yeni taşındığımız evde ilk günlerimiz. alışık değiliz öyle çöp 19.00 dan sonra dışarı çıkarılacak, ayakkabılarımızı içeri alacağız durumlarına. yurttan çıkma ilk haller..
çöplerimizi 18.00 de çıkarıyoruz, zırt zil çalıyor, 19.00 dan önce çıkarmayın, kapıcı toplamaz, 19.30 da çıkarıyoruz zırt zil, bu saatten sonra toplanmaz, iki dakika bakkala gidip geliyoruz, zırt zil çalıyor, ayakkabılarınızı dışarda bırakmayın diye.. aksi gibi evimiz de birinci katta, gelen geçen ilk bizi görüyor.pis lanet.
neyse evimize misafirlerimiz gelmeye başladı. şimdi çöpü bırakırız yine kapı çalar,en azından onlara rezil olmayalım diye neredeyse 2 gün evde çöp biriktirdik.öyle de zavallı bir durumdayız. ne yapsak yaranamıyoruz apartman ahalisine.
neyse sabah kahvaltısı için ekmek alınacak, sevgili adayım atıldı bakkala ben gideyim diye, ben de sabah yürüyüş yapmayı severim ayağıyla birlikte gidelim dedim. evde baskın karakter bir edayla da kızlara sataştım, bu ne çöp yaa dün niye çıkarmadınız ki çöpü üff şu hale bakın. hadi verin de ben giderken atayım.. (ba ba ba)
çöp attığımız yerde çöp kutusu yok, ortaya bırakıveriyosun. görmüştüm akşamdan neyse ki.
kapıdan çıkarken kızlar son kez uyarıyor, yaa sadece akşam bırakılıyor oraya da galiba diye. konchuy dinler mi.. ( eşşek kafam)
elimde çöp torbaları, aday adayımla dışarı çıkıyoruz. ( niye ben taşıyorsam, o zamandan belliymiş kazma olduğu..)ve çöp mahalline bırakıyorum torbaları..
karşıdan 50li yaşlarında bir teyze geliyor.
t: terbiyesiiizzz ( birini çağırıyormuş gibi okuyun)
b: !?
t: sen sen gel bakiyim buraya
b: ... (etrafa bakıyorum. bana mı diyor acaba?)
t: gel hadi terbiyesizz
b:??
ağla1
t: bak yaa!!
b:.........
teyze giderek yaklaşıyor, sevgili adayım olacak öküze bakıyorum bir şeyler yapsın diye.. nafile.
teyzeyle aramda bir adım mesafe varken, artık suçumu kabullenmiş ona bakıyorum. savunma yapsam daha da batacağım. sabah sabah kafam da çalışmıyor zaten. ve teyze beni pas geçip yürümeye devam ediyor. arkamdaki köpeğini çağırıyormuş meğerse. kaka yapmak için kaçmış hayvan da.
allah sizi kahretsin e mi!!
işte böyle bir şey rezil olmak, tam da en güzel en şirin halinizle görünmek isteyeceğinizin insanın yanındayken, uçurum olsa da atlasam, taş olsam, ayna olsam beni kimse bulamasa, göremese anıdır. ( ayna ne bee)