belki ilginizi çeker
  1. · learning to live
  2. · çirkin
  3. · renkler ve zevkler tartışılmaz
  4. · çay sevmemek
  5. · yaz sıcağında simsiyah giyinen gotik hatun
  6. · orijinalinden güzel olan cover
  7. · bu şarkıyı yazan insan olamaz
  8. · etek altına tayt giymek
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · thierry henry
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · disko kralı
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · evde bir kutu çikolata bulmak
  9. · butterfly

renkler ve zevkler tartışılmaz  

1. yanlış bir önermedir, tabii ki tartışılır. ama, sabah programlarındaki gibi;

+ ben maviyi seviyorum!
    - beyefendi bağırmayın!
    + hanfendi sizin ağzınıza s.çarım!
    - sizin mavi sevmeniz zaten kazağınızdan belli!
    + ne varmış kazağımda ulan!
    - zevksiz p.zvenk!
    + orospuuuu!

gibi. gördüğünüz gibi yukarıdaki diyalog tüm çarpıcılığı ile öznelliğin doruklarında bizlere bir şeyler anlatıyor. diyor ki; "tartışma" dediğin nesnel dayanaklarla yapılır. ve tartışma sonucunda insanlar bir şeyler öğrenir, biri fikrinin doğruluğunu diğerine kabul ettirmeye çalışır. sen dersin ki "klasik müzik insanı rahatlatıyor, o yüzden rocka beş basıyor" (ki asla x üniversitesinin y yılındaki z araştırmasından alıntı yapmazsın) ben de derim ki "bana göre beş basan rahatlatan değil ağlatandır, hüzünlendirendir, ki beni mozart rahatlatmaz bilakis gerer, çünkü ben 3 yaşında tecavüze uğradım, normal bir ruh halinde değilim. manowar benim gel bana koy". soruyorum sizlere ey kültür mantarları; böyle mi tartışacağız? böyle tartışacağımıza "renkler ve zevkler tartışılmaz" deyip seviyeden ödün vermesek fena mı olur?
    (hector, 19.02.2007 01:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil