replikas 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. ülkemizde para ve popülerizm kaygısı olmadan kendi istediği müziği yapabilen ender gruplardan biri. post rocktan etnik müziğe kadar geniş yelpazeleri var ki bunu aynı şarkının içinde duymak gerçekten hoş.. kısaca deneysel müzik yapıyorlar ve walla ne diyeyim hakkını da fazlasıyla veriyorlar.. ancak ne yazıktır ki ülkemizde değerini bulamamış olduğunu düşündüğüm grup. yurtdışında radyolarda duyma ihtimaliniz var.. ve son olarak şansınız olursa canlı perfonsmanlarını kaçırmayın..tabii boş kafayla pek bişey anlamama ihtimaliniz de yok değil...
    (idioteque, 23.03.2004 23:43)
  2. babylonda sık sık çıkıyolar diye biliorum.para bulunca hemen performanslarını izleyeceğim saykodelik grup.
    (errant, 24.03.2004 11:58)
  3. h2000 de deh baba deh deh, güm baba güm güm diyerek insanları gaza getiren grup.
    sürekli ayyaşlar, konserde performans beklenmemesini tavsiye ettiğimiz grup
    (akaydo, 24.03.2004 12:00)
  4. (bkz. http://www.replikas.com/)
    (idioteque, 28.03.2004 18:39 ~ 22:06)
  5. bu sene odtü rock şenliginde sahne alan,performansı ile izleyenleri doyuran kendi halinde yaşayan,müzigini tadında yapan grup.
    (kerrigan, 27.04.2004 15:34)
  6. 28 nisan (bugece oluyo) 23.00 te manhattan da çalacaklar
    (idioteque, 28.04.2004 17:23)
  7. baharın geldiğini davulcusunu her yerde görmeye başlamamdan anladığım grup
    (bınar, 03.05.2004 13:10)
  8. türkiyede alışılmışın dışında müzik yapan bir grup.seyyah şarkıları oldukça iyidir. diğer parçaları da aynı ayarda başarılıdır. ticari kaygı taşımazlar, insanlar ne istiyorsa onu verelim demezler. izmirde ilk kez ege üniversitesinde kurban ve teomanla beraber konser vermişlerdir fakat herkes mal mal bakmıştır(bilmemenin, fazla alınan alkolün ya da sadece teomanı dinlemeye gelen 14 yaş grubu insanların etkisiyle). ancak bilenler gayet memnun kalmıştır. önerilir.
    (marla singer, 06.05.2004 18:19)
  9. aslında sahnede izlenmesi gereken bir gruptur.grup sahne bazlı emprovize müzik yapmaktydı.fakat albüm işine girince bu konserde çalınan parçalar uyarlandı.
    bir çok kez inanılmaz sahne performanslarına tanık oldum.
    iki albümleri vardır.
    köledoyuran ve dadaruhi adında.
    avant-garde etnik-elektronik rock gibi akımlardan beslenmiş ve müziğini bir de kendi filtresinde geçirmiş bir gruptur.
    en beğendiğim şarkıları haydi bir ses duy, (.) ve de yaş ellidir.
    (scaryguy, 21.06.2004 04:00)
  10. bir şekilde notaların *kombinasyonu ile herkesin dinleyeceği bir müzik yapmaya hayal eden uçuk ama bir o kadar da tapılası insanlar topluluğu
    (bkz: bir bağlam roka)
    (atsuo kawamura, 27.09.2004 23:08)
  11. müzikleri bana anlamsız gelen grup. tüm şarkıları birbirine benziyor, girişler bitişler neredeyse aynı. grubun tek hoşuma giden yanı metronomu kaçırmadan atılan güzel sololar ve rifflerdi.
    (sizofrenkedi, 13.11.2004 12:03)
  12. fotoğraflarında ellerinde dolaşan lomo makineler fotoğraf meraklısı olduklarını ya da öyle gözükmeye çalıştıklarını gösteren grup.
    (comatose, 22.02.2005 21:58 ~ 22:00)
  13. (bkz: nokta)
    (close2death, 19.04.2005 14:13)
  14. -köledoyuran
    *leylek
    *fakir
    *akis
    *çekirge dansı
    *acayip korkak birisiyim
    *seyyah
    *gulyabani müzik
    *yandım çavuş
    *hiç ölü zenci yok
    *yol
    *kuh

-dadaruhi
    *kemir beni
    *kör taşın kıyısında
    *haydi bir ses duy
    *.
    *hacı yatmaz
    *yaş elli
    *deli halayı
    *karabasan
    *bir bağlam roka

*ömür sayacı
    *kesif
    *tabu

-avaz
    *gece kadar rahatsız etmiyor
    *isimsizler
    *0_1
    *dayan
    *bahar
    *benden yüksek
    *ömür sayacı
    *70 apartman dairesi
    *deli halayı iki
    *zift
    *reddiye
    (sinner, 04.06.2005 12:53)
  15. daha köledoyuran çıkmamıştı, bizim apartmanın en alt katında, (ki yaklaşık bizim arka odanın altı olmakta) müzik yaparlardı,gürültülerini severdim ben, batik ve de çizgi romanlı perdeleri vardı otoparka bakan camlarında, apartmanımıza renk geldi diye sevindirmişti o zamanlar beni bu insanlar...
    kandillerde irmik helvamıza karşılık simit getiren bu kişilerin şimdi bu kadar başarılı olmalarıyla içimi bir huzur bürüyor..
    (smooth, 30.06.2005 14:48)
  16. rock'n'coke'ta ortama renk getiren, ölesiye gaz grup.
    (marla singer, 12.09.2005 00:43)
  17. iyi müzik yaptıklarından dolayı eninde sonunda hakettiği değeri yıllar sonra bile mutlaka bulacağına inandığım gruplardan biri.
    (hanspeterberigel, 12.09.2005 02:14 ~ 13.01.2006 16:36)
  18. yaptıkları müziğe gülyabani rock adını koymuşlardır çünkü herkesin müzik tarzlarını bi sınıf içine koyma çabasına kıl olmuşlardır. güzel müzik yaptıkları konusunda şüphe yoktur diye umut ediyorum.
    (plastiklahana, 09.11.2005 15:27)
  19. turkiye de kendi muziğini kabul ettirmiş 1-2 gruptan bir tanesi. sanırım başarılı bir şirketle çalışsalardı şimdiye kadar dunyada da hatırı sayılır bir yere gelebilirdi. kendileri ile tanışma şansım da oldu ole gozu yuksekte insanlar değiller. keşke biraz daha hırslı olsalar da daha başarılı işler yapsalar.
    (punkmanifestosu, 25.11.2005 13:34)
  20. "şizofrenik müzik" (@all rights reserved) diye tabir ettiğim müzik türü içine dahil olan bir gruptur. amcalar kulak tırmalayan, insan evladını geren sesler kullanırlar. söylevlerine göre iyi bir müzisyenin kulağını geliştirmesi için nefret ettiği sesleri dinlemesi gerekirmiş.. köledoyuran, dadaruhi ve 2005 te çıkan avaz isimli üç albümleri vardır. kuh adlı parçaları deli ötesidir.
    (tanthalas, 25.11.2005 14:36)
  21. çekirge dansı adlı şarkılarını canlı dinlerken periyodikmisiniz ulan, yeter be davul ettiniz kafamı, bi farklı nota basın, bi farklı kelime söyleyin be, sinüs gibi şarkı ulan bu diye çığırışlar yapmama vesile olan, konserde değil de evdeyken dinlemeyi tercih ettiğim grup.
    (hanspeterberigel, 13.01.2006 14:12)
  22. ara ara peyote'de de çıkıp bir nevi vefa borçlarını ödemektedirler zannımca.. ancak buradaki performansları festivallerdekilerden veya babylondakilerden farklı olacaktır.. çünkü buradaki kitle replikasın içinden çıktığı kitledir ve bunun getirisi olarak replikas'ın sahnede birşeyler ispatlamasına gerek yoktur. veya daha doğru bir deyişle burada daha istedikleri müziği yapabileceklerdir. valla bunu dün geceye dayanarak söylüyorum.. inanılmaz bir psychedelic performans izledik.. yaklaşık 10 dakika süren tabu ise rüya gibiydi
    (idioteque, 11.02.2006 20:54 ~ 21:00)
  23. ilk iki albümde istedikleri şeyi yakalayamadıklarını hissettirmişlerdi bana avaz'ı dinlediğimde ve avazda istedikleri şeyi başardılar sanırım. şu an giriş gelişme ve sonuç albümlerini tamamladılar gözümde. daha fazlasını istiyoruz daha da iyi işler bekliyoruz.
    (caydanlik, 15.04.2006 21:43)
  24. albüm bazında, köledoyuran'daki hafif bir tasavvufi tad yaşayıp, avaz'da bunu üstünden attığını gözlemlediğim bir grup. sürekli tekrar eden sabit ritmler bazı kimseler tarafından rahatsız edici bulunabilse de, türkiye'deki pıtrak gibi biten onca müzik grubu içinde kanımca kendi tarzını yaratabilen nadir gruplardandır. çok yakında canlı bir performanslarını dinlemeyi arzu ediyorum kısmet olursa.
    (wondrous, 21.10.2006 11:29)
  25. fatih akın'ın istanbul-crossing the bridge filmine sahar dağı adlı parçaları ile renk katmış olan guruptur aynı zamanda.filmden sonra diğer birçok parçasına ulaşılmış ama sahar dağı tadı yakalanamaıştır...

şu an nerde çaldıkları bilinmediği için bir türlü canlı dinlenememiştir....
    (ütopya, 15.01.2007 07:11)
 sayfa  / 2