belki ilginizi çeker
  1. · ilaç mümessili
  2. · tıbbi satış temsilcisi
  3. · ilaç mümessili
  4. · representant
  5. · mümessil
  6. · kapitalist ilaç tacirliği
  7. · kadın şoförler
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · boylumlama
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · google wave
  5. · okan bayülgen
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · dawsan
  9. · 6666

represant  

1. temsilci kelimesinin bir acaip hali.
    daha çok doktorlara, eczanelere giderek ilaç pazarlayan kişiler için kullanılır.

bir özellikleri de altlarındaki araba ile şehir şehir, cadde cadde dolaşmalarıdır.
    (right lane must exist, 01.12.2005 23:09)
  2. ilaç firmalarının piyasaya çıkan yeni ilaçların tanıtımında kullandığı, bir çoğu şekilli elemanlardan ve alımlı bayanlardan oluşmuş hastane içi gezici tim.
    (ima, 04.04.2007 23:24)
  3. eylül ayında yapacağım muhtemel görünen meslek
    (hkirli, 02.07.2007 15:53)
  4. işleri çok zor ve yorucu olan,hergün onlarca yere gitmeye ve binbir türlü insana farklı şekilde bir şeyler anlatmaya çalışan ilaç mümessilleri.bu kadar yorucu bir günün sonunda yanında olmasını istediği sevdiceği anlayışsız ve bir o kadar da tripçiyse**,değmeyin siz o represantın haline..

gözü yaşlı edit:ayrıldık.zaten bi triplerdeydi sözlük.represant diye kendini bi skim sanıyordu hasbam.şirketin verdiği takım elbiseleri çekip altına da yine şirketin benzin masrafını üstlenip ilaç pazarlasın diye tahsis ettiği arabasını alıp artislik yapıyordu.ev arkadaşını bile eziyordu lan.çok gıcıktı sözlük,çok şımarıktı bi görseydin.çok da yalanını yakalamıştım.kolpacı işte mesleğinden belli.çalıştığı firmanın adı da fako bu arada ne komik dimi sözlük?*
    (pis mındar, 21.09.2007 20:57 ~ 08.11.2007 15:56)
  5. ben onlarıthe matrix'deki agent smith'e benzetiyorum. o da takım elbise giyiyor, ilaç mümessilleri de; o da prezantabl ilaç mümessilleri de; o da sistemin elemanı ilaç mümessilleri de... çok benziyorlar birbirlerine keza çalışma tarzları da ajan smith gibidir. onlarla kirli ilişkilere giren doktorları da cypher'a benzetiyorum. evet, evet çok benziyor!
    (jitankea2a, 13.01.2008 00:09)
  6. 3-5 ilaç prospektüsünü ezberleyip, özelliklerini ezberlediği ilaçları reçetelerine yazdırmak istediği şımarık doktorların kaprislerini 7/24 tatmin etmekle mükellef iyi giyimli rüşvetçi.
    (ad hoc, 13.01.2008 00:29 ~ 00:35)
  7. (bukalemun, 22.04.2009 22:51)
  8. (bkz: rep rep)
    (halukk, 28.04.2009 12:16)
  9. hakkında şöyle bi fıkramsı vardır.

bir gün bir ilaç mümessili otobüste giderken yanına adamın biri oturmuş ve ayaklarını bunun üstüne uzatmış. bu da demiş ki;
    -birader sen doktor musun?
    +hayır
    -peki eczacı mısın?
    +hayır
    -o zaman eczası kalfasısın
    +hayır değilim
    -o zaman ayaklarını uzatamazsın
    (kido, 22.05.2009 20:28)
  10. çalışma şartları ağır olabilir ama, işleri bitince otellerin yemek salonlarında 90 desibel eller havaya müziği eşliğinde en alkollü, en yüksek sesli, en muzip fıkralı akşam yemeklerini patlatan hatta köpürten kimdi acaba? çirkin, yaşlı ve itici kadın doktorların, sırım/taş gibi erkek represantların karşısında erimelerini, kişilik değiştirmelerini, biraz da küçülmelerini izlemek pek eğlenceli! fırsatım olsa da çekip youtube'a koysam...
    (mübalağa, 28.06.2009 15:06)
  11. (endoplazmik retikulum, 28.06.2009 15:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil