|
|
- zora gelmeyen işlemcilerin anladığı dildir. yeni kasalarda şaşılacak bir şekilde büyükmektedir bunun tuşu
- (bkz. albaştan)
- (bkz. ctrl alt del)
- amiga 500'ün kullanım klavuzunda "ayıltmak" olarak türkçeye çevrilmiş bilgisayar terimi. o yıllarda anlamıyoduk tabi ama şimdi gerçekten takdir ediyorum, geç de olsa... *
- (bkz: resetlemek)
- (bkz: restart atmak)
- özellikle windows işletim sistemi yüklü olan bilgisayarda çoğu problemi çözebilecek olay.herhangi bir sorun olduğunda:
- hacı makina yavaşladı ya.
- reset çek,düzelir.
şeklinde de kullanılır.
bununla ilgili bir fıkra da var:
bir elektrik mühendisi,bir makina mühendisi ve bir bilgisayar mühendisi otomobille yola düşmüşler.bir süre sonra araç arıza yapmış,yolun kenarına çekmişler.elektrik mühendisi:
- dur ben bi' bakayım.
deyip aşağı inmiş.bütün elektrik aksamını kontrol etmiş,kablolara bakmış."arabayı çalıştır" demiş,çalışmamış.geri arabaya binmiş.
makina mühendisi:
- bi' de ben el atayım.
deyip arabanın altına yatmış.mekanik aksama,motora bakmış."arabayı çalıştır" demiş,çalışmamış.geri arabaya binmiş.
makina ve elektrik mühendisi olayı çözemediklerinden bilgisayar mühendisine dönmüşler.bilgisayar mühendisi düşünmüş:
- eee,inip tekrar binsek?
- ...96, 97, 98, 99 diye sayarken 100ün ardından 1, 2, 3,.... diye devam etmek
- (bkz: reset tuşu)
- non maskable bir interrupt'tır.
(raiser, 18.12.2007 19:11 ~ 19:11)
- işitme cihazlarında işe yaramadağını tecrübeyle öğrendiğimiz hadise.
(bkz: sıkışınca reset atmak)
rez-et diyorum artık kendisine, rezil etti beni
- soft reset ve hard reset olarak bilinen iki türü olmakla birlikte; yanılmıyorsam soft reset işlemcinin program sayacının* yazılım ile sıfırlanması ile yapılırken, hard reset denileni işlemcinin reset bacağının konumunun değiştirilmesi ile (bir tuş ile örneğin) yapılmakta.
(raiser, 03.02.2008 16:24 ~ 16:24)
- mute math' in harika bir ritmi olan enstrümantal parçasıdır.
(bkz: http://www.youtube.com/...)(amaranth, 02.05.2008 02:32 ~ 26.06.2008 20:54)
- şu geçen beş dakika için beynime uygulamak istediğim eylem. asabımı bozdu!
(idiot, 28.06.2009 21:43)
- micro genius isimli atarilerde oyundan çıkmak için kullanılan tuş.
|