çıktığı 2006 itibariyle listelerde pek tarağı bulunmamasının acısını, 2007 'de life in cartoon motion 'un piyasaya çıkmasıyla beraber çıkarmış olan dayanılmaz mika parçası. ruhunda 1 gram müzik olan insanın bile en kötü ihtimalle işaret parmağıyla ritm tutturacak, abartanlara o tiz sese ulaşayım derken gırtlak düğümlenmesi yaşatabilecek enerjik, kıpır kıpır, kalite esanslı parça.
ayrıca albümde şarkıyı takip eden monolog, mika 'nın çok sevdiği, kocasını ve bir gözünü lübnan 'daki savaş sırasında kaybetmiş olan rafa adındaki komşusuna ait. kadının ağzından dökülenlerin tam metni şöyle:
"same day ı went to dress for wedding
same day when ı wernt married
what happened
he's go married another girl
when he's married another girl
ı am very very sad
ı can't walk like cutted my legs
how he's married different lady
ı don't believe
after one months
ı am sent up in the balkony
some bomb come for my eyes
my eyes gone
my eyes gone an bomb
and now ı only have one eyes
ı am sad and until now ı no married any man after"
şarkının kendi sözleri ise:
took a right to the end of the line
where no one ever goes.
ended up on a broken train with nobody ı know.
but the pain and the (longings) the same.
(where the dying
now ı’m lost and ı’m screaming for help.)
relax, take it easy
for there is nothing that we can do.
relax, take it easy
blame it on me or blame it on you.
ıt’s as if ı’m scared.
ıt’s as if ı’m terrified.
ıt’s as if ı scared.
ıt’s as if ı’m playing with fire.
scared.
are you scared?
are we playing with fire?
relax
there is an answer to the darkest times.
ıt’s clear we don’t understand but the last thing on my mind
ıs to leave you.
ı believe that we’re in this together.
don’t scream – there are so many roads left.
relax, take it easy
relax, take it easy
relax, take it easy
relax, take it easy
relax, take it easy
relax, take it easy
relax, take it easy
relax, take it easy
ıt’s as if ı’m scared.
ıt’s as if ı scared.
ıt’s as if ı’m playing with fire.
scared.
are you scared?
are we playing with fire?
relax
relax.
dipnot: nakaratta "relax, take it eeeeeasy" diye uzattığı dize cutting crew 'un "i, i just died in your arms tonight" 'ını hatırlatmıyor mu?
insanın içini kıpır kıpır eden parça. benim gibi kötü danseden ve sesi berbat olanlara toplum içinde dinletilmesi yasaklanmalı, zira insanın elinde değil birşekilde eşlik etmeye zorluyor parça kendisini.
arabayla seyir halindeyken dinlemiştim ilk kez, "died in your arms'ı mı remixlemişler ? ne güzel... ne güzel" diye söylendim kendi kendime, bittiğinde kimmiş bu heyecanlı genç diye çalıştığım radyoya telefon ettim "abi mika bu" dedi mevlüt bende ahanda o dürtsün seni diye (kendi aramızdaki bi şaka olan) laf sokma savaşında bir puan daha kazandım. (bkz: benim de söyleyeceklerim var)
dinlendiğinde "oh be, ne güzel şarkı yapmış adam. epeydir böyle şeyler yapmıyorlardı." dedirten güzel mika şarkısı.
bu şarkıyı mika'dan nefret edeceğini düşünenler listesinde ya da ondan halihazırda nefret edenler listesinde ilk sıralarda olan insanlara, kimin şarkısı olduğunu söylemeden dinletiniz.
"anaaaa... ne güzel şarkı nan!" efektini iyice duyunuz.
akabinde şarkının mika'nın olduğunu fısıldayınız.
karşı tarafın "hönk!" efektiyle beraber 2. kez mutlu olunuz.
(bkz:
sıcak servis edilir)
hala olayını çözemediğim şarkı.2006 yılındamı peyda oldu yoksa küçüklüğümde de sürekli duyduğum ve kıçımdan kelimeler uydurarak sokaklarda bağırdığım bi şarkımıydı.2007 yazında kendisiyle beraber kop kop koptuğummuydu yoksa banu alkanın iğrenç yeşil renkli havuz kenarında gazoz içerken dinlediği şarkımıydı.çocukluğum mu yoksa aklımın bana oynadığı bir oyun mu bilemicem ama gayet süper bi şarkı kendisi aslen.
ooo rahatla, sakin ol, koyver gitsin abi yaa, amaan elinden ne gelebilir ki, aha şuraya ne yazılıyosa o olur (burda alnıma gitti elim öyle düşünün) diyen eğlenceli mika şarkısı