belki ilginizi çeker
  1. · ölümcül deney 3
  2. · ağızda sigara içerken ölmek
  3. · ashanti
  4. · ali larter
  5. · claire redfield
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · domuz gribi
  5. · google wave
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · colin kazım richards
  8. · lost ta türk karakter olursa olacaklar
  9. · kola şişesinin değişik kullanımları

resident evil extinction  

1. bekleyenine 3. filmin ilk görüntüleri, evet çölde (bkz: las vegas) geçiyor

http://www.sonypictures.com/...
    http://video.google.es/...
    (lex, 12.03.2007 11:33)
  2. trailerı çıkmış olan filmdir. gösterim tarihi ise önümüzdeki sonbaharı gösteriyor.

http://www.youtube.com/...
    (devil, 12.03.2007 22:27)
  3. oyuncular ve karakter isimleri:
    milla jovovich (alice) , oded fehr (carlos olivera) ,ali larter (claire redfield) , ıain glen (dr. ısaacs/tyrant) , mike epps (l.j.) , spencer locke (k-mart) , ashanti (betty) , christopher egan (mikey)
    amerika'da 21 eylülde gösterime girmiş,burada 19 ekimde girecekmiş, jill valentine yanılmıyorsam yok, mini etek açığını başka kişiler ile kapatmalarını umuyorum.
    o sıcakta birisi giyer herhalde.
    (eazy, 08.10.2007 01:17)
  4. -------------------belki spoiler olabilir------------------------
    güzel bir 2. filmden sonra büyük sabırsızlıkla beklediğim ama hüsrana uğradığım film. doğru dürüst aksiyon sahnesi yok. 1.5 saatten sonra aksiyon sahnesi gelicek derken bitti. ayrıca filmin sonlarında alicele yaratığın kapışması çok uyduruktu 1 dakika bile sürmedi nerdeyse. hevesim kursağımda kaldı. bari 4. film iyi olsun. bu arada 2. sinde stars üyesi olan bi hatun vardı bu filmdi niye o yok anlamadım.
    (cyclops1988, 04.11.2007 00:16 ~ 00:20)
  5. datmin olamadığım film. kulp bulmaktan dilim yoruldu, filmi izlediğim arkadaşlarım ise kanser oldu. aklımda kalanları aktarayım:
    1. milla jovovich çok güzel.
    2. milla jovovich çok güzel.
    3. milla jovovich çok güzel.
    4. madmax olmuşuz canlar, petrolü olan kuralı koyar öyle mi?
    5. milla jovovich çok güzel.
    6. çölün ortasında niye herkes pırıl pırıl? bi tane mi dudağı çatlamış, yüzü kararmış adam olmaz?
    7. losttaki bacılar gibi burdakiler de epilasyonundan, tüyle savaşından ödün vermiyor. helal olsun
    8. niye alice'i ilk gördüğünüz anda stop etme komutunu göndermiyorsunuz?
    9. pepsi ve vaio bol bol reklam vermiş, helal olsun.
    10. film kısa sürüyor.
    11. milla çok güzel.

edit: ahaha bu film falan değil ya, sinema tarihinde sadece milla jovovich show olarak yer alması gereken özel bir yapım. ne oyunla, ne eski konu devamlılığı tartışılmamalı nitekim "söz konusu milla ise gerisi teferruattır.". nokta.
    (azureel, 17.11.2007 15:32 ~ 21.12.2007 18:41)
  6. filmi izlemedim izlemeyecem lakin milla ablamızla yapılan bir röportajada şunu demişti:

+sevgili bağyan milla ilk filminiz resident evil ahkkında n edüşünüyorsunuz.
    -beni çıplak göreceksiniz daha ne istiyorsunuz

sikmişim filmi. milla forever
    (genius kusagami, 17.11.2007 15:47)
  7. gerçek alice in 2. filmin sonlarındaki helikopter kazasında hakkı rahmetine kavuştuğunu bu filmde kesin olarak anlıyoruz zombi amerikada dolanan alice klon alice dir. 4. bölümün oyun firmasının da isteğiyle tokyo da geçeceğini de anlıyoruz.zaten amerikan filmlerinde kıyamet kopunca bi amerikada insanlar kalıyodu biraz değişiklik olur .çöldeki araştırma merkezinde daha fazla heyecan bekliyor insan neyse genel olarak güzeldi diyelim.
    (undeadtr, 17.11.2007 16:11 ~ 16:15)
  8. heroes*dizisinden tanıdığımız ali larter'ın* kendisine çok uygun bir rol bulduğu filmdir. görsel efekt kullanımı fena olmasa da konu ve gidişat itibariyle sıkıcı ve "hadi bit artık" dedirttiren cinstendir. milla ve ali çok seksidir. allah sahibine bağışlasındır.
    (drummy, 17.11.2007 18:29 ~ 18:31)
  9. en çok garipsediğim yanı, medeniyet seviyesi sıfır bir ortamda erkeklerin sakalları eşkıyaya dönmüşken, hatunların kaşları alınmış, saçları taranmış ve temiz.
    ayrıca bu zombiler zombi ile normal insanı nasıl ayırt edebiliyor, o noktada hala kafamda sorular var.
    (venom, 21.12.2007 18:02)
  10. film bittikten sonra aklımda kalan iki şey:
    milla jovovich ve bir konteynırdan çıkan 100ün üzerinde zombi.
    (eglaia, 21.12.2007 18:29)
  11. kardeşim yapamayacaksan elleşme. bırak tadında kalsın. siktiğimin zombilerini herkes bilir ki yavaş yürürler fazlada güçlü değildirler. ne var ki bu filmde her sikim hıyar diyene tuzlukla koşuyorlar ilginç. hatta bazıları kamyonlardaki demir pervazları da çıkarabilecek güçte e madem çıkaracak kadar güçlüsün be yarraaam üssün etrafındaki telleri niye parçalamıyon diye sormazlar mı. ama en komiği üs niyetine kullanılan kulubeye girmek yer altına açılan kapıyı hemen bulmak çok kolaydı. kaç kere dedim halbu ki kapının anahtarını paspasın altına koyun alice girmesin diye içeri ama dinleyen kim. zırt pırt filmlerin sonunda da bütün iksirleri içen salak bir profesör bulurlar evrim geçirir. haniymiş örümcek herifte bir tane timsah doktor vardı ya. birde şu siktiğimin zombi köpeklerini her bölümde koyarlar ne hikmetse. birde hanım kızımız depresif takılmakta ''amcığunu yerim onun'' yamakasi filmini izleyip duvarda takla atarak köpekleri duvara çarptıracak.

bu filmde hiç mi güzel bir şey yok. açıkçası beğendiğim bir şey vardı. normalde kıyamet sonrasını anlatan filmlerde kamera bütün dünyadaki şehirleri tek tek göstermek yerine [oranın neyi meşhursa hangi kulesi hangi anıtı vs. ] bu sefer las vegastaki küçük anıtları göstererekten haniymiş bakın dünyanın hali ortada diye dikkat çekmeyi başarıyorlar.

bu arada mila javovichin orkidi olayım be anam.
    (genius kusagami, 24.01.2008 17:41)
  12. sadece devam filmi çekmek için çekilen bir film. biz 4 ü çekicez ama ilk önce 3. sünü çekmeliyiz düşüncesiyle çekilmiş sanırsam. anlamsızca geçen dakikalar heyecan yok süreklilik yok izlenmeye deyecek yan bırakmamışlar filmde ( milla dışında tabiki). zaten 2007 de büyük beklenti içinde olup büyük hayal kırıklığı yaratan 2 projeden biri. daha büyük hayal kırıklığı 260 milyon dolara yakın bütçe ile çekilen fakat gişe hasılatları fena olan golden compasss.
    (cyclops1988, 24.01.2008 17:54)
  13. milla için izlenir. hemde defalarca
    (karpuzsever, 24.01.2008 18:10)
  14. resident evil gibi mükemmel ötebi bir oyunun bir o kadar dandik film serisinin 3. filmi. zaten başından beri ana karakter olarak alice diye oyunlarla hiçbir ilgisi olmayan ve filmler sürecinde giderek insanüstü hale getirilmiş bir kişinin kullanılması benim gözümde bir eksi olmuştur daima. mesela koysalardı en başından beri jill'i filme, defalarca izlerdim. insan senelerce resident evil oynadıktan sonra filmde de bir chris'i, bir barry'i, bir leon'u görmek istiyor. filmler sürecinde oyundan tanıdık 4 tane karakter var. bunlar jill valentine, carlos olivera, claire redfield ve albert wesker (bi de nemesisle tyrant var tabii). jill meselesine gelecek olursak saçmalığın önde gideni. ikinci filmde güzel yansıtılmış tek karakter jill, ikinci filmin sonunda varlığını sürdürmesine rağmen, üçüncü filmde adeta ortadan kayboluyor. resmen toz oluyor hatun. lafı bile edilmiyor. senariste sesleniyorum burdan, insan bi öldü falan der en azından da öyle bağlar işi, ama yok. carlos'a gelirsek normalde uzun kahverengi saçlı olan deli gönüllü genç carlos, kısa siyah saçlı, tek esprisi sigara muhabbeti olan ve ikinci filmdeki önemli rolünden sonra 10 dakikalık bi zaman sürecinde ölen birine dönüştürülmüş. claire redfield'i hiç sormayın zaten. böyle erkek fatma bir karakter olsun diye konulmuş filme, bakmışlar oyunlardan az karakter var filmde, dayayın claire'ı demişler resmen. normalde deli gibi dolaşıp abisi chris redfield'i (ki ilk oyunun ve code x veronica'nın baş karakterlerindendir, ayrıca 5. oyunda da chris'i yönetiyoruz) araması gerekirken, normalde kişi sayısı olarak 30dan az kalmış olması gereken, ama esrarengiz bir biçimde bir helikoptere sığabilecek kişi sayısına düşmüş bir konvoyu yönetiyor. wesker'sa beni en çok hayal kırıklığına uğratan karakter oldu. 3. filmi izlememin en büyük sebebi olan wesker, şeytan gibi zeki, her türlü ihtimali düşünen ve ona göre en az 4 tane farklı plan hazırlayan, karizmatik, yarı insan yarı robot biriyken, filmde 90ların elektronik popçularına benzemiş. filmin temel mantık hataları daha bi ilginç zaten. dünyadaki bütün okyanuslar, göller kurumuşmuş ama uzaktan dünya portresinde sadece karaların rengi kahverengi-yeşilden sarıya dönmüş o kadar, okyanuslar yerli yerinde. ayrıca heryer çöl, su yok, hiç bişey yok ama alice'in, claire'ın, mikey midir nedir onun saçları ahenkle dalgalanmaya devam ediyor film boyunca. ayrıca tyrant'tı da çok iddaalı buldum ben, bir iki kelime konuşma yeteneği vermişler, onlarda da "beni öldüremezsin" diyor. ama baklava dilimlerine ayrılmaktan kurtulamıyor ne yazık ki. özellikle de filmin sonundan sonra o kadar alice'yle 4. film nasıl geçer, filmde hangisi gerçek alice karıştırırmıyız ve ufak bir ateşten tüm gökyüzünü yakan olağanüstü resident evil karakteri alice'den bir 500 tane daha olursa neler olur, merakla bekliyoruz.

ayrıca unutmadan, milla tahta göğüslü. film asıl ali larter için defalarca izlenebilir.
    (raziel, 02.02.2008 15:41 ~ 15:43)
  15. girdikten sonra asla açılmayan şemsiye umbrella'nın yarattığı t virus yayılma konusunda sınır tanımamaktadır.haftalarla ifade edilen bir süre içerisinde amerika kıtası sınırlarına sığmaz olmuş ,avrupa ve sonra da geri kalan anakaralara da sıçramıştır.canlıları yok etmiş,okyanusları buharlaştırmıştır."nevada yapı" projesine dönen dünya'da insanlar hayatta kalabilmek için ıkınmaktadırlar.umbrella corp.ise her zamanki gibi daimi seyircidir,yerin altında güvendedir.

insanların böyle kaos ortamlarında nasıl davrandıklarını bilirsiniz; hayatta kalanlar radyo yayını vasıtasıyla güvenli bölgeye çağrılır.yiyecek kıtlığı vardır. zombi filmlerinde de ne olduğunu bilirsiniz;ısırıldığını saklayan bir şerefsiz,değişime uğramış hayvanlar,manyak bir doktor.
    project alice iyice coşmuştur. resmen psişik güçleri vardır alice'nin.alice karakterini canlandıran milla'nın da cilt bakım ürünü firmasının reklamından fırlamış olduğunu anında fark edersiniz. "kadın her yerde kadın"a mı getirmek istemektedir acaba?bilemiyorum.filmde ayrıca bir adet ali larter var ki anlatmadan önce dil altı hapı almam lazım.

oyunun fan'larının yakinen tanıdığı carlos olivera,claire redfield ve albert wesker(tyrant) var bu filmde ama inanılmaz derecede silikler. ayrıca serinin yıllanmış takipçilerinden biriyim ve bütün oyunlarını oynadım.rahatlıkla söyleyebilirim ki; "senarist,sen şerefsizsin olum!"(ulan hadi oynamadın hiç mi danışmıyosun birine?hadi kimseyi sallamıyorsun,ulan karakterlere biraz değer versen ,hemen harcamasan! leon,chris nerde lan? hem jill'e n'aptınız adiler?)
    (setheleh, 19.03.2008 15:01 ~ 27.11.2008 17:05)
  16. resident evil serisinin filmlerinin hiçbirinin ana temasının korku olmadığı ve aksiyona dayalı olduğu gözönüne alındığında bile ciddi manada jackie chan filmlerindeki aksiyonla eşdeğer gitmiş bir filmdir extinction benim gözümde.

ayrıca o konteynır kaç kişilikti be kardeşim, zombiler çık çık bitmediler, resmen bir 500t havası yakalamışlar şerefsizim.
    (neltharion the earth warder, 06.05.2009 12:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil