dikkat,
spoiler ile karışık açıklamalar..
gittik gördük, nitekim lucas abimiz bitirmiş olayı her anlamda..
bir kere clone wars'u izlemeyenler için (starwars animesi) general grievous karakteri biraz sönük kalabilir..nitekim tüm eklemleri 360 derece dönebilen bu karakter, aynı anda 4 ışın kılıcı kullanabiliyor (ki bunu filmde gösteriyor) ve 6 tane jedi master'i aynı zamanda haklayabiliyor..ayrıca hasta hasta dolaşmasında da en büyük etmen mace windu'dur nitekim yamulmuyorsam clone wars'un 25. bölümünde grievous'un bir gıdımlık akciğerlerine force grip yaparak sıkmaktadır..ondan biraz güç kaybetmiş ve hasta durumdadır..aslında daha ihtişamlı bir karakterdi ama öyle gösterilmiş..
konuya gelecek olursak, lucas'ın herhalde çekmiş olduğu en güzel film denebilir..yine izlediğimiz ve eski episode'lar ile bağlantı kurduğumuz zaman bir kaç mantıksızlık ya da film hatası yakalayabiliyoruz..yanılmıyorsam 4. episode'da leia annesini hatırladığını dile getiriyor..ki bu filmde gördüğümüz gibi padme yavrularını doğurduktan sonra hayata gözlerini yumuyor..
anakin skywalker'in dark side'a doğru yolculuğu çok güzel bir dille anlatılmış ve seyirciye istenen duygu verilmiş..ne olursa olsun, hangi evrende olursak olalım sevginin ve onun karşısında hissedilen duyguların en büyük kuvvet olduğu temasına üstüne basılarak değinilmiş..nitekim anakin'i de hem annesini kaybettiğinde hem de padme'yi kaybedeceğinde duyduyu acıya onlara karşı hissetmekte olduğu derin sevgi neden olmuştur..
oyunculuk konusunda ise yine bu film zirve yapmış diyebilirim..artık hayden christansen abimizin daha da rolüne yakışır bir performansta oynamış..özellikle dark side'a geçtikten sonra beklediğimden daha başarılı davranmış, rolünün hakkını vererek oynamış..
ayrıca filmde gördüğümüz duello sahneleri de çok başarılıydı..bir an aklıma 1977'de çekilmiş 4. episode'daki vader vs. obi-wan duellosu geldi..heyy dedim, zaman ne kadar çabuk ilerliyor, teknoloji ne kadar çabuk ilerliyor..anlayan anladı zaten..sadece filmin son duellosu için hayden ve ewan abilerimizin günde 2'şer saat antreman yaptıklarını duyurmak isterim..başlangıçta her ne kadar count dooku'nun kolay ölmesi beni biraz şaşırtsa da, filmin geri kalanı duello konusunda kendini çok güzel toparlıyor..
ağlamamak için kendimi zor tutttum ama yine de jedi tapınağına yapılan saldırı sahnelerinde gözümden bir damla yaşın düştüğünü hatırlıyorum..
lucas'ın birşeyleri simgeselleştirerek göstermesi gerçekten seyircide acaip etki bırakabiliyor..nitekim mustafar'daki duello sırasında denildiği gibi obi-wan'ın arkasından gelen ay ışığı ile anakin'in arkasından gelen kızgın lav sahnesi unutulacak gibi değil..ayrıca anakin'in obi-wan'ın arkasından "i hate you" diye haykırması ve buna rağmen obi-wan'ın verdiği ayar dolu cevaplar da yine gözlerden bir damla yaşın gelmesine neden oldu..
sonuçta lucas 4. filmine yani eski üçlemenin ilk filmine a new hope ismini vermişti..filmin sonunu da tam karanlık ve kötümser bir havada bırakmadı..umut dolu bir sahne ile sonlandırdı..