görseller
resident evilresident evil
resident evil 
belki ilginizi çeker
  1. · gerilim ve korku filmi arasındaki fark
  2. · kumpir
  3. · sanitarium
  4. · post apokaliptik
  5. · zombi
  6. · a perfect circle
  7. · alone in the dark
  8. · ultraviolet
  9. · devrim yaratan oyunlar
  10. · resident evil apocalypse
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · banu güven
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · call of duty modern warfare 2
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · ugg
  7. · aklidengegorecelibikavramdir
  8. · hem sağlak hem de solak olmak
  9. · kriminoloji

resident evil  

1. bir yazımın 1.5 ayı dışarı çıkmadan arkadaşlarla deliler gibi oynadığım , rüyama girmekle kalmayıp , etrafta insanların yüzlerini de zombi gibi görmememe sebebiyet veren , oyun ötesi hastalık
    (dr conners, 14.03.2004 01:22)
  2. bunun filmi de çekilmiştir, katıksız action sineması severlere tavsiye edilir...
    (8844455, 14.03.2004 03:09)
  3. kasabanın şeytanı gibi süpper bir türkçeyle dilimize çevirilen film..
    ayrıca ps'in efsanevi oyunudur...
    (zeus, 28.03.2004 23:11)
  4. bilmem kaç kez bitirdiğinizde civciv çıkıcak kuş çıkıcak felsefesiyle yapılmış, yer yer zıplatan, üçüncü kişi gözünden oynadığımız korku oyunu...
    hikayenin kahramanı canı azaldığında sürünmeye başlar, bizde elimizde bulunan çeşitli yeşilliklerden sağlığımızı düzeltiriz.
    (crownguard, 29.03.2004 17:56)
  5. çıktığı dönem itibariyle oyun dünyasında çağ kapayip çağ açan,birbirine bağli iki hikayeden * oluşan mükemmel oyun... *
    (aceman, 29.03.2004 19:48)
  6. ikincisini merakla beklediğim film.
    oyununu oynamak nasip olmadı...
    (my dying bride, 07.04.2004 17:43)
  7. marilyn manson ( ? ) tarafından yapılmuş main theme filme tam olarak uymaktadır.

(bkz: cuk sesi)
    (ufkabakan81, 03.01.2005 12:54)
  8. ilk çıktığı yıllarda sıkı takip ettiğim fakat ps2'nin piyasaya girmesi sonucu teknolojik imkansızlıklar nedeniyle uzak kaldığım, oynarken her saniye diken üstünde oturuyomuş hissi veren, gerektiğinde insanı tuvalete bile gidemicek kadar meşgul eden(korkutan), sonraları filme dökülmüş enfes oyunlar serisi.
    (bkz: nemcoş)
    (gertaugh, 01.04.2005 22:28)
  9. şerefsiz capcom'un pc kullanıcılarından gizlediği hazine.
    (battal boy cekirge, 01.04.2005 22:30)
  10. psone'da mükemmel oynanan oyundur.capcom'un belki de en iyilerindendir.aniden camlardan fırlayan zombiler,-özellikle- geceleri oynanırken duyulan fantastik sesler..her şey irkilmeniz için bir sebep teşkil eder.
    (close2death, 06.06.2005 15:26)
  11. doğrusu resident evil 1 beni gerçekten çok korkutmuştur,hatta arkadaşımla birlikte korkudan oynayamamışsızdır bu oyunu...fakat seriyi takip eden 2 ve 3 'ü o kadar da korkutucu bulmadığımı söylemeliyim,bence yeterince ani olaylar olmuyor...örneğin residen evil 1'de köpeğin camı kırarak atlama sahnesi vardırki,gerçekten oldukça ürkütücüdür,özellikle de hoparlörler sonuna kadar açıldığında.(bu arada bu tür oyunları karanlıkta ve hoparlörlerin sesi mümkün olduğunca çok açılarak oynamak tavsiye edilir)işte bu tür sahneleri daha fazla kullanmalılar diye her zaman düşünmüşümdür...
    (johnn, 29.11.2005 01:39 ~ 02:03)
  12. "filmde birçok şey oyundan aynen alınmış, örneğin nemesis'in şekli şemali. ama daha güzel derecede iğreti birşey yapılabilirdi. daha tisskinç bişey olabilirdi mesela" derken; 2.filmde dil olayına girilmiş, tebrik ediyorum. 1.filmi otobüste laptop ile izlediğimde, muavinin "olm neydi o öyle ısıran ısırana?" demesi beni koparmıştı (meğer arkamdan izlemiş bütün filmi düdük). resident evil 1'in girişinde; umbrella corporation ile ilgili bilgi veren elemanın karizmatik sesi derinden etkiledi beni, "at the beginning of the twenty-first century; the umbrella corporation is the largest corporate entity in the united states" dedi adam, umbrellaya müyendiz olarak girmek istedim, kaptırdım kendimi. 2.filmde milla jovovichin güzelliğini vurgulamayı bırakan yönetmen (ya da senarist her ne naneyse) pat diye çıkan zombilerle başbaşa bırakmış seyirciyi. (ne eleştirel yazı oldu bea) zorlasak her iki filmden de hatalar bulabiliriz ancak, hazır oyundan uyarlama film, öcük böcük zombiler, "çok saçma" demek aslen saçma olur. zombi lan o, neyse 3. filmi iple çekmekteyiz. ayrıca marilyn abimize theme için saygılar sevgiler tekrardan. gecenin bi vakti ipodda dinleyince tırstırıcı etkide müzik olmuş. başarılarının devamını dileriz.
    (centrocampista, 28.12.2005 01:21)
  13. (bkz: president evil)
    (anubis, 03.04.2006 14:29)
  14. ilk resident evil'ın konusu birinci ağızdan, serinin karizmatik baş kötüsü albert wesker'ın raporlarından;

hersey ormandaki konaga yakin bir alanda beliren tuhaf cinayet olaylariyla basladi. konak, umbrella'nin gizli b.o.w (bio organik silahlar) labaratuvari olarak kullaniliyordu ve t virusunun gelistirilmesi cinayetlerin nedenini net bir sekilde acikliyordu. oncelikle umbrella'nin talimati ile s.t.a.r.s'i (raccoon polis departmani ozel birligi) konaktan gizli tutup digerlerinden kurtulacak ve durumu ana merkeze rapor edecektim. boylece onlarin bio organik silahlarla olan savasi umbrella'nin data analizinde kullanilabilirdi ve bu umbrella'ya b.o.w'un carpisma kapasitesinin genis bir portresini cizmesini sagliyacakti.

ben iki s.t.a.r.s ekibinden ilk bravo ekibine egilimliydim. beklendigi gibi s.t.a.r.s'in seckin tabakasinin sundugu bilgiler son derece yararli bilgilerdi. bunu takiben kaybolan bravo ekibini arastirma ve kurtarma icin alpha ekibini hazirladim. alpha ekibi uyeleri ayrica kendilerinin onemini kanitladilar ve beklendigi uzere pek cogu oldu. ılk 11 s.t.a.r.s uyesinden 5 kisi hayatta kaldi. alpha ekibinden chris redfield, jill valentine ve barry burton ve bravo ekibinden rebeca chambers ve enrico marini. planlarimi gerceklestirmeye baslamanin zamani gelmisti. butun bu olaylarin arasinda umbrella'nin son bio organik silahi tyrant'ı alip umbrella'nin karsisinda olan guc birliklerine katilabilirdim. karsi birlik ile muttefik olabilmek icin tyrant'in asil savas datasina ihtiyacim olacakti. s.t.a.r.s.'in hayatta kalan ayricalikli uyeleri sadece birer yemdiler. ıclerinden bir tanesinin kallesi oynamasina ve onlari tyrant'a cekmeye karar verdim. o kalles barry idi. barry durust, adaletli ve ailesine herseyden cok deger veren biriydi. onun tipindekileri manipule etmek kolaydi.

ondan sadece en onemli seyi aldim. chris ve jill'in yuksek potansiyelini hesap edememistim ama barry gibi bir aile adaminin kallesi oynamasi projenin planlandigi gibi gitmesine yardimci olmustu. daha sonra ruzgarlar beklenmedik sekilde ters yonde esmeye basladilar. butun bunlarin arkasinda olani ortaya cikaran enrico'yu elimine etmek zorundaydim ve bunu yapmasi icin barry'i kullandim. basarili bir sekilde o bas belasindan kurtulduktan sonra tyrant odasinda barry'nin bana getirecegi ornegi bekledim. once birkin'den elde ettigim virusu enjekte ettim. umbrellayi olu olduguma inandirmak kendimi karsi birlige satmam icin daha uygun olacakti. birkin'e gore virusun derin etkileri vardi. bedenimi gecici bir olumle tanistirabilir ve sonra beni hayata super insan gucleriyle dunyaya getirebilirdi. bu nedenle olaganustu tyrant'ı uykusundan uyandirip bana saldirmasini saglamistim. suurum yavas yavas kaybolurken butun planin basariyla sonuclanacagindan emindim. s.t.a.r.s.'in seytan kreasyonunu katledebilecegini asla dusunmemistim. tyrant'i kaybettim ve insanligima mal olan planlarim yenilgiyle sonuclandi. simdi yoluma cikan herhangibirsey yada herhangi biri bunun bedelini yok olmakla odeyecekti. simdiye kadar bu boyleydi bundan sonrada boyle olacakti. butun bedelleri s.t.a.r.s.'a odetmeliydim.

not: alıntıdır devamı için http://forum.merlininkazani.com/...

(bkz: resident evil remake)
    (jamesdean, 13.02.2007 23:13 ~ 23:14)
  15. capcom oyunudur. saatlerce ekran karşısana kitlenip kaldığımı bilirim.her anı aksiyon dolu bi oyun ne zaman nerden bi zombi bi yaratık köpek ya da karga çıkacağını kestirmek çok zor.bi seferinde aniden otobüsün camından çıkan kargalar yüzünden oyunu durdurup 10 dakika kendime gelebilmek için ara verdiğimi bilirim:) ayrıca bu oyunun filmi de vizyonda film de en az oyun kadar etkileyici ancak oyunda oynadığınız karakterin adı jill'ken filmde alice olmuş.
    (bh6223, 10.11.2007 15:18)
  16. ölümcül bir virüs salgını, umbrella corporation tarafından idare edilen yer altı araştırma merkezi hive'de yayılır. hive'i denetleyen süper bilgisayar kızıl kraliçe, önlem alarak tüm merkezi dışarıya sızıntı olmasın diye mühürler ve içinde çalışanları da öldürür.

alice ( milla jovovich ) ve rain ( michelle rodriguez), virüsü yok etmek için oluşturulan takıma rehberlik ederler.

bir de bakarlar ki hive'de çalışanlar aslında ölmemiş. yani ölmüş de ölmemiş. zombi olmuşlar anacığım.

her yerden karnı aç ve insanobur zombilerin fırladığı bu aksiyon filmin son sahnesinde, hastaneden çıkan alice'in bomboş bir şehirle karşılaşması 28 days later'daki benzer sahneye esin kaynağı olmuş herhalde.
    (muhabirkedi, 05.02.2008 18:20)
  17. oyun dünyasında unutulmayacak bir külttür resident evil. şehir ve binaların en ince detayına kadar düşünülüp bunların oyunda işlenmesi, atmosferi ve müzikleri ile eşsiz bir seridir. gece tek başına oynamanız tavsiye edilmez. bulunduğunuz odaya sanki her an bir zombi dalacak gibi diken üstünde ve gerilmiş bir şekilde oynarsınız. müzikler, atmosfer, ortam ve her an bir yerden bir şeyler çıkacakmış gibi hissetmeniz her an gerilmenizi sağlar. gerilim ve korku çok güzel bir şekilde harmanlanmıştır ve had safhadadır. adrenalin bağımlıları için oldukça zevkli olan bu oyunu arkadaşlarınızla oynamanız kalbiniz açısından iyi olacaktır. o zaman ister gece oynayın ister karanlıkta pek bir şey farketmez. eder ama bu sefer daha zevkli olur. hiç olmazsa oyundaki gibi yalnız hissetmezsiniz.
    (sandro, 22.03.2008 05:25 ~ 05:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil