anlamadığım film. sanırım
guy ritchie iyi bildiği alanda farklı şeyler deneme maksadıyla başlamış, fakat ikinci yarının sonlarına doğru aksiyonlu mafya filminden psikolojik alemlere dalıyoruz ve çıkamıyoruz. aldım, verdim, ben seni yendim türü iç hesaplaşmalardan sonra finalde nereye varıldığını da bilemiyorum. konu felsefeyle ve ruhsal sorunlarla karıştırmak için kötü bir seçim ama orijinal senaryo filan denebilir, mahsuru yok.
efendim, madem bişiycik anlamadık oyunculuk eleştirebiliriz.
jason statham yine cool olmuş, hatta bence aksiyonu bırakıp ciddi dramlarda oynayacağına harcanmakta ısrar etmiş;
ray liotta hafiften gay mafya babası rolünde komedi filmlerine daha çok yakışırmış, zaten abartılı bir oyunculuğu var ama bu güç saplantılı karakteri oynamak için yeterli olmamış;
vincent pastore muhteşem uymuş role,
andré benjamin'e ise hey ya! demek istiyorum sadece. çizgi roman geçişlerini iyi kullanmışlar ayrıca, en iyi sahneler o soygunun geçtiği 5-10 dakikadaydı bence. hatta kurguyu anlamadan da zevkle izlenecek bir filmdi esasında.
guy ritchie'ye bu kadroyla komedi filmi çekmesi önerilmeliymiş, bu türün seyircisi olarak biz bunu anlamıyoruz, anlamak için 3 kez izleyip bağlantı kuramayız, tembeliz.