gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · mutluluk veren küçük şeyler
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · yazarların bombay tv eserleri
  9. · cnbce ye tapma sebepleri

renkli kalemlerle not tutan öğrenci modeli  

sayfa  / 2
  1. biz daha kara kalem not tutamazken, bu model öğrenciler renkli kalemle harikalar yaratırlar not defterlerine. hoca anlattıkça bazı yerleri kırmızıyla işaretlemeler, mavi başlıklar derken gözünüz takılır kalıverir güzelim notlara.

bi kendi notlarınıza bakarsınız, tabi ona not denebilirse, bir de onun deftere...olsun dersiniz kendi yazdıklarım bana yeter, halbuki öyle değildir içiniz gider. bir de pek güzel olur bu tiplerin yazısı, inci gibi...
    (tamdely, 07.03.2007 14:15)
  2. kimi zaman ilk okulda en az 5 renkli kalemle gelme zorunluluğu vardır ki hatırlarım benim kalemlerimin hepsi mavi tonlarıydı. (bkz: hocam sana hala kıl oluyorum.)
    (alesta, 07.03.2007 14:20 ~ 10.03.2007 20:02)
  3. genelde kızların tercih ettiği renkli kalem kullanmanın bir üst modeli de renkli kağıtlar kullanmaktır. kırtasiye dükkanlarından çıkmayan bu tipler yüzünden çok defa nasıl bir kız olduğumu bile sorgulamışımdır.üniversitede okurken bir kalemim olmadığı için ondan bundan kalem isterken o renk renk kalemleri olanların tacizkar bakışlarına maruz kalmak da eğlenceliydi hani.
    (sengotra, 07.03.2007 14:31)
  4. genelde ders esnasında a4 kağıtlarına not tutarlar ve hocanın her ağzından çıkanı yazarlar.ders sonrası kaçırdığınız kısımlar için notlarını istediğinizde"temize çekip getireyim"derler.temize çekme kısmında renkli kalemler devreye girer,notlar kitap yazısı formatındadır,renkli kalemlerle önemli kısımların altı çizilmiş,başlıklar yazılmıştır.işte not böyle tutulur dedirtir.
    (minel aşk, 07.03.2007 14:32)
  5. genelde kızdır. erkek olanlarıyla dalga geçersiniz ne öyle kız gibi not tutuyosun diye. 2-3 kalemle gelirler. çok özenirler. sinir bozarlar.

gereğinden fazla kalemle gelenler ise sadece zengindir.
    (the killer, 07.03.2007 17:45)
  6. fotokopi çektiren arkadaşlarına eziyet etmek isteyen insan tipidir.
    çünkü renkli kalemle yazılan yerler fotokopide silik çıkar,hatta simli kalemle falan yazılanlarıysa okunamayacak düzeydedir.
    belki de notların sahibinin başlığı olmayan notun sizin gibilere faydası olmasından hareketle böyle yaptığı düşünülebilir...

ama bu düşünce direkt zihinden kovulmalı ve bu not tutan,cefakar arkadaş tembel güruhun bağrına basılmalıdır..
    (rhododendronluteum, 07.03.2007 19:11 ~ 19:11)
  7. ekonomi bölümünde okuyor olma ihtimali bulunan öğrenci modeli..zira o kayıtsızlık eğrilerini aynı renk kalemle çizmeye kalkarsanız sonuçta elinizde anlamsız karalamalardan başka birşey olmaz..akıllıcadır..tabii kalem değiştir ikide bir sıkar..ben aldım kalemleri duruyor öyle çantada..eğrileri geniş aralıklarla çizme yöntemini deniyorum grafik 1 sayfa kaplasa da..
    (dasein, 07.03.2007 19:15 ~ 19:26)
  8. (bkz: old school)
    (keyif pezevengi, 07.03.2007 19:33)
  9. yaptığı işi çok dikkatli yapmaya çalışan ödevlerinde ve notlarında titizlik gösteren öğrenci modelidir, bu insan normal hayattada duzenli ve tertiplidir. genelde duygu sahibi insanlardır, bu notlarından ve okulun en kralını okuduktan sonra, bir işe yaramayacağını anlasada (30 yıl okuyup bi baltaya sap olamamak) yinede bu karakteristik özelliğinden vazgeçmez.
    (nothing, 07.03.2007 19:52 ~ 09.03.2007 08:47)
  10. bu notlar başkalarıyla paylaşılmaz. yani bu modele giren öğrenci aynı zamanda kılçık öğrenci modeline de girer. tecrübeyle sabittir, tartışılmaz.
    (adsız, 07.03.2007 20:43)
  11. nefret ettiğim not tutma biçimidir.üniversitede bütün kızlar bu şekilde not tuttukları için evde uzun saatlerimi fotokopide çıkmayan açık yeşil, fosforlu sarı, bebek mavisi gibi abudik gubudik renklerle yazılan yazıları çözmek için harcamışımdır.

(bkz: banada günah)
    (magicpie, 16.03.2007 22:31)
  12. genelde kızdırlar kabul.ama bunun bir beta versiyonu vardır o da 'sınava renkli kalemlerle giren öğrenci modeli'dir.bu model de daha çok sözelcilerden oluşur.

deneme sınavlarında çok vakitleri kalıyo anladık.ama insaf be kardeşim;paragrafı yeşille,soruyu maviyle altını çizip doğru şıkkı kırmızıyla işaretlemenın manası ne?valla o sessizlikte o kalem sesi schumacher in ferrarisinden daha çok ses yapıyordu.
    (kesintisiz dallama, 01.05.2008 23:10 ~ 23:11)
  13. psikopattır yaa. kurşun kalemin suyu mu çıktı arkadaşım. ne bu öğretmeni ele geçirme hırsı yaa. yeter ben bu tiplerden harbiden de tiksiniyorum. nasıl bir manyaklık ya başlığı kırmızı alt başlığı yeşil önemli yerleri turuncu italik yazıyor bir de defter kontrolü yapsın diye hoca baskı yapıyor şizoya bak. çok sinir oldum şimdi.
    (örtülü özne, 01.05.2008 23:23)
  14. not tutmak için kastığından; derslerden bir sikim anlamıyordur.
    (ruzgara karsi 30m iseyen adam, 13.02.2009 18:55)
  15. 0.7 siyah uçlu kalemle hızlıca çiziktirmekten daha sıkıcı, daha yorucu ve daha uzun süren bir iştir. tavsiye etmiyoruz.
    (nirnaeth, 13.02.2009 18:59)
  16. çocukken böyleyse büyüyünce düzen takıntısı sahibi olacak sübyandır.
    (native, 13.02.2009 19:01)
  17. aslında ders çalışmayı sevmeyen öğrencidir.renkli kalemlerle yazar ki ders ona sevimli görünsün,içerisini çalışma şevki bürüsün.
    (neversaynever, 13.02.2009 19:11)
  18. erkekse eğer o dersten kalır. ahan da şuraya yazıyorum hiçbir erkek aynı anda o renkli kalemleri ve dersleri takip edemez. siz devam eddin beyler siyah kaleme. ya da direkt not tutmayın. ya da tutun. ne bileyim.
    (spongebob, 13.02.2009 19:15)
  19. bu notların bir çoğu ders esnasında tutulmamış,ders sonrası yeniden düzenlenip not çıkarılmıştır.
    (araftaki, 13.02.2009 23:03)
  20. 10 tane renkli kalemin hangisini nerede kullanacağını şaşırmış bi şekilde yazmaya çalışmaktır.bu şekilde sadece kalemlere odaklanıldığı için dersten pek bi şey anlaşıldığı da söylenemez..
    (bir martıyım ben, 14.02.2009 00:12 ~ 19.02.2009 14:48)
  21. (agoni, 14.02.2009 17:34)
  22. bu model not paylaşımından bir öcüymüş gibi kaçar genelde, bilginin paylaştıkca çoğalacağı gerçeğinden bi haberdir. yazık.
    (deulu, 25.04.2009 02:59 ~ 03:00)
  23. anlam veremediğim öğrenci modelidir. ama vardır bir bildiği. aksine ben saman kağıda tahta kalemle not tutardıç nottan çok da ot bok yazı çizimler olurdu hususi saklıyorum valla güzel bir hatıra oldular bende. tavsiye ederim saman kağıda kurşun kalem, sol elle harika anılar...
    (idiot, 25.04.2009 03:05 ~ 03:05)
  24. direk mal dememek lazım böyle bir öğrenciye. bi kere peygamber sabrı vardır onda. daha önemli dertleri vardır onun bu dünyada. biten mavi kaleminin yenisi gelene kadar türlü sıkıntılar içine girer, dünyası kararır, aklını kaçırır. tabi not tutarken renk uyumunun kaçtığını fark ettiği andaki psikolojisine girmek bile istemiyorum. yani sonuç olarak saygı duyulası insandır.
    (fade to black, 25.04.2009 03:32)
  25. stabilosevdalısıdır o.
    (shira, 25.04.2009 03:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil