kızların bayıldığı hafif eblek suratlı aktör
iyi kötü bir sürü filmi vardır, pretty woman kendine ün kazandırmış iyi bir romantik komedidir, chicago kötüleri arasındadır, en azından kendisi filmde alakasız ve şarkı-dans olayı açısından zayıftır
klasik bir palto ve siyah atkıyla filmin başrol oynayan diğer hatun kişisini nasıl tavladığını gördüğümüz, koca burnu ve çekik gözleriyle karizma olan adam. esas karizması trtde seslendirmeyi yapan abimizden geliyor, bilen bilir.
yaşlanıp yüz çizgileri oturduktan sonra gerçekten yakışıklı olan ama sinema oyunculuğu adına kabızlığını terkedemeyen insan... ha, belki adama kendisini ifade edebileceği bir rol teklif edilmiyordur ayrı. şizofreni oynadığı filmde sevmiştim o da ayrı... ayrı, evet ayrı
minnacık, çipil çipil gözleriyle etrafa bakınan bir adam. muğla yöresinin köylerinde kendisine benzeyen çok insan var. yalnızca adamlar değil, kadınlar da aynı karakteristik yüz yapısına sahip. buraya kadar sorun yok ama richard gere çıkıp da:
- lanet olsun mike, seni bugünlere ben getirdim!
deyince pek ciddiye alamıyorum çünkü gözümün önüne hep "yi yiğenim yiyiver gari!" diyen canım yurdumun insanları canlanıyor.
hatta richard gere "lanet olsun!" diyerek avazı çıktığı kadar bağırır, eşyaları yerlere çarparken, kahveden kopup gelen dayı emmi'nin "ülen sabahtan beri canıma doydum senden!" diyerek, richard'ın kıçına bir tekme atması tüm filmlerinden daha fazla hasılat yapardı heralde