belki ilginizi çeker
  1. · renault road show istanbul
  2. · renault f1 team
  3. · 15 mayis 2005 renault roadshow
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · domuz gribi
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · yeşim salkım
  6. · öğretmenler günü
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · noam chomsky
  9. · arkadaşlıktan sevgili moduna geçmek

renault f1 road show istanbul  

1. 1977 model f1 aracı, le mans yarışlarına katılan a442, renault 5, clio v6, maxi megane, modelini tam bilemediğim eski model renault'lar ve fernando alonso'nun kullandığı r24'ün sahne aldığı gösteri. sultanahmet meydanı'nda yapılan gösteriye büyük ümitlerle gitmiştik, evet çok güzeldi fakat beklediğimiz kadar değildi.

pilotlar ne kadar usta ve araçlar ne kadar iyi olursa olsun; pistin dar olması, seyredecek yer olmaması, en iyi yerlerde yüzlerce medya mensubunu alacak kadar yer kaplayan ve bomboş duran tribünlerin olması organizasyonu rezil etti. ayrıca hiç durmadan konuşan ve speedpark'ın teknik özelliklerini belki 10 kez anlatan geveze power fm dj'i de organizasyonun bir başka yanlış seçimiydi. ensesinin dibine gidip "ulan biz buraya motor sesi duymaya geldik iki dakika sus be adam!!"* şeklinde bağırma isteğimi zor tuttum.

gösteri başlamadan önce 5 ytl - 85 ytl arasında satılan renault aksesuarlarının gösteri esnasında renault standından izleyicilere bedava atılması, gösteri bittikten sonra yeniden etiket fiyatından satılması da bir başka komediydi.

ethem genim maxi megane ile, ercan kazaz clio v6 ile ve fernando alonso r24 ile pistin izin verdiğinin en iyisini yaparken kenan doğulu da kendi çapında gezdi dolaştı ortalıkta. bir ara heyecana gelip spin atmak isterken üzerimize çıkacağından korktum, zaten o hareketi bile beceremeyince sessizce gidip oturdu yerine.

bu pistte gerçekleştirilmesi gerçekten beceri isteyen hareketi renault 5 ile gerçekleştiren pilotu şu anda hatırlamıyorum.

gösterinin bir başka ilginç yanı, bildirilen programla hiç alakası olmamasıydı. ralli araçları, kit car'lar çok güzel ama bu kadar izleyicinin oraya gitmesinin en büyük nedeni r24'ü izlemekti. programda 10 tur olarak bildirilmesine rağmen alonso 7 tur attı ve izleyici burnout beklerken sadece sert u dönüşleri yaptı. bu pistte daha fazlasını beklemek de anlamsız olurdu zaten. yine de izlemeye değer bir gösteriydi. o araçların, özellikle r24'ün sesini duymak ve lastiğinden çıkan dumanda kaybolmak benim için inanılmaz bir duyguydu.

özetle, çok güzel bir gösteri olmasına rağmen beklediğimiz kadar değildi ve 15.000 izleyicinin geldiği bir organizasyon bundan çok daha iyi olmalıydı.
    (aqua, 15.05.2005 20:14)
  2. mini bir itusozluk zirvesi düzenlenen gösteridir. tarafımdan 500 adet foto çekilmiş, ancak yer yetersizliğinden dolayı ancak 300 kadarı eve ulaşabilmiştir. özellikle hayatımın arabası renault 5 turbo'nun geçişi pilotların da yeteneğiyle süper olmuştur, r24 bile renault 5 ten sonra tat vermemiştir. fotoğraflarına ruh halim düzelip ağlamam bitince ulaşılabilecektir.
    (comatose, 15.05.2005 20:35)
  3. maxi megane'lı ethem genim'in rezil olduğu organizasyondur. pistin sonunda u dönüşü yaparken ayarı kaçırıp dönememiş ve ısrarla bariyerlere doğru gitmiştir ethem efendi. sonunda da hatasını anlayıp geri vitese takıp seyircilere dumur üstüne dumur yaşatmıştır. acemi bir bayan sürücü izliyor gibi hissettim kendimi o anda.
    (toxicalien, 15.05.2005 22:01)
  4. sultanahmet tarafındaki tüm trafiği alt üst eden organizasyondur. bazı yollar trafiğe tamamıyla kapatılmış tramvay iptal edilmiştir. 20000 kişinin katıldığı söylenmektedir.
    (scarlet, 15.05.2005 22:03)
  5. cnn türk'ün yayınladığı organizasyondur. birkez daha cnn türk'e küfretmemek için elimden geleni yapmama rağmen kendime engel olamadım. ses düzeni berbat, motor sesi duymak istiyorsunuz ancak ''hadiiiiiiiiii hadiiiiiiiiii, motor sesine bakııııııııııın, süpeeeeeeeeeeer, muhteşeeeeeeeemm, fernanndoooo, alonsooooooo...'' seslerinden başka bir halt duyamıyorsunuz. be eblek bir sus da biz de duyalım şu motor sesini dedirten organizasyon.
    (mclaren, 15.05.2005 22:28)
  6. sultanahmet hipodrom meydanında gerçekleşen renault'nun showu. fernando alonso renault'nun geçen sene f1'de yarışan aracıyla turladığı, ayrıca renault'nun eski wrc'lerde yarışan araçlarını sergilediği gösteridir.
    (esquire, 17.05.2005 12:43)
  7. yazar kişinin gitmek için aylar öncesinden f1'in resmi sitesinden duyurusunu görüp öğrendiği etkinlik.

ancak yazar kişi, o gün bitirme ödevi yazmak, derlemek, toparlamak vs. işler ile meşgul olduğundan dolayı gidememiştir, ilginç olmuştur, içinde uhde kalmıştır.

(bkz: bir gün ben de f1 pilotu olacağım)

(bkz: yapma canım kardeşim), (bkz: yapma canım yapma arkadaşım)
    (r feynman, 19.05.2005 20:30)
  8. cnnturk'ün ülkemizde yapılacak yarışı başarısız şekilde sunacağının, kamera açılarını ve zamanlamaları yanlışlarla süleyebileceğinin hissini veren şov
    (stocky2001, 19.05.2005 20:32)
  9. güvenliği ile ünlü ankara grubu ile beraber gitmiştim görevli olarak. organizasyon görevlisi zibidi denilen adam, güvenlik sorumlusu olup, seyircilerin güvenliğinin tehdit edilip edilmediğini kontrol etmek amacıyla dolaşıp durmaktadır, yoksa deli midir, hiç mi motorla gezmemiştir. modus'la geçenler metin çeker, mümtaz tahincioğlu ve mazhar demiralp'dir. federasyonun ilk üç adamı olurlar kendileri. pisti basan su ise, bariyerlerden değil, seyircilerin kırdığı sulama musluklarından gelmektedir. pisti süpürürken az mı sövdüm, musluğu kıranlara...
    (steinmetz, 02.10.2006 01:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil