koyulabilir diye.
şimdiye kadar eurovizyona katılan şarkılar arasında bir sıralama yapsam sondan ikinciye koyardım bu şarkıyı, sondan birinciliği ise sıfır puan ile akıllara ziyan opera parçası kapmayı başarır her zaman.
rimi rimi ley li ley li limi ley
hey heeeeeeyy
müptela olmuş aşkım bak aşkına
müptela olmuş dönmüşüm şaşkına
leylim ley rimi rimi ley
aşk değil bu sanki bir ceza bana
leylim ley rimi rimi ley
aşk değil bu sanki bir kara sevda
hooo hoov
aşkı yordu seni zalim
çok seviyordu seni kalbim
acınası bak şu deli halim
dön gel hadi güzelim
sevdiğimsin herşeyimsin
beni yakıp üzen güldürensin
sonunda yine beni mahvedensin
kader zalimsin
diye sözleri olan eurovisionda türkiyeyi temsil edecek şarkı.
günümüz türkiye'sini her anlamda temsil edebilecek şarkı.
cem karaca öldü. melih kibar da. kayahan da artık çocuk şarkıları yapıyor. coşkun demir' i herkes unuttu. olsun kenan doğulumuz var ama o da batıya açılacak, mfö artık bulaşmaz zaten (iyi ki de bulaşmaz) , ötekilerinde çoğu tarihsel detone zaten, şimdi canlı yayında normalde yaptıkları gibi bilgisayarla ses düzeltemezler ya...