belki ilginizi çeker
  1. · mirtazapin
  2. · nervikan
  3. · mirtaron
  4. · antidepresan
  5. · schering plough
  6. · atarax
  7. · yavşama
  8. · arthur schopenhauer
  9. · atarax
  10. · günün tek cümlelik özeti
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · zongul ducks
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · colin kazım richards
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · yılmaz özdil
  8. · televizyon
  9. · king diamond

remeron  

1. antidepresandır, depresyon karizması yapılabilir yani bununla, cebinizde yarısı dışarda kalacak şekilde taşırsanız kutuyu. ancak bunun yanında aşırı düşünce trafiği nedeniyle uykuya dalamayan, saatlerce yatakla boğuşan, sabah 8'de de duvarı yumruklamaya başlayan insanlara yepyeni bir hayat sunar, çünkü düşünme süreçlerini bloke eder. uyku süresini de arttırır.

başlangıç haftasında etkisi çok belirgindir, sersemletir, sevimli hayalet casper gibi süzülürsün gece gündüz. sonraları bünye alışır ve bu aşırı etki biter, uykuya dalmada sağladığı kolaylık baki kalır. fakat yine de birden sersemleyip uyuman gerekiyorsa (ertesi gün erken kalkmak veya uyku düzenini değiştirmek için) remeron'u aldıktan sonra hemen üzerine yemek yiyip hızlı biçimde kana karışmasını sağlayarak amaca ulaşabilirsin.

bağımlılık yapmaz. şahsen gözlemlediğim tek kötü yan etkisi rüyaları hatırlamamaya yol açmasıdır. iştah açmasını ise benim gibi kemikleri ve damarlarıyla huzur içinde yaşayan biri için avantaj olarak görüyorum.

tekrar ediyorum, aslen kuvvetli bir antidepresandır, öyle kafaya göre tek atıp bırakılacak bir uyku ilacı değildir. yine de bütün arkadaşlarım çeşitli zamanlarda bir günlük denemelerde bulunmuşlar ve ertesi gün kahvaltı üstüne 12 lahmacun yemek veya bütün gün yataktan kalkamamak gibi çeşitli etkilere tabi olmuşlardır.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 07.08.2006 20:00 ~ 15.08.2009 15:57)
  2. ilk önce hafif bir yavşama* duygusu belirir, ardından bilek, diz, boyun tüm eklemler yumuşamaya başlar, ardından göz kapakları çevresinde hafif bir yanma başlar, evet evet buna uyku gelmesi diyoruz. bünyeye göre yarım ya da bir saat içinde uyumamak için hiçbir sebebiniz kalmaz. çok uyursunuz, gerçekten çok ama sabah dinç kalkmayı beklemeyin. uykudaki rem dönemine etki ettiğinden olacak pek bi yorgun uyanır insan. pahalı ama işini iyi yapan bir ilaçtır. genelde uyku düzenleme için verilir, bir dönem kullanılır ve bırakılır.

eğer mevcutsa "dur lan evde olacaktı 1 tane atayım" demeyin, 1 gün uyursunuz. doktor uygun dozajı söyleyecektir fakat doktor kontrolü dışında kullanıyorsanız ki kullanmayın, yarım ya da çeyrek dozajda alın. arkadaşımın annesi doktorun dediğine uymayarak 1 tam yutmuştu ve 25 saat uyudu, kalktığında ise ilk sözü "ilacımı getirin" oldu.
    (gibigibi, 29.03.2007 01:15 ~ 01:17)
  3. ilginç bir ilaçtır yarım tableti rahat 12 saat uyutur. 1 tam alırsanız 6-8 saat uyur insan. yarımı uyutur. 1tam antidepresan etki gösterir. doktorlar ilacı erken alın sabah işe, okula vs. yetişemezsin derler. gene de bünyeye bağlıdır. ama gene de uykuya dalma problemini en aza indirir. kilo aldırır. hatta insan aç bile uyanabilir.
    (mor kedi, 20.04.2008 20:07)
  4. mirtaronun muadilidir.yada tam tersi..

edit: tşk pristique,tam tersiymiş...
    (tombalaci pascal, 25.01.2009 19:53 ~ 21:23)
  5. kesinlikle bir uyku düzenleyici, ya da bir kilo aldırıcı olmayan antidepresan. okudum sözlükleri bunu leblebi gibi yutan eblehler var. ben bununla beraber düzenli alkol kullanıp delirmiş adam tanıyorum.
    daha da vahimi doktor tavsiyesiyle uyku düzenleyici ya da kilo aldırıcı olarak kullandıklarını yazmışlar ki, amına koyim ben o doktorun, o doktorun allah belasını versin. sanki piyasada başka uyku düzenleyici kilo aldırıcı yöntem/ilaç yok.
    sevgili itü sözlük okurları, lütfen ölmeyi bayılmak zannetmeyiniz, lütfen antidepresanlardan olabildiğinizce uzak durunuz. en az 4 tane doktor aynı anda tavsiye etmeden, hiç bir antidepresana yaklaşmayınız. zira bunlar deli hapıdır. bunlar ruh sağlığı bozuk insanların kullanması gereken ilaçlardır ve ağır yan etkileri vardır. lütfen sinir sistemlerinizle uğraşmayınız. rica ediyorum. allah rızası için.
    (maktul, 06.02.2009 06:12)
  6. schering-plough adlı ilaç firmasının ürünüdür. etken maddesi mirtazapindir.
    (silentpain, 29.05.2009 16:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil