antidepresandır, depresyon karizması yapılabilir yani bununla, cebinizde yarısı dışarda kalacak şekilde taşırsanız kutuyu. ancak bunun yanında aşırı düşünce trafiği nedeniyle uykuya dalamayan, saatlerce yatakla boğuşan, sabah 8'de de duvarı yumruklamaya başlayan insanlara yepyeni bir hayat sunar, çünkü düşünme süreçlerini bloke eder. uyku süresini de arttırır.
başlangıç haftasında etkisi çok belirgindir, sersemletir, sevimli hayalet casper gibi süzülürsün gece gündüz. sonraları bünye alışır ve bu aşırı etki biter, uykuya dalmada sağladığı kolaylık baki kalır. fakat yine de birden sersemleyip uyuman gerekiyorsa (ertesi gün erken kalkmak veya uyku düzenini değiştirmek için) remeron'u aldıktan sonra hemen üzerine yemek yiyip hızlı biçimde kana karışmasını sağlayarak amaca ulaşabilirsin.
bağımlılık yapmaz. şahsen gözlemlediğim tek kötü yan etkisi rüyaları hatırlamamaya yol açmasıdır. iştah açmasını ise benim gibi kemikleri ve damarlarıyla huzur içinde yaşayan biri için avantaj olarak görüyorum.
tekrar ediyorum, aslen kuvvetli bir antidepresandır, öyle kafaya göre tek atıp bırakılacak bir uyku ilacı değildir. yine de bütün arkadaşlarım çeşitli zamanlarda bir günlük denemelerde bulunmuşlar ve ertesi gün kahvaltı üstüne 12 lahmacun yemek veya bütün gün yataktan kalkamamak gibi çeşitli etkilere tabi olmuşlardır.