rexx *

adana çık aradan

1. kadıköy'ün eski sinemalarından biri. bahariye'de bulunur. süreyya sinemasıyla birlikte kadıköy'ün en tatlı iki sinemasıdır.
    (whopper, 16.12.2004 01:31)

2. istanbulda yaşamadan önce bir kartlarını görüp hasta oldugum bir sinema salano reklamı bu kadar mı güzel yapılır dememe neden olan halen açık mı kapalı mı bilmediğim ama gitmeyi çok istediğim sinema
    (sorunsal, 05.06.2006 21:37)
  3. grunge sorunlu tipini görebilmek,bu efsaneye birebir şahit olabilmek için gidilmesi gereken yerdir. bu sinemanın etrafındaki kaldırımlarda bol bol grunge sorunlu bulunabilir,burası bir nevi kerterizdir.
    konuyla ilgili olarak ayrıca (bkz: rexx tayfası).
    (battal boy cekirge, 05.06.2006 21:54)
  4. akmar'ın, zamanında çıkan satanist geyiklerinden sonra boşalan sokak piyasasının aktığı, aktarıldığı köşedir. barlar sokağı * üzerinde bulunmasından sebep zamanında buluşma noktalığı görevini de az üstlenmemiştir. şimdilerde bu özelliği, düşününce saçma gelebilir. halbuki git nerde takılcaksan otur bekle orda, ne o öyle dışarda buluşup ortama birlikte akmalar falan. sanki tom cruise nicole kidman çifti olarak özel davete birlikte girip kameralara poz verme derdin var. şimdi yine düşündüm de dersane çıkışı falan da buluşuluyordu burda. hatta daha çok öyle oluyordu. o kdar da saçma diilmiş lan.bunun dışında kaldırımlarında, karşıdaki binanın merdivenlerinde falan oturulur, çok sapıtılmadığı sürece içilebilir.
    sinema olarak ise anadolu yakasının film festivallerine katılan tek sineması gibi bişeydir. yamulmuyorsam en son bi caddebostana uzanmştı festival onun dışında da yok.
    ortamı samimidir. hiç tanımadığınz tipler yolda yürürken sigara, para sorabilir. varsa veriniz.
    aslında eskiden nefret bile ederdim bu yerden. hatta oraya takılanları hakir gördüğüm de sık görülmüştür ortaokulda, lisede.ama şimdi nedense çok batmıo.iyidir, hoştur rexx sineması.
    (culdesac, 05.06.2006 22:14 ~ 22:17)
  5. (bkz: emo headquarters)
    (zaknafein, 04.10.2006 22:54 ~ 22:54)
  6. emo town center*. azaldıkça burdan basıyolar emoları.
    (olahabeoy, 08.01.2007 12:11)
  7. emo yoğunluk sensörü ile rahatlıkla bulunabilir.
    (akaydo, 01.02.2007 00:35)
  8. "türk gençliği nereye gidiyor?" konulu sosyal tez için uğranacak ilk araştırma merkezlerinden biridir. önünde 5 dakika beklemek, geleceğimizin pek de parlak olmadığını anlamaya yeter. üzüntü ve ibret verici bir mekandır.
    (zelig, 06.03.2007 12:21)
  9. titanik gösterimdeyken bir senelik gelirini iki haftada toparlayan, süreyya sineması kapandıktan sonra kadıköyde rakipsiz kalan sinema.
    (stalefish, 06.03.2007 13:38)
  10. bildiğimiz sinema salonudur kendileri,gidilir,girilir,film izlenir,çıkılır. gidiş yolunda ise; acayip insanlar ile karşılaşılır.
    kimlerl var? susun ben cevap verecegim;rock ve rape gonul vermiş kişiler.
    -aç evladım?
    -ohaaa lan
    - konuyu aç olum
    önce rock kişilerinden başlıyorum; bu rock kişileri 14-18(üstü yok sınır 18) yaş arası kişilerdir,siyah giyer,panda gibi gözlerini boyarlar oraya toplanırlar, bu kişileri bir kaldırıma oturup izlemek gereklidir.(anlatamam görmen lazım)
    bu rock kişileri; grup halinde bir yere dağılmışlardır,ellerinde sigara(yaş 14-18) etrafı kesip sigara dumanından halka çıkartmaca oynarlar.
    takılmak zorunda oldukları mod karamsarlık olduğu için yüzleri asık gezerler,kesinlikle inanıyorum ki; eve gittiklerinde ise; asi takılır ve ana baba sözü dinlemezler.
    gece gidilirse eğer; farklı bir manzara ile karşılaşılır,hepsi yerlerde ve sızmıştırlar,yerlerde bira şişesi,gözler yukarıda,kafa uçmuş(zaten yok) şekildedirler.ama bunların yaşı biraz daha yüksektir 16-18.
    ayrica oradan geçen saf ve temiz yürekli kişilere laf atmadan duramazlar.
    eşofman giyip önünden geçerseniz''ıyykkkk tikeye bak'' ''tiki al benim *iki'' gibi çığırmalar duyabilirsiniz.
    ders1: buradan eşofman veya markalı bir şeyler giyip geçmeyiniz.çuval ile gidin
    ders2: laf atanlar genelde kız oldukları için sevinebilirsiniz aslında, ''oo tanışırım ben bunla şimdi'' dersiniz ama yaşı 18dir veya altıdır emin olun.
    tenefus: tamam dağılabilirsiniz
    yorum:ulan,sizin ananız babanız yok mu,sabah gelip akşama kadar orada ne bok yiyorsunuz, ulan sen daha geçen müslüm gürses dinleyeip kendini jiletliyordun şimdi gelmiş siyah giyinip ona buna laf atıyorsun.
    hele kızlara hiç bir şey demiyorum, o cocuktan inip diğer cocugun kucağına oturuyorsun, yok abi yok gercekten uyuz oluyorum, şimdi gidip birisini öldürsem hiç vicdan azabı çekmem.liderlerinin özel güçlerinden korkuyorum.
    ayrıca; bu tiplerden yonja.com'da bolca vardır, rexx'in önünde resim çekilmeceler,kız arkadaşları ile lezbiyen şekilde poz vermeler, anket yaparlar yonja'da, nasıldır bunların anketi,farklıdır.
    örn: ölmeden önce ne yaparım?
    1. alışveriş yaparım( ölecegini bile bile ne alışverişi lan)
    2.rexx'in önüne gidip arkadaşlarım ile vedalaşırım( işe bunu bekliyordum)
    3.şeytan ile anlaşma yapıp ölümümü erteletip,onun adına çalışırım( işte bu ya, sallama değil aynen böyle)
    4..........................cart curt
    5..........................cart curt
    bunlar genelde lise hayatına başlayınca böyle olmakta,bizim komşı kızı var 16 yaşında, lise 3 veya 2 okumakta, eskiden bu kız böyle değildi artık ne olduysa okulda bilemiyorum kız kendini aştı. okul çıkışı rexx önüne gitmeler,sigara içmeler, 2 sene sonra öss sınavına gireceksin be kızım.der çalış.
    bazılar ise; bir heves bu birliğe giriyor 1 2 sene takılıyorlar bir bok olunacağını anladıklarında eski hallerine dönüyorlar.ben bu kişilerinde dinlediği muzikten anlamam ama söylenenlere göre 2 bilinmeyen grup ismi söyleyip ''ben bunu 5 yaşından beri dinliyorum ulan'' diyorlarmış. yalanda da sınır tanımıyorlar maşallah
    benim onlara karşı böyle bir kin beslemem haklarında bu kadar uzun giri girmemin sebebini bende aslında bilmiyorum, belki de; kızlar ile iç içe takılıyorlar,sağlarında kız sollarında kız var diye kıskanıyorum.

rap kişileri: bu rap kişileri; kadıköy acil denen giyim mağazasının önünde toplanırlar, şapkalar yandı,pantolon düşüktür, 3 tane t-shirt giymişlerdi,ellerinde beyzbol sopaları
    vardır.duyduğuma göre aralarında freestyle savaşı yaparlarmış, bunların takıldıkları yere ara sıra ceza geldiği için götleri daha da kalkmaktadır. ceza ile fotograf cekilip, yonja'ya koyarlar.
    bunlar genelde türkçe rap dinlerler ama nedense zenci gibi giyinir, konuşurken zenci gibi hareket ederler, tenleri beyaz olmasa compton mı harlem mi lan dersiniz.taksiciye küfür edersiniz yanlış yere getirdi diye. türkçe rap olayında ceza,istanbul attack( yanlış yazmış olabilirim) bunların yaşı rock kişilere göre biraz daha büyüktür. 18 19 civarıdır. ama liseye yeni başlayan tiplerde bunların arasına girip yaş ortalamasını düşürmektedir. bu rap kişilerin orada kestikleri bir yer vardır orasıda rock kişilerin takıldığı yer. rock kişilerin istemeden verdikleri söylenip durur, test etmek için arada kaynaşmaya çalışırlar. rock kişilerden kız olan elamanlar kobay olmaktan mutludur.
    dinledikleri tür demiştik ve kalmıştık: bunlar eski rapper kişileri ve grupları bilmezler popüler kişileri dinlerler bu yüzden uyuz olurum.
    kim var popüler: eminem,snoop dogg,50 cent vs.ama bu kişilere de la soul 'u sor o ne lan derler.
    bu kişiler şapkayı yan takmakla rapper olacağını sanıyor ben işte buna üzülüyorum, birisine rap desen özenti müziği der, peki neden der, işte bu kişilerin yüzünden der.
    ben rap dinlerim ama asla onlar gibi giyinip, sokak başında,zar atmaca oynamam,''tupak'a respect duyalım'' yazmam.beyzbol sopası elimde dolaşmam. insan gibi giyinip insan gibi şevişirim ve işime bakarım.
    bunları her ne kadar sevmesem bile rock kişilerinde daha uysal olduklarından kanım kaynamakta. rexx'in önünden geçen kişilere ''ananı sikim'' ''ben böyle hayatın mına....'' bakışları atmazlar uysal ve hayata bağlıdırlar., aslında rock kişileride öyledir ama onların yapmak zorunda olduğu taklittir bu.

.sonuç olarak: bu rap kişileri zenci yaşamını seçmiştir, artık bir şey yapamayızdır geçmiş olsundur. giyimleri değil konuşmalar bile değişmiştir; wassup mannn,homie naber,adamım,oh my dog gibi. yazıktır daha yaşları gençtir.(zenci filmlerindeki konuşma tarzına dikkat ve ellere dikkat,aynısıdır)

toplu sonuç: bu grupların hepsi rexx'in önünde toplanırlar işte ,olay bundan ibarettir. nedense her kadıköye gidişimde oradan geçiyorum, bakışlardaki ışıktan küfür yediğimi anlayıp hızlıca kayboluyorum.
    bu gençlere birisinin el atması lazım eriye eriye yok olacaklar.
    rock kişiler: hayat güzel,küfür etmeyin,bakış atmayın, gidin parka ne güzel eğlenin,gezin,gondola binin, kendiniz gibi olun.
    rap kişileri: ne güzel dilimiz var, ittirince alıyon mu hangi dilde mevcut sen neden fuck,motherfucker gibi laflar edersin.konuşurken elin kolun oynamasın, bir kere o el inecek.
    bu kadar uzun giriyi neden bunlar hakkında yazdım onu da anlamadım buraya kadar sabredip bu gereksiz ve dağılgan giriyi okuyanlara teşekkür ederim.
    öptüm herkesleri, rock kişilerini ayrı ayrı öptüm
    (eazy, 17.10.2007 15:26 ~ 24.12.2007 00:35)
  11. büyük bir sinema salonu ve çok sayıda cep sineması bulundurur bünyesinde , büyük salon sinema keyifini bana yaşatmıştır , şu sıralar pazartesi ve perşembe günleri bir çok kadıköy sinemaları gibi genç turkcell şifresi ile 1 alana 1 bedava uygulaması yapan , talebi böylece arttıran , kadıköyün simgesi haline gelmiş ,yıllar geçtikçe 'x' sayılarını arttıran eski bir sinema mekanıdır.
    (blondestorm, 31.03.2008 22:26 ~ 22:28)
  12. sözlükte hoşlanmadığım kişileri burada kıstırıp ıslak havlu ile dövüyorum.
    (ver ordan tek kart, 08.07.2008 02:28)
  13. bir zamanlar duvarında "nuri alço: sinemaseverin dostu" yazan sinema.
    (basima trajik bir olay gelsin istiyorum, 08.07.2008 02:34)