|
|
- level 10 heal sahibi işletim sistemleri üreticisi jediiler tarikatı mensubu microsoft sayesinde beynimize kazınmış laf. ne bu ya, reset atınca bilgisayarlar kendini mi tamir ediyor... bir de help desk cemaatine sorarsınız;
- az önce bilgisayarıma böyle, şöyle hatta öyle kötü şeyler oldu n'apiyim, sorun nedir?
diye. size utanmadan;
- reset at düzelir
derler, adamı dinden imandan ederler. (bkz: olur öyle)
- standart it cevabı.
düzelmezse de "fişi çıkartıp takın" derler.
- alo? bilgi işlem?
- evet, bilgisayarıma kal geldi,
- reset at düzelir
- peki
10 dakika sonra
- alo? bilgisayarım açılmıyor?
- ne yaptınız en son?
- hiçbirşey
- hımm
- en son reset attım
- atmayın kardeşim reset meset
- e siz dediniz,
- demez olaydım.
- (bkz: meme yapmıştır)
- bu gerçeği bilmeyen insanlar yüzünden her yıl onlarca reset atımız bacağı kırıldığı için vurularak öldürülüyor, bir yetkili de çıkıp televizyonlarda reset atların farklı olduğunu açıklamıyor. günah.
- canlılara uygulanan şekli ise; tokat at düzelir
- devlet dairelerinde bilgi işlem bölümüne konulan teknikerler için hayatın anlamı. ördek diyalog ilişiktedir:
(x bir kamu kurumu bilgi işlem merkezi, y de orası ile iletişmesi gereken fekat sorun yaşayan işletme.)
- iyi günler x destek.
- selamlar ben y'den arıyorum. şöyle şöyle oldu, şu şu sorunu yaşıyoruz.
- eöö sunucular normal gözüküyor
- ama normal değil?
- bi reset atalım o zaman
- olur atın.
10 dk sonra
- iyi günler tekrardan. y'den arıyorum yine, ve sorun düzelmedi.
- allah allah yapabileceğim bir şey yok yani kısıtlı buradan yapabileceklerim
- peki.
- ay naapsak?
- ay bilmem ki?
nasıl döverim var ya nasıl nasıl...
- modemde sorun vardır bir türlü bağlanmaz o olmaz şu olmaz sonunda bu konuda bilgisine güvenilen abiye danışılır reset at düzelir der içinizden saydırısınız tabi zaten ben yapamıyorum onu diyerek ama yapmamışsınızdır o ana kadar yine de söylene söylene reset atılır ve sorun ortadan kalkar kuyruğunuzu kıstırıp abiyi teşekkür için arasınız
(bkz: ben değil bir arkadaşım)
- (bkz: cookieleri sil düzelir)
|