görseller
return of the jedireturn of the jedi

belki ilginizi çeker
  1. · star wars episode vi return of the jedi
  2. · the return of the jedi
  3. · lando calrissian
  4. · birinci cumhuriyeti geri istiyorum
  5. · alex parks
  6. · sanki buranın komutanı önce insan olacak
  7. · luke skywalker
  8. · battle of endor
  9. · bir günde yedi film izlemek
  10. · john williams
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · boylumlama
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · google wave
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · günebakan
  9. · balıklar

return of the jedi  

1. luke skywalker'ın ışın kılıcının renginin yeşil olduğu film.
    (estaril, 22.03.2004 01:14)
  2. "takke düştü kel göründü" mesajını veren star wars bölümü, saga'nın sonu.
    (man on the moon, 08.01.2005 02:58 ~ 02.07.2009 23:58)
  3. akıllara kazınan "i am a jedi like my father before me" repliği ile luke skywalker ın gönüllerde bir kez daha taht kurduğu, serinin son halkası olan filmdir.
    (gelmir tasartir, 03.04.2006 13:01)
  4. yiğit özgür'ün bu haftaki penguen'de konu edindiği ve beni çok güldüren karikatürüne konu olan film.
    (eglaia, 03.04.2006 13:27)
  5. anakin skywalker'ın yani darth vaderın maskesini çıkardığında "tanrım yakışıklı anakin neye dönüşmüş böyle?" diye iç geçirme olasılığınız büyük.
    (malibumsu, 20.05.2007 22:55 ~ 22:56)
  6. (frayedendsofsanity, 20.05.2007 22:59)
  7. sonunda gördüğümüz anakin skywalker ruhu (sebastian shaw), 2004'te hayden christensen olarak değiştirilmiştir efendim. bence pek de güzel olmuştur.
    (jack, 22.07.2008 12:50)
  8. filmin sonunda yoda ve obi wan kenobi'nin yanındaki yaşlı ve ışığa dönen darth vader görüntüsü yerine genç anakin skywalker'ın konması koca bir ömrü çöpe atmaktır bana göre, büyük bir hata. kaskı çıkmış gördüğümüz son anlarından yaşlı başlı bir jedi ustasına dönüşü ve gülümsemesi çok daha anlamlıydı. klasiklerle yeniden oynamayın, rötuşlamayın. akıllı ol george lucas.
    (iao, 17.10.2008 12:08)
  9. bu bölümde obi-wan "ben" kenobi ile luke skywalker arasında geçen diyalog filmin finalindeki değişikliğe bir miktar ışık tutmaktadır.

luke: niye babamın darth vader olduğunu söylemedin bana? babamı darth vader'ın öldürdüğünü söylemiştin.
    obi-wan: baban çok iyi bir dosttu, çok iyi bir pilottu, çok iyi bir jedi şövalyesiydi. ancak karanlık tarafın büyüsüne kapıldı ve darth vader'a dönüştü. bu açıdan baktığımızda sana yalan söylemedim. darth vader, anakin skywalker'ı öldürdü.

(tabii diyaloğu aynen yazmış değilim ama temelde bu çizgide bir diyalogdu.)

2004 senesinde return of the jedi'ın remastered dvd'si çıktığında sebastian shaw yerine hayden christensen'ı gördük. obi-wan'ın, yani alec guiness'in repliğinin ışığında şöyle bir yorum yapılabilir; obi-wan da yoda da öldükleri zamanki halleriyle görünüyorlar finalde. anakin skywalker zaten karanlık tarafa geçtiği gün ölmüştü. bu sebepten karanlık tarafa geçtiği günkü görünümüyle finalde yer almasının kanımca yanlış bir yanı yoktur efendim.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 16.07.2009 14:26)
  10. bu filmin sonunda anakin skywalker'ın mavi neonlu haline sonradan yüz gerdirme ve botoks yaptırma sebebi, kanımca, daha en başta karanlık tarafa geçme sebebiyle birebir aynıdır. bir yanda dış görünüşe önem vermeyen, bir lokma bir hırka felsefesini benimsemiş yoda ve obi wan gibi gerçek cedaylar, diğer yanda seneler süren hırıltıllı mecburi hizmet ve elli bin voltluk force lightning deneyiminden sonra bile aklını başına devşirememiş anakin. ibiş her yaşta ibiş. (lat. ibicus omnia ibicum.)
    (tembel, 16.07.2009 14:33 ~ 14:37)
  11. sadece filmin sonu ile (anakin in hayaletinin diğer jedi lar ile birlikte göründüğü sahne) ilgili yüzlerce şey yazılıp çizilmiştir. internette bu sahnenin alternatif versiyonlarını bulmak mümkün, hatta üçlünün yanına bir de qui-gonn jinn in eklendiği versiyonları bile var ki bence hiç de fena olmamış. şahsen ben, sebastian shaw ın olduğu sahneyi tercih ederim çünkü anakin in ilk üçlemeden akıllarda kalan bir antipatisi var. şunu da unutmamak gerek ki nefretine ve hırsına yenik düşerek dark side a geçen kişi anakin skywalker dır, sonradan doğru yolu bulup light side a dönen kişi ise darth vader dır. bu da farklı bir bakış açısı.
    (mr x, 28.07.2009 13:10 ~ 13:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil