görseller
revenge of the sithrevenge of the sith
revenge of the sithrevenge of the sith
belki ilginizi çeker
  1. · ben seni bir kardeş gibi görüyorum
  2. · sözde jedi soykırımı
  3. · labyrinth of evil
  4. · die rache der sith
  5. · you will try
  6. · battle of the heroes
  7. · avatar the last airbender
  8. · what have i done
  9. · revenge of the sith
  10. · art arda izlenmesi gereken filmler
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · 2012
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · colin kazım richards
  8. · hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar
  9. · e mc2

revenge of the sith  

sayfa  / 2
  1. star wars un 3. bölümünün adı.19 mayıs 2005'te vizyona girecek film.merakla bekliyoruz
    (man on the moon, 26.07.2004 03:35)
  2. "the revenge of sith" adlı 3. yıldız savaşları filmi.fimde senatör palpatine güç toplamaya ve kuracağı imparatorluğun temellerini atmaya devam ediyor.bu arada kendisine en yakın olan anakin skywalker a da gücün açığa çıkmaması gereken yanlarını göstererek onu kötü tarafa çekmeğe çalışıyor
    (data, 07.08.2004 17:51)
  3. (man on the moon, 21.10.2004 19:11)
  4. sweatshirtleri internette kapış kapış giderken shipping denilen lanet hadise yüzünden beni ebaylere sürüklemiş film.
    (man on the moon, 06.01.2005 02:12)
  5. yeni trailer'ı internette dolaşan sagayı tamamlayacak ölüm film..

dikkat spoiler;

yeni trailerda anakin skywalker ile palpatine arasındaki konuşmalara ve anakin'in nasıl dark side'a sürüklendiğinin ipucuları veriliyor..an an kısa görüntüler ile anakin'in jedi temple'a yaptığı saldırı gösteriliyor..palpatinin, mace windu dahil olmak üzere 5-6 tane klas jedi master'i nasıl tek başına düşürdüğü de çarpıcı bir şekilde gösteriliyor..içimdeki sw aşkının bir kat daha arttırdı bu trailer..
    (zeus, 12.03.2005 12:42)
  6. --->dikkat spoiler çıkabilir--->

palpatine karizmatik tok sesi ile genç skywalkerla konuşmaktadır;

p: the dark side of the force is a pathway to many abilities some considered to be unnatural!!..
    a*: is it possible to learn this power??
    p: not from a jedi!!

ve 2. fragman tekrar tekrar izlenir..bitince de zevkten ağlanır..19 mayıs iple değil halatla çekilir, 4 gözle değil 44 gözle beklenir..
    (zeus, 15.03.2005 18:54 ~ 18:54)
  7. gösterime girceği tarihi duyduğumdan beri bir heyecan ile beklediğim fakat vizeler gelmesin diye acaba çabuk gelmesini istemesem mi acaba diye düşündüğüm,konusu ile yeni bir dine yol açan büyük klasiğin yeni üçlemesinin son filmi ve tüm 6lığın en iyi filmlerinden biri(deniyor)
    (ecologist, 15.03.2005 20:32)
  8. hüzün, keder, sevinç gibi çeşitli duygularla beni benden alan trailer, şimdi gel de bekle filmin gelmesini, nasıl rahat uyuyabilirim ki palpatin öyle karamurat vari jediların üstüne (gerçi altlarına dalıyordu ama) dalarken, sabır denen erdemi de öğreniyoruz bu arada
    (boundless, 15.03.2005 21:11)
  9. 11 cd'lik audio dosyaları ele geçirilen, şimdiden spoiler mağduru olmuş film.
    (man on the moon, 26.03.2005 11:31)
  10. pg 13 alabilecek bir film olabilir aynı zamanda.
    (bkz: anne ben star wars izlicem)
    (man on the moon, 26.03.2005 11:35)
  11. (kornish, 26.03.2005 11:55)
  12. amerikan sinemalarında pg 13 alacak olan film olmuştur. burada ise parayı verenin düdüğü çalacağı filmdir.
    (man on the moon, 13.04.2005 00:33)
  13. gösterime giriş tarihinin ertesi sabahı finalim olan film
    (boundless, 03.05.2005 22:20)
  14. kimya finalinin 20 mayıs olması hiç bir zaman engel olmamıştır, olamayacaktır.
    (lord andurien, 03.05.2005 22:36)
  15. sinema seyircisinin en çok beklediği devam filmlerinden biri. artık ne kaldı seyredicek? yüzüklerin efendisi bitti, yıldız savaşları bitiyor; eskisi gibi cesur yürek, olağan şüpheliler, baba, dövüş klubü gibi mükemmel filmlerde vizyona girmiyor... x-men ve spiderman in devam filmleriyle kendimizi avutucaz artık. uzun zamandır sinemaya gidipte " vay be ne filmdi " diyemiyorum. en son testere birazcık etkilemişti. senaristler güzel senaryo bulamıyor, kitaplara yöneliyor; yönetmenlerde eldeki sınırlı senaryoları bok ediyor ( truva, büyük iskender gibi ) ; yanlış filmlerde yanlış oyuncular oynuyor ( cennet krallığındaki orlando bloom ); trt-1 deki gösterimleri sırasında çocuk yaşta felsefesini algılayamayıp sonradan hastası olduğum bu büyük başyapıt için son bir kez büyük umutlarla sinemaya koşucam bu haftasonu. bu da beklenen son filmdi, artık hiçbirşey kalmadı...
    (darkelf, 17.05.2005 18:29)
  16. senaryosunda buşt'a alıntılar taşıyan film.ya benimlesin ya da düşmanımsın tarzı söylemlerde bulunan anakin skywalker,darth vader safhasına geçmiş ve başına buyruk bir halde orduyu yönetmeye ve kendinden olmayanları saf dışı etmeye adamıştır enerjisini.
    (tutkuyakar, 17.05.2005 18:54)
  17. özel galasına gittim gördüm adamlar yapmış, olmuş mu olmuş ama...
    aması spoiler'e girer sölemem, ancak gnctrcll'den turkcell'e yatırdığım paraları birazda olsa geri aldım, ona mutluyum...
    (stocky2001, 18.05.2005 00:53)
  18. söyleyebileceğim her şey spoiler'e girebilir ama bunu söylemek zorundayım. galaksi order 66'in getirdiği kadar bir acı yaşamadı.
    (radiance, 18.05.2005 00:58)
  19. filmde verilen executive order 66'ın bir benzerinin jedi'lar tarafından yüzyıllar önce sith'ler için verildiği göz önünde bulundurulursa, galaksi'nin ikinci kere böyle bir acı tattığı söylenebilir.
    (stocky2001, 18.05.2005 01:09)
  20. turkcell'in* sayesinde özel gösterimine gidip iki gün önceden izleme fırsatı elde ettiğim, star wars serisinin son filmi. hikayenin anlatımındaki shakespeare-vari anlatımdan tutun ölçülü olarak kullanılmış efekt sahnelerine kadar her şey muhteşemdi.

turkcell, kendisine yakışanı yapmış ve organizasyonu kusursuz hazırlamıştı. film başlamadan önce verilen kokteyl biraz uzun sürse de, gnçtrkcll'li ablalar sayesinde sıkılmamız* engellendi.

star wars fanlarının merak ettiği şeylere gelince... (okumamanız tavsiye edilir, yazmazsam edemem ama)

--- spoiler ---

anakin'in* vücudunun nasıl yandığı ve neden karanlık tarafa geçtiği ortaya çıktı. (şahsen karanlık tarafa sempati duyar oldum) obi wan kenobi ile volkanik bir gezegende yaptığı dövüş sahnesinde kaybeden taraf oluyor, lavlar tarafından tüm vücudu (yüzü dahil) yanıyor. darth vader'ın suratının nasıl o hale geldiği de açıklığa kavuşmuş oluyor. anakin, rüyasında müstakbel eşi padme'nin doğum yaparken öleceğini görüyor. ve onu yaşatmak için tek çaresinin karanlık tarafın gücüne sahip olmak olacağını düşünüyor. jedi konseyinin kendisine güvenmemesi ve ustalığa yükseltilmemesini hazmedemiyor. tüm bu psikolojiler içerisinde kendisine sunulan en güzel teklifi (sith'lerin tarafına geçmesi) kabul ediyor...

--- spoiler ---

ayrıca yoda'nın başarıya ulaştığı iki sahnede koskoca salon tarafından alkışlanması da, galanın en renkli yanlarından birisiydi.

[(edit) derin not: spoiler için eksi oy veren arkadaşları gözlerinden öpüyorum. boşuna mı uyarı koyduk!]
    (balta, 18.05.2005 01:14 ~ 01:35)
  21. filmin gösterime girmesine iki gün olmasına karşın, önceden gören şanslılardan da olsak da spoiler kabul edilemez bir film. en azından birileri daha görsün bu filmi ya
    (stocky2001, 18.05.2005 01:19)
  22. dikkat, spoiler ile karışık açıklamalar..

gittik gördük, nitekim lucas abimiz bitirmiş olayı her anlamda..

bir kere clone wars'u izlemeyenler için (starwars animesi) general grievous karakteri biraz sönük kalabilir..nitekim tüm eklemleri 360 derece dönebilen bu karakter, aynı anda 4 ışın kılıcı kullanabiliyor (ki bunu filmde gösteriyor) ve 6 tane jedi master'i aynı zamanda haklayabiliyor..ayrıca hasta hasta dolaşmasında da en büyük etmen mace windu'dur nitekim yamulmuyorsam clone wars'un 25. bölümünde grievous'un bir gıdımlık akciğerlerine force grip yaparak sıkmaktadır..ondan biraz güç kaybetmiş ve hasta durumdadır..aslında daha ihtişamlı bir karakterdi ama öyle gösterilmiş..

konuya gelecek olursak, lucas'ın herhalde çekmiş olduğu en güzel film denebilir..yine izlediğimiz ve eski episode'lar ile bağlantı kurduğumuz zaman bir kaç mantıksızlık ya da film hatası yakalayabiliyoruz..yanılmıyorsam 4. episode'da leia annesini hatırladığını dile getiriyor..ki bu filmde gördüğümüz gibi padme yavrularını doğurduktan sonra hayata gözlerini yumuyor..

anakin skywalker'in dark side'a doğru yolculuğu çok güzel bir dille anlatılmış ve seyirciye istenen duygu verilmiş..ne olursa olsun, hangi evrende olursak olalım sevginin ve onun karşısında hissedilen duyguların en büyük kuvvet olduğu temasına üstüne basılarak değinilmiş..nitekim anakin'i de hem annesini kaybettiğinde hem de padme'yi kaybedeceğinde duyduyu acıya onlara karşı hissetmekte olduğu derin sevgi neden olmuştur..

oyunculuk konusunda ise yine bu film zirve yapmış diyebilirim..artık hayden christansen abimizin daha da rolüne yakışır bir performansta oynamış..özellikle dark side'a geçtikten sonra beklediğimden daha başarılı davranmış, rolünün hakkını vererek oynamış..
    ayrıca filmde gördüğümüz duello sahneleri de çok başarılıydı..bir an aklıma 1977'de çekilmiş 4. episode'daki vader vs. obi-wan duellosu geldi..heyy dedim, zaman ne kadar çabuk ilerliyor, teknoloji ne kadar çabuk ilerliyor..anlayan anladı zaten..sadece filmin son duellosu için hayden ve ewan abilerimizin günde 2'şer saat antreman yaptıklarını duyurmak isterim..başlangıçta her ne kadar count dooku'nun kolay ölmesi beni biraz şaşırtsa da, filmin geri kalanı duello konusunda kendini çok güzel toparlıyor..

ağlamamak için kendimi zor tutttum ama yine de jedi tapınağına yapılan saldırı sahnelerinde gözümden bir damla yaşın düştüğünü hatırlıyorum..

lucas'ın birşeyleri simgeselleştirerek göstermesi gerçekten seyircide acaip etki bırakabiliyor..nitekim mustafar'daki duello sırasında denildiği gibi obi-wan'ın arkasından gelen ay ışığı ile anakin'in arkasından gelen kızgın lav sahnesi unutulacak gibi değil..ayrıca anakin'in obi-wan'ın arkasından "i hate you" diye haykırması ve buna rağmen obi-wan'ın verdiği ayar dolu cevaplar da yine gözlerden bir damla yaşın gelmesine neden oldu..

sonuçta lucas 4. filmine yani eski üçlemenin ilk filmine a new hope ismini vermişti..filmin sonunu da tam karanlık ve kötümser bir havada bırakmadı..umut dolu bir sahne ile sonlandırdı..
    (zeus, 19.05.2005 22:00)
  23. an itibariyle dc'ye düşmüş muhteşem film.
    (skubidu, 21.05.2005 01:03)
  24. çok acıklıydı yaa... bence aksiyon kısmı çok güzel ama geri planda; senaryo güzelliğiyle ön plana çıkmış (ya da benim psikolojim bozuk ağlayasım geldi çok hüzünlendim izlerken).
    (gelecegim, 25.05.2005 01:56)
  25. küçük ve büyük bush'a göndermelerle dolu olduğu iddia edilen film.

---
    "george lucas’ın cannes film festivali’nde ilk gösterimi yapılan son ‘star wars’ filmi ‘revenge of the sith’, abd başkanı george bush’un -ırak başta olmak üzere- yürüttüğü dış politikasını eleştiren ögelerle dolu.
    `
    cannes film festivali’nde filmi izleyenler,anakin skywalker’ın ‘karanlık taraf`’a düşmesi ve savaş kışkırtıcısı imparatorun yükselişi hikayesinin, başkan george bush’un terörizmle savaş ve `ırak’ın işgali` siyasetini anımsattığını belirttiler.

anakin skywalker / darth vader karakterini canlandıran hayden christensen de filmin bush-karşıtı mesajlar taşıyıp taşımadığı konusunda olumlu görüş belirterek, ‘revenge of the sith’ filminin, yalnız şu sıralarda başkanlık görevini sürdürmekte olan oğul bush’a değil, aynı zamanda eski abd başkanlarından olan baba bush ile richard nixon’ın da dahil olduğu savaş-çığırtkanlarına göndermelerle dolu olduğunu söyledi.

filmde anakin’in, eski akıl hocası obi-wan kenobi’ye “eğer benimle değilsen, düşmanımsın” demesi, başkan bush’un 11 eylül saldırılarından sonra “bizimle değilseniz, teröristlerle birliktesiniz” ifadesini anımsatmasından ötürü avrupalı izleyenlerin -özellikle fransızların- dikkatini çekti ve takdirini topladı.

ünlü yönetmen george lucas ise filmi ırak savaşı’ndan çok önce yarattığını savunarak, filmde böyle metaforlar kullanmadığını kaydetti.

---
    (kaynak: ntvmsnbc)
    (balta, 25.05.2005 02:16)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil